Haberler

Maliye Bakanı Ağabeyi Hakkında Açıklama Yaptı

Güncelleme:

Ak Parti Batman Milletvekili ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağabeyi Selahattin Şimşek ile ilgili medyada yer alan iddialara yanıt verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağabeyi Selahattin Şimşek ile ilgili medyada yer alan iddialara yanıt verdi.

Şimşek, hiçbir şahıs veya firmaya kolaylık veya menfaat sağlanmadığını söyledi.

'ÇAMUR ATMAK ALÇAKLIKTIR'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basında ve bazı internet sitelerinde yer alan ağabeyi ile ilgili iddialara yanıt verdi. Yazılı açıklama yapan Bakan Şimşek, çamur atma kampanyası başlatıldığını belirterek, "Buradan yarım Yamalak bazı bilgileri bir takım şeyleri bir araya getirip çamur atmak da alçaklıktır" dedi. Hiçbir şekilde nüfuz kullanmasının Sözkonusu olmadığını ifade eden Bakan Şimşek, "Biz buraya hizmet için geldik ve kimsenin mevzuata ve hakkaniyete aykırı bir şekilde, bilgimiz dahilinde haksız kazanç elde etmesine asla müsaade etmeyiz. Göreve geldiğim ilk günden bu yana bütün çalışma arkadaşlarıma 'mezardan babam kalksa gelse ve sizden bir şey talep etse asla yapmayın' demişimdir. Benim duruşum açık ve nettir. Ağabeyimle ilişkilendirilerek ortaya atılan bu iddialara ilişkin, tapelerde adı geçen şahsa veya firmaya uhdemizdeki birimler nezdinde en ufak bir ayrıcalık, menfaat yada kolaylık asla ve asla sağlanmamıştır. Ayrıca, araştırmam neticesinde adı geçen şahısların vergi mükellefi dahi olmadığı ortaya çıkmıştır. Bugün itibariyle Bakanlığımın birimlerinin görev alanına giren hususlarda söz konusu şirket ve şahıslara ilişkin mevzuata ve hakkaniyete aykırı iş ve işlem yapılmamıştır. Dolayısıyla da benim bir yakınımın herhangi bir girişimi söz konusu değildir. Batmanlı kardeşlerimin şunu da bilmesini isterim ki, Batman Milletvekili olduktan hemen sonra kamuoyuna verdiğim ilk mesajım, 2011 yılında basına açık bir platformda aynen "Hiç bir şekilde bana akrabalarım üzerinden ulaşmayın" ifadeleriydi. Bu sözleri bu vesileyle yeniden Batman halkına hatırlatıyorum. Eğer, benim herhangi bir akrabam kamu vicdanını zedeleyecek yasa dışı bir iş ve eylem yaparsa ilgili makamlar nezdinde tabi ki cezasını görecektir ve görmelidir de" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Politika

Selahattin Şimşek Mehmet Şimşek Yamalak Batman Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title