Haberler

Maliye, Borçlu Mükelleflere 'Borcunuzu Ödeyin' Uyarısı Yaptı

Güncelleme:

Maliye Bakanlığı, borçlu mükelleflere mektup göndererek borçlarını ödemelerini istedi. Aksi taktirde "cebren" yani zorla tahsil edileceği vurgulandı.

Maliye Bakanlığının mükelleflere gönderdiği mektupta, Gelir İdaresi Başkanlığı olarak motorlu taşıtlar vergisi, harçlar, trafik, nüfus ve askerlik gibi para cezaları ile benzeri süreksiz yükümlülüklerden dolayı borçlu olan mükelleflere borçlarını hatırlatmak için çalışma başlattıkları belirtilerek, gerekli cebren (zorla) tahsil işlemlerine başlanılmadan borcun ödenmesinde yarar bulunduğu vurgulandı.

"VERGİ DAİRENİZE GİDİN"

Gelir İdaresi Başkanlığı mükellef ve ilgililere gönderdiği mektubunda, kayıtların incelendiğini ve 31 Mart 2016 tarihi itibariyle borcunun olduğunun anlaşıldığını anımsattı. Mektupta, "Bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden veya Başkanlığımız internet sitesinde (www.gib.gov.tr) yer alan İnternet Vergi Dairesi uygulaması aracılığıyla, söz konusu borcununa ait ayrıntılı bilgileri ve ödeme yollarını öğrenmeniz mümkündür.

"CEBREN TAHSİL EDİLECEK"

Ayrıca, borçlarınızı tek seferde ödeyememeniz halinde, ayrıntılı görüşmede bulunmak ve taksitle ödeme imkanınızı araştırmak için vergi dairenize başvurmanızı öneririz" denildi. Mektupta, süresinde ödenmeyen kamu alacaklarına aylık yüzde 1.40, yıllık olarak da yüzde 16.80 oranında gecikme zammı uygulandığı hatırlatılarak, bu alacakların vergi daireleri tarafından cebren tahsil edildiği vurgulandı. Bu nedenle borcun ödenmesinde yarar bulunduğu belirtildi.

2 ÖZEL İHTİSAS VERGİ DAİRESİ TAMAM

Öte yandan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadelerinin hızla sonuçlanması için Ankara'da 2 özel ihtisas vergi dairesinin kurulma sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Türkiye genelinde yaklaşık bin 200 uzman personele eğitim verildi. Başkent'teki ihtisas vergi dairelerimiz haziran sonunda hizmet vermeye başlayacak" dedi.

"VATANDAŞLARIN TALEPLERİ TİTİZLİKLE İNCELENDİ"

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlık olarak devletin ve milletin menfaatlerini korurken, bir yandan da vatandaşların işlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini bildirdi. Bu kapsamda, mükelleflerden gelen talepleri titizlikle incelediklerini anlatan Ağbal, KDV iadelerinin hızlandırılmasının da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Naci Ağbal Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

KURT0640:

VERMEDİĞİMİZ Bİ DONUMUZ KALACAK HERHALDE ONU YAKINDA İSTERLER

17
0
yanıtYanıtla
yorgun:

maliye bunları zaten yapıyordu borcunuzu ödemezseniz banka hesaplarınıza bloke koyduruyor (TABİ BUNLAR KÜÇÜK MÜKELLEFLER İÇİN) onların sesi çıkmıyor sıkıysa büyük holdiglerin işletmelerin hesaplarınına bloke koyunda görelim işte o zaman maliye şapa oturur isyan o zaman başlar (küçük zaten küçüktür)

17
0
yanıtYanıtla
dogrucu:

ACABA DÜŞÜNÜYORUMDA BU KADAR HALKI SÖMÜREN İNSANLAR VEGİ ÖDÜYORLARMI

16
1
yanıtYanıtla
ufuk:

oturunca musluman ulkeyız yıllık 16. 5 faız nedir ya en buyuk gunah degılmıdır faiz :d

17
0
yanıtYanıtla
BODYGARD:

saltanattakilerin paraları neyle karşılanacak. . . ? milletin boğazı sıkılarak. . . . işte AKP mantalitesi. . . . koyun gibi gitsin bu millet peşlerinden

11
2
yanıtYanıtla
Mağdur:

PARAMI KALDI GELİN İÇERİ ATIN BENİDE BENDE ÖDEMEDİM BEDAVADAN YATAYIM KAFAMI DİNLERİM KAÇ AY

12
1
yanıtYanıtla
Yeminle soygunun daniskası:

Vergi adı altında petrolden elektriğe, motorlu taşıtlar vergisine, emlak vergisine, gelir vergisine kadar her alanda, iğneden ipliğe devlet soygunu var. Tapuda her işlemden yüzde 4 vergi alınıyor. Sanki devlet benim malıma ortakmış gibi pay alıyor. Bu vergi falan değil düpe düz soygun.

13
0
yanıtYanıtla
TAHİR:

ZEHİR. ÖNCE YANDAŞ OLAN VE HALKIN VERGİLERİNİ ÇAR ÇUR EDEN DÖNMEYEN BATIK KREDİLERİ TAHSİL EDİN ONDAN SONRA VATANDAŞA YÖNELİN. AMA YOK. TABİİ ZARAFINDAĞITIĞI PEŞKEŞ ÇEKTİĞİ MİLYAR DOLARLAR ACİLEN YA AMERİKAYA YADA İRANA ÖDENMESİ GEREKİR. SIKIŞTIRMA ONDANDIR. HARAM OLSUN ZEHİR ZIKKIM OLSUN BUNCAVERGİ TOPLANIYOR NEREYE GİDİYOR. DOLAYLI VERGİ DOLAYSIZ VERGİ NERDE AKP YANDAŞLARI VE OY İÇİN DAĞITTIĞINIZ PARALAR. TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMLERİN HAKKINIZIRTABOZLARINIZA AK TİROLLARA YEDİRİN SONRA VATANDAŞIN SI

10
1
yanıtYanıtla
abdullah:

kasa boş yoksa dükkan sizin. . .

7
2
yanıtYanıtla
gördüğümde eyvah dediğim tip:

Bu adamı gördüğümde hissettiğim şey şu: Kabus mu desem kara basan mı, ne zaman ağzından hayırlı bir laf çıkacak. Ne zaman seni görünce sevinip mutlu olacağız. Ne zaman seni görünce eyvah demeyeceğiz. Korkulu rüya gibisin seni görmek istemiyorum

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title