Haberler

Mali'deki Rehine Krizi

Mali'de teröristlerin otelde rehin aldığı kişilerden serbest bırakılan ve kurtarılanların sayısı 80'e ulaştı.

Mali'de teröristlerin otelde rehin aldığı kişilerden serbest bırakılan ve kurtarılanların sayısı 80'e ulaştı. Teröristlerin elinde halen 90 rehine bulunuyor.

Aralarında havayolu personeli, iş adamı, turist ve BM askerlerinin bulunduğu rehinelerden 80'i bırakılırken 90 kişi halen rehin tutuluyor.

Mali güçlerinin otele düzenlediği operasyonda kurtarılan rehinelerden Gineli şarkıcı Sekuba Bambino, basına yaptığı açıklamada, "Saldırganlardan ikisi Nijerya aksanıyla ingilizce konuşuyorlardı" dedi.

Öte yandan, serbest bırakılan ve silahlı grubun elinden kurtulanların, otelin yakınında Mali savcısı ve yetkililerin de bulunduğu bir spor salonunda toplandığı belirtildi.

Mali İçişleri Güvenliği Bakanı Salif Traore, devlet televizyonunda, "Dün akşama kadar otelde 30 personel ile 140 kişinin kaldığı kaydedildi. İçeride tam olarak kaç rehinenin tutulduğuna ilişkin sayı vermek zor çünkü bazıları saldırı başladığı sırada kaçmayı başarmıştı" ifadesini kullandı.

Traore, Mali güvenlik güçlerinin, Fransız ve Amerikalı güçler ile BM İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) desteğiyle otele düzenlediği operasyonların devam ettiğini söyledi.

Mali'de silahlı bir grup, sabah saatlerinde başkent Bamako'da bulunan Radisson Otel'e baskın düzenlemişti.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, saldırganların çalıntı olduğu ileri sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürmüştü.

Mali devlet televizyonun haberine göre, oteldeki 170 rehineden 80'i serbest bırakılmıştı. Rehin alınanlar arasında bulunan 2 THY görevlisinden birinin serbest kaldığı bildirilmişti. Böylece kurtulan THY personelinin sayısı 6'ya yükseldi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı ise otelde 20'ye yakın Hint vatandaşının rehin tutulduğunu açıklamıştı.

Saldırıda 2'si güvenlik görevlisi 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Mali Savunma Bakanlığı, rehinelerden 3'ünün öldürüldüğünü bildirmişti.

Güvenlik güçleri sözcülerinden Modibo Naman Traore, saldırgan sayısının en az 10 olduğunu söylemişti.

Diplomatik kaynaklar, rehine krizinin yaşandığı 190 odalı lüks otelde Mali'de görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkilileriyle Air France gibi bazı hava yolu şirketlerinin çalışanlarının da konakladığını kaydetmişti.

Bu arada Mali Devlet Başkanlığı, G5 Sahel Zirvesi kapsamında Çad'da bulunan Devlet Başkanı İbrahim Bubakar Keita'nın, Bamako'da yaşanan rehine krizi sonrası ziyaretini yarıda keserek ülkesine hareket ettiğini bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Bamako Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title