Haberler

Manisa - CHP'li Vekil Özel'den Terör Karşı Birlik Çağrısı

CHP'li vekil Özel'den terör karşı birlik çağrısı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Siirt'in Şirvan İlçesi'nde hain bir tuzakla 8 askerin şehit edilmesinin Türkiye'yi daha çok yasa boğduğunu belirterek, terörün sona ermesi konusunda tüm partileri birlik olmaya çağırdı.

CHP'li vekil Özel'den terör karşı birlik çağrısı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Siirt'in Şirvan İlçesi'nde hain bir tuzakla 8 askerin şehit edilmesinin Türkiye'yi daha çok yasa boğduğunu belirterek, terörün sona ermesi konusunda tüm partileri birlik olmaya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 8 askerin şehit olması nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirip, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. 7 Haziran'dan itibaren bir takım güçlerin içerden ve dışarıdan Türkiye'yi karıştırmaya çalıştığını belirten Milletvekili Özel, "Maalesef Türkiye'nin dört bir yanından nereden olduğu, Türkü-Kürdü hiç fark etmez 8 annemizin yüreğine ateş düştü. 70 milyonun da yüreğine hançer saplandı. Bugün fevkalade üzücü bir gün. Vatanımızın başı sağ olsun. Bu olayların başımıza gelmesine sebep olanları esefle, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ama bugün gelinen noktada haklı çıkmaktan artık bıktık. Biz daha önce de CHP olarak, 'Partiler üstü bir araya gelerek bu akan kanı durduralım' dediğimizde birileri, 'Hayır' oyu kullanarak, 'Meclisin çalışmasına gerek yok' demişti. Ama böyle bir günde çalışmayacaksa meclis ne zaman çalışacak. Bu terör karşısında Başbakan dedi ki 'Birlikte bir bildiri kaleme alalım.' Hemen 'Tamam' dedik bu sefer de diğer partiler karşı çıktı. 'Ortak bir komisyon kuralım' dedik bu sefer başbakan ve MHP karşı çıktı. Hangi çözüm önerisi dile gelirse gelsin biz CHP olarak yine aynı tavır içinde birlik ve beraberlik halinde ortaklaşa hareket edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Diyoruz ki terör bu ülkenin en yakıcı sorunudur. Anaların ağlamaması en temel görevimizdir. Şehitlerle ilgili her gün daha artan yürek yakan haberler alıyoruz. Bundan büyük bir utanç duyuyoruz. Böyle bir günde meclisin kapalı olmasına anlam veremiyorum. Bir kez daha teröre karşı birlikte hareket etme çağrımızı tekrarlıyorum" dedi.

"Bu ülkeyi karıştırmak isteyenler buna muvaffak olmayacaklar" diyen Özel, şöyle devam etti.

"7 Haziran'dan beri sürekli bir istikrarsızlık oluşturarak bunun üzerinden olası erken seçimde rant elde etmek isteyenler varsa bu hesapları ayaklarına dolansın. Bunu düşündükleri akılları tutulsun. Türk askerinin hayatına mal olacak her türlü hesabı yapanın yüreği kurusun, elleri kırılsın inşallah."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Özel Recep Özel Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title