Haberler

Maltepe AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Açılışı

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Biz, Batı uygarlığının bir parçasıyız ve öyle olmak istiyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi tarafından açılan AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi'nin önemine dikkati çekerek, "Biz, Batı uygarlığının bir parçasıyız ve öyle olmak istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende davetlilere hitap etti.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Maltepe'yi Batı dünyasıyla birleştirmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Kılıç'ın uzun yıllar Almanya'da emek verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, açılan merkezin önemli bir çalışma olduğunu belirterek, "Biz, Batı uygarlığının bir parçasıyız ve öyle olmak istiyoruz. Biz, sanatı geliştirmek, yaşam kalitesini iyileştirmek istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede öncü rollerimizi, belediye başkanlarımız üstleniyor" diye konuştu.

Etkinlikte Maltepe Belediye Başkanı Kılıç ve eski Münih Belediye Başkanı Christian Ude de davetlilere hitap etti.

"Sarayların partisi oldu"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, açılışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık hizmet binalarına ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

"2002'de seçimden hemen sonra AKP yetkilileri başta Erdoğan olmak üzere Ankara'daki devasa binaları eleştirmişti. Sadece binaları değil, milletvekillerinin oturmuş oldukları lojmanların da çok lüks olduğunu iddia etmişti. Doğrusu şaşkınlıkla ve hayretle izlemiştim. İlk kez bir siyasetçi Ankara'daki bu hantal yapıyı net bir şekilde tespit etmiş ve bunu ifade etmişti. Programlarında 3 şeye yer vermişlerdi. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaksız bir Türkiye yaratacaklardı. Biz de çok heveslenmiştik. Biz de muhalefet olarak bir partinin çıkmasını bekliyorduk. O parti çıktı ama sonradan başka bir şey oldu. Sarayların partisi oldu."

"İktidar partisi milletvekilleri bu çözümün ne olduğunu bilmiyor"

Tekin, bir başka gazetecinin çözüm sürecinin geleceğiyle ilgili sorusu üzerine dış politikanın iç politika malzemesi haline getirilmemesi gerektiğini, getirildiğinde çok ağır bedeller ödeneceğini vurguladı.

Gürsel Tekin, şöyle devam etti:

"Nihayet şimdi çok ağır bedellerle karşı karşıyayız. Türkiye, hiçbir dönemde yaşamadığı sorunlarla yüz yüze kaldı. Çözüm süreci ya da ismini bir türlü belirleyemedikleri barış süreci. Bunun adı barıştır. Bu sürecin başladığı günden itibaren 76 milyonu ilgilendiren, kısmen gizli olabilir ama çoğunluğunun ilgilendiren, şeffaf olması gereken bu sorunun kapalı kapılar ardında gitmesi başlı başına bir çözümsüzlüktür. İktidar partisi milletvekilleri bu çözümün ne olduğunu bilmiyor. HDP milletvekilleri, parlamentodaki siyasi partiler bilmiyor."

Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin Ali Kılıç Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title