Haberler

Manisa'da Erkenci Üzümde Hasat Başladı

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, Manisa'da erkenci cinsi üzümde hasadın başladığını ve geçen yıla oranla rekolte beklentisinin çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, Manisa'da erkenci cinsi üzümde hasadın başladığını ve geçen yıla oranla rekolte beklentisinin çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erkenci cinsi üzüm hasadının tüm üreticiler için hayırlı olmasını diledi.

Hasadın başlamasıyla ihracatın da gündeme geldiğini söyleyen Ünal, Ekonomi Bakanlığının Anadolu Bölge Müdürlüğü bünyesinde müdürlüklerinin de yer aldığı komisyonun ihracat konusunda çalışmalarına başladığını duyurdu.

İlk erkenci üzüm çeşidi için hasat tarihi belirlendiğini, örneklerin alındığını hatırlatan Akay Ünal, "16 Temmuz'da hasat ve 18 Temmuz'dan itibaren de ihracat izni komisyon tarafından verildi. Sultaniye cinsi çekirdeksiz sofralık üzüm hasadını da geçen yıl temmuz ayı sonunda gerçekleştirmiştik. Bu yıl da Ramazan Bayramı'ndan sonra aynı heyet çalışmalarını gerçekleştirecek, örneklerini alacak ve alınan örneklere göre de hasat ve ihracat izni belirleyecek. Temmuz ayı sonuna doğru işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz." dedi.

Daha yüksek rekolte bekleniyor

Geçen yıl yaşanan doğal afetlerden sonra üzüm bağlarında çok büyük zararların olduğunu ve çekirdeksiz kuru üzümde rekolteyi 198 bin ton olarak açıkladıklarını anımsatan Ünal, şunları kaydetti:

"Bu yıl geçen yıla oranla daha yüksek bir beklentimiz var. Üreticinin yüzünün geçen yıldan daha fazla güleceğini tahmin ediyoruz. Bu yıl da özellikle geçen hafta yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı bağlarda güneş yanıkları oluştu. Bayram sonrasında çok yoğun bir çalışma temposu içine girilecek ve komisyon da tespit çalışmalarına başlayacak. Bu çalışmalara başlamadan rekolte hakkında bir şey söylemek çok doğru olmaz ancak temennimiz, zararlara rağmen geçen yıldan yüksek bir rekoltenin gerçekleşmesidir."

Kullanımına kısıtlama getirilen nitratlı gübrelerin bağcılıkta da kalite ve verimi artırmak için yoğun olarak kullanıldığına işaret eden Ünal, kısıtlamanın bağcılıkta kriz yaşatmayacağını, alternatif gübrelerinin mevcut olduğunu vurguladı.

Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesinin üzüm üretici açısından olumlu olduğunu anlatan Ünal, atılan adımların üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title