Haberler

Maliye Bakanı Tarım Arazileri İçin Çağrıda Bulundu

Güncelleme:

Maliye Bakanı Şimşek, Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini belirterek, "Başvurusunu en geç 27 Nisan 2015'e kadar yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Çiftçimizi, topraklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir fırsattır, kaçırmasınlar" dedi.

YARI FİYATINA VERİLECEK

Söz konusu kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına, belirlenecek rayiç bedelin yarısı üzerinden doğrudan satılabileceği bilgisini veren Şimşek, bunun önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Şimşek, hak sahiplerinin bu kanun ile söz konusu arazilere ihaleye çıkmadan yarı fiyatına sahip olabileceklerini bildirdi.

TAKSİT İMKANI DA VAR

Öte yandan, hak sahiplerinin belirlenecek bedeli peşin ödemesi halinde indirimden, taksitle ödemesi halinde ise 6 yılda faizsiz olarak 12 taksit imkanından faydalanabileceğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:
"Ayrıca, satış bedelinden son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri de mahsup edilecek. Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip olan vatandaşlarımız, ellerini çabuk tutmalı. Başvurusunu en geç 27 Nisan 2015'e kadar yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Çiftçimizi, topraklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir fırsattır, kaçırmasınlar."

"ŞU ANA KADAR 130.661 KİŞİ BAŞVURDU"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu uygulama kapsamında şu ana kadar defterdarlıklar veya malmüdürlüklerine başvuru yapanların 130 bin 661 kişiyi bulduğunu bildirdi.

Buna karşın, Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip daha fazla kişinin olduğunu düşündüklerini dile getiren Şimşek, hak sahiplerini bir an önce ilgili defterdarlık veya malmüdürlüklerine başvuru yapmaya davet etti.

"FİİLEN KULLANILAN TAŞINMAZLARIN HUKUKEN EDİNİLMESİ SAĞLANACAK"

Fiyat araştırmalarının sağlıklı bir şekilde yapılması, ilçe ve köy geçişlerinin tutarlı olması amacıyla yapılan başvuruların topluca ele alınacağı bilgisini veren Şimşek, Türkiye genelinde rayiç bedel belirleme çalışmasına eş zamanlı başlanılacağını söyledi.

Kıymet takdirlerinin belirlenmesi ve kontrol çalışmalarının bitmesinin ardından satışında sakınca olmayan taşınmazların, başvuru yapan hak sahiplerine ilgili aşamalardan sonra satılacağını anlatan Şimşek, "Böylece vatandaşlarımızın, fiilen kendilerinin kullandığı bu taşınmazları hukuken edinmeleri sağlanacak, mülkiyet ve yönetim sorunları giderilmiş olacak" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Şimşek Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (17)

VATANDAŞ:

SATIN ÜLKENİN 100 YILLIK BİRİKİMLERİNİ, terörüstleri tedavi edin, oy uğruna haksız yere dağıtın, fakir, fukaraya vergileri yükleyin.

71
2
yanıtYanıtla
müslüman:

paraya sıkıştın demi ah seni seni bilmem kaçtane özelleştirme , vergi affı, bağkur affı, şimdide bu ne işsiniz len siz

37
7
yanıtYanıtla
Hasan ER:

SAMSUNDA Kİ TİGEM İ KİME VERDİNİZ O AİLEDEN KAÇ PARA ALDINIZ?

14
5
yanıtYanıtla
asabi.:

Benim de maliye bakanına bir duyurum var petrol son 4 yılın en alt seviyesinde neden hala indirim gelmiyor sayın bakan nasıl bir dalgalı kur uygulaması bu dikmişiniz gözünüzü vatandaşın cebine mafyadan betersiniz.

12
0
yanıtYanıtla
ADANALI:

AÇSINIZ AÇÇÇÇÇÇÇÇ

4
1
yanıtYanıtla
ADANALI:

VATANDAŞ NİCKLİ ARKADAŞ;BİR DELİ KUYUYA BİR TAŞ ATAR 40 AKILLI ÇIKARAMAZ. SATILAN ARAZİNİN NE OLDUĞUNU BİLİYORMUSUN SEN KONUŞUYORSUN BOŞBOŞ. HAZİNE ARAZİLERDE YILLARDIR TARIM DESTEKLEMESİ ALAMADAN TAPULU TARLANIN DÖNÜMÜ KİRASI 75 TL İKEN DEVLETE 80 TL KİRA ÖDEYEN 20-30 SENEDİR İÇİNDE ÇALIŞAN SAHİBİNE VERİLECEKTİR DEVLET BÜTÇESİNE KATKI. CHP BAŞA GELSE BELEŞ VERECEKTİ OY PROJESİ BUYDU. MİLLETİ KANDIRMAYA GEREK YOK YORUMUNUZU DÜZGÜN YAPIN. . .

1
4
yanıtYanıtla
olmasaydı keşke:

benim dede cettimden kalma toprağım iyibir yasa ama sadece lafta sayın bakanım 3 yıla yakın oldu baş vuralı yok belediye sınırı gelgit yaz cız tırıvırı şimdilerde ise tolulaştırma var bahanesi 3 senedir toplanamadı gitti ne hikmetse ne eli çabuktutması gövdemizi attık vermiyorlar ama birilerine göre söylüyorsanız onlara zaten şipşak işledi işler heralde biz hersene ecrimisil yatırmaya devam edecez münasip alıcılar çıkıncaya kadar

4
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

belediye seçimleri oldu, cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu paralar dağıtıldı, şimdide terörüstler dedavi göreçek, kan gölüne dönen ortadoğuda kaçanlar bize gelecek, biz emekliler bunun için yıllardır çalıştık, tabiki özelleştime olacak ülkenin 100 yıllık birikimleri, madenleri tükenene kadar bunlar iktidarda olaçak, EMEKLİYE ZAM YOK, İŞSİZE İŞ YOK, ASKARİ ÜÇRETLİYE PARA YOK, niye siz AKP ye oy vermedinizmi. oy verdik ama tehlikeli parelel yapı var hükümet haklı, kim gelirse o yiyecek, bunlar yıllardır iktidarda daha fazla yemezler DOYDULAR kardeşim. GARİBAN VERGİSİNİ ÖDESİN, KUZU KUZU PEŞİMİZDE GELSİN. Bizler kankalarımızla yakalım, yıkalım, öldürelim, kaedeş kanında beslenip siyasi tantımıza bakalım.

3
0
yanıtYanıtla
urfalı:

artık defterlerimizin incelenip cezalardan dolayı borçtan dolayı iş yapamaz hale geldik. ihaleye bile giremiyoruz. 5000 limit koymuş maliye. bunu bari 20 bin tl ye çıkartında ihaleye girebilelim. küçücük şirkere ceza üstüne cezamı olur yapmayın lütfen. bittik yaaa urfalı bitti ve devlet bitirdii

1
2
yanıtYanıtla
salih:

köylere varda niye kasabalara yok sayın bakanım yapılan bu uygulama adaletli değil kasabalardaki hazine arazilerinin de satışının yapılması gerekmez mi?

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title