Haberler

Maliye Bakanı Şimşek Batman'da Seçim Lokalinin Açılışına Katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık'ta siyaset mühendisliği yapılmak istendiğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık'ta siyaset mühendisliği yapılmak istendiğini söyledi.

Şimşem, Batman'da AK Parti seçim lokalinin açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Şimşek, çözüm süreci konusunda Türkiye'nin bir çok ülkeye ilham kaynağı olacağını söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinin önemine değinen Bakan Şimşek, bütün seçimlerin önemli olduğunu fakat 30 Mart'ın birkaç sebepten dolayı Türkiye için tarihi bir seçim olduğunu kaydetti. 17 Aralık'ta bir siyaset mühendisliği başlatıldığı ve tekrar milli iradeye, ülke istikrarına ve en önemlisi çözüm sürecine operasyon olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, "30 Mart yerel seçimlerini bir mahalli seçim deyip geçmeyin bu seçim çok önemli,çözüm sürecinin geleceği açısından çok önemli, çözüm süreci demek bizim kardeşliğimizin pekişmesi demek,çözüm süreci demek cenazelerin gelmemesi demek, çözüm süreci demek 30-40 yıldır neredeyse 35 bin 40 bin cana mal olan ve bunun bir ekonomik karşılığı olmayan büyük bir kaybın sona ermesi demektir" dedi.

Terörle mücadelede en az 350 milyar dolar kaynak ayrıldığını şimdi Başbakanın liderliğinde kaynaklar savunma yerine millete hizmet olarak gelmesini istediklerini ifade eden Bakan Şimşek, "Bir yıldır bu topraklarda bir kardeşlik söz konusu bu çözüm süreci ile daha önce başlayan bir ayrışmaya son verip bu kardeşliği çok daha güçlü bir şekilde pekiştirme sürecidir. Çözüm süreci aynı zamanda orta doğu için, Kafkaslar için, balkanlar için ve bir çok ülke için çok karmaşık etnik sorunu daha çok özgürlükle, daha çok demokrasi ile çözme çabasıdır. Bu anlamda Türkiye bütün ülkeler için bir ilham kaynağı, maalesef orta doğuda ve dünyanın bir çok bölgesinde sorunlar kavga ile çözülmeye çalışılıyor, sorunlar maalesef hep şiddetle çözülmeye çalışılıyor. Biz bu sorunlar kardeşlik hukuku içerisinde daha çok özgürlükle çözme çabasındayız. 17 Aralık operasyonunun bir hedefi de çözüm sürecidir. Çözüm süreci demek huzur demek, barış demek iş demek AŞ demektir" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında Bakan Şimşek ve AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen ile beraber seçim lokalinin açılışını gerçekleştirdi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Şimşek Ak Parti Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title