Haberler

Manisa'da Belediye İşçilerine Bayram Öncesi Yüzde 25 Zam

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilere yüzde 25 yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilere yüzde 25 yapıldı. Davullu zurnalı sözleşme töreninde işçiler, bayram öncesi 600 ile 700 arasında zam almanın sevincini yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçiler, çifte bayram yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen imza törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve işçiler katıldı.

Memurlara yapılan zammın yanında işçilere de zam yapmak gerektiğini, hakkaniyetli davranmak istediklerini söyleyen Başkan Ergün, "Son 10 yıldır yapılan anlaşmalarda mağduriyetlerin olduğunu ben çok iyi bilenlerdenim. O açıdan hem belediye yetkililerimiz hem sendika yetkilileri hem de personelimizle yaptığımız çalışmalar yaklaşık 2 aydır devam ediyordu. Belirli ana noktalarda mutabakat sağlanmış, ancak işin en hassas noktası geçtiğimiz hafta bize sunulmuştu. O gün haklarla ilgili maddeleri tek tek inceledim. Çok gerilerde kalan bedellerin olduğuna bizzat şahit oldum. Bugün içinde yaşadığımız şartlarda siz değerli kardeşlerim için düzenlemelerin yapılması gerektiğine inandığım için hakkaniyete inandığım için bu anlaşmayı en güzel şekilde sonuçlandırdık. İşçi kardeşlerimize en az 600-700 lira gibi bir artış söz konusu. Ama bu olmazsa olmazlardan bir tanesiydi. Bugün gelinen nokta, inşallah son 4-5 senenin telafisi olur. Ben bir kere daha yapılan anlaşmanın sizlere, ailenize, çocuklarınıza huzurlu bir yaşam getirmesini diliyorum. Yapılan ek ödemeler ve alacağınız para helali hoş olsun" dedi.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, işçilere toplu sözleşme hakkı sağladıkları için Başkan Ergün'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşmeye imzalar atıldı. Sözleşme kapsamında en düşük işçi maaşının 2 bin liradan 2 bin 600 liraya, en yüksek işçi maaşının 2 bin 400 liradan 3 bin 100 liraya çıktığı belirtildi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Memiş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title