Haberler

Malezya Ringit'i Cinsinden İlk Sukuk İhracı

Güncelleme:

Katılım Bankacılığında sektöre yön veren Türkiye Finans, yaptığı sukuk ihraç işleminde iki ilki bir arada gerçekleştirerek sektöründe öncü duruşunu sürdürdü.

Türkiye Finans'tan İki İLK Birden:

*

*800 Milyon Ringit'lik sukuk ihracı gerçekleştiren ilk yabancı kurum

Türkiye Finans, 800 milyon Malezya Ringiti (MYR) tutarında 5 yıl vadeli sukuk ihracı yapan ilk Türk kurum olma özelliğinin yanı sıra bugüne kadar bir yabancı kurum tarafından ihraç edilmiş en yüksek MYR sukuk ihraç işlemini gerçekleştirdi.

Katılım bankacılığının öncü kuruluşu Türkiye Finans, %100 iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile kurduğu 3 milyar Ringit tutarlı ihraç programının ilk tertibi olan 800 milyon Malezya Ringiti sukuk ihracına imza attı. HSBC ve Standard Chartered Bank tarafından yönetilen ihracın Ringit yatırımcılarına getiri oranı yüzde 6 olarak belirlendi. 250 milyon Dolar karşılığı Ringit üzerinden yapılan sukuk ihracının vadesi ise 28 Haziran 2019 olacak.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, konuyla ilgili "Dünya sermaye piyasalarında artarak devam eden sukuk ihraçları, bu ürünün önemli finansman araçları arasındaki yerini pekiştiriyor. Üçüncü yurtdışı sukuk ihracımızda bir ilki gerçekleştirerek şu ana kadar Malezya'daki yerel yatırımcılara Malezya dışından bir bankanın gerçekleştirdiği en yüksek meblağlı ihraca imza atmakla birlikte, dünyanın en aktif ve en büyük sukuk piyasası olan Malezya'daki ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti menşeili ihracı gerçekleştirme ayrıcalığını yaşıyoruz. Gurur verici başarımız Türkiye Finans'ın uluslararası boyutta itibarını gösteriyor. Dolar cinsinden %4,70 maliyete tekabül eden bu kaynağın ucuz finansman ihtiyacı bulunan KOBİ'lerimize ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamasını diliyoruz. Bu kaynakla özellikle leasing işlemlerimiz başta olmak üzere tüm fon kullandırımlarımızı kaliteden ödün vermeden artırmaya devam edeceğiz" dedi.

HSBC Grup Genel Müdürü ve HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, işlemin başarı ile tamamlanması sonrası "Türk şirketlerinin uluslararası piyasalarda yapacakları sukuk ihraçları için bir dönüm noktası niteliğinde olan Türkiye Finans'ın Malezya'daki bu başarılı ihracında HSBC olarak yer almış olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye Finans'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği üç uluslararası sukuk ihracında da yer alan tek düzenleyici banka olan HSBC'nin, Türkiye'nin öncü uluslararası bankası olma stratejisi kapsamında, Türkiye ekonomisine ve Türkiye Finans'a olan desteğinin artarak devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

Standard Chartered Yatırım Bankası Türk A.Ş. Genel Müdürü Dilek Yardım, Türkiye Finans'ı Malezya sermaye piyasasında Malezya Ringiti cinsinden sukuk ihraç eden ilk Türk Bankası olmasından dolayı tebrik etti. Yardım, Standard Chartered olarak, Türkiye Finans'ın Malezya'da yabancı bir kurum tarafından "tek dilimde ihraç edilen en yüksek montanlı ihraç" özelliğini taşıyan bu başarılı işlemine aracılık etmekten onur duyduğunu da belirtti. Dilek Yardım, "Türkiye Finans bu ihracı takiben, Malezyalı yatırımcılara yatırımlarını çeşitlendirmek için iyi bir fırsat vermiştir. Bu başarılı ihraç aynı zamanda, Malezya sukuk sermaye piyasalarının derinliğini ve Malezya'nın sukuk pazarındaki büyüklüğünü ve önemini kanıtlamıştır. Diğer Türk bankaları için de bundan sonraki uluslararası piyasalardaki sukuk ihraçlarına öncü olmasını umuyoruz" diye konuştu.

Türkiye Finans, daha önce sırasıyla 2013 yılı Mayıs ayında 500 milyon Dolar ve 2014 yılı Nisan ayında 500 milyon Dolar tutarında uluslararası sukuk ihracı gerçekleştirmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Standard Chartered Bank Türkiye Finans Dilek Yardım Malezya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title