Haberler

Manisa Belediyesi'nden Kariyer Günleri

Güncelleme:

Manisa Belediyesi ve Ada Medya işbirliğiyle Kültür Sitesi Lale Salonu'nda 'Meslek Tanıtımı ve Kariyer Günleri' isimli, bir konferans düzenlendi.

Manisa Belediyesi ve Ada Medya işbirliğiyle Kültür Sitesi Lale Salonu'nda 'Meslek Tanıtımı ve Kariyer Günleri' isimli, bir konferans düzenlendi. Orta öğretimde öğrenim gören öğrencilerin katılım gösterdiği konferansta, meslek sahibi tanınmış isimler tecrübelerini aktardılar.

Gençliğe ve geleceğe büyük önem veren ve bu doğrultuda yatırım yapan Manisa Belediyesi, önemli bir sosyal projeye daha imza attı.  Üniversite sınavına girmek için hazırlık yapan gençleri, meslek sahibi ünlülerle buluşturan Manisa Belediyesi, öğrencilerin kariyer planlarına katkıda bulunmayı hedefledi. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda Ada Medya işbirliğiyle gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak; Eğitimci Sadık Gültekin, Oyuncu Yazar Pelin Batu, Mor ve Ötesi Grubu Solisti Harun Tekin, Manisa Ticaret Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Süper Lig Hakemi ve Akademisyen Çağatay Şahan, Klimasan AR-GE Müdürü Öner Aktaş, Diş Hekimi ve Manisaspor Yöneticisi Yusuf Köseli, Psikoterapist Ali Kukul, Sosyolog Esen Özen, Pedagog Kemal Çamlıoğlu ve Manisa Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Eryılmaz katıldı. Programa ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da katıldı. Programda gençlere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Ustamehmetoğlu, "Belediye başkanımız böyle bir program hazırlamak istedi. Çünkü sizlerin arzu ettiği mesleği icra etmenizi istiyor. Meslek seçimi çok önemlidir.

Ben 26 yıl öğretmenlik yaptım. 18 yaşında ilk görev yerim bir köydü. Diz boyu kar vardı. Ulaşım sadece bir kamyonla sağlanıyordu. Lojmanda sadece iki öğretmen kalıyorduk. İnanın şu anda bile mesleğim aklıma geldiğinde burnumun direği sızlıyor. Sizleri de bir arada görünce çok duygulanıyorum. Çünkü ben mesleğimi çok severek yaptım. Ancak meslek hayatımda en çok önemsediğim şey öğretimden çok eğitimdir. Eğitimi iyi olan bir çocuk sevgi dolu olur. Size son olarak söyleyeceğim şey sevdiğiniz işi yapanızdır. Sevdiğiniz mesleği yapabilmek için elinizden geleni yapınız. Beş senedir de belediye başkan yardımcılığı yapıyorum. Gene işimi çok severek yapıyorum. Çünkü yine öğretmenliğe yakın bir işim var. Kültür İşlerinden sorumluyum. İşimin içinde yine çocuklar var. O yüzden sevdiğiniz işi yapınız." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title