Haberler

    Malezya Gp'sinde Kimler Kazandı, Kimler Kaybetti

    F1'de sezonun ikinci yarışı Malezya GP'sinde Sebastian Vettel zirvede yer aldı.

    2015 sezonunun ikinci yarışı Malezya çok keyifli bir yarışa ev sahipliği yaptı. Sadece Sebastian Vettel ve Ferrari Mercedes’lere karşı üstünlük sağlamadı, Toro Rosso takımı Red Bull takımını avladı ki bu yıl içerisinde ilk defa oldu, McLaren takımı yarış dışı kalmalarına rağmen hem sıralama hem de yarış temposunda kazanç sağladığı görüldü ve Manor takımı ilk kez bu sezonda bir yarışı tamamladı. Sepang’da nemin arasında kimlerin kazanıp kimlerin kaybettiğine gelin göz atalım.

    Ferrari: Sebastian Vettel, 1 / Kimi Raikkonen, 4

    Ferrari için 2013 İspanya’dan sonra gelen ilk zaferle beraber harika bir hafta sonu onlar için geride kalmış oldu – Aynı zamanda Vettel içinde –

    İtalyan takımı yarışa çıkarken Mercedes’leri baskı altında tutabilirlerse erken lastik problemi yaşayacaklarını düşünüyorlardı, bu şekilde gidişat olursa kendi lastiklerini iyi kullanıp tempoyu ayarlayabilirlerse galibiyete ulaşacaklarını düşünmüşlerdi. Güvenlik aracında Vettel dışarıda kalmayı seçerek iki pit yapmayı düşünen Mercedes’leri üç pite zorladı ve bu hamle kendisinin galibiyete daha çabuk ulaşmasını sağladı.

    Cumartesi günü gerilerde kalan; kötü bir start alan üstüne birde ilk turda lastiği patlayan Raikkonen’in bu kadar yaşanana rağmen Ferrari’nin sahip olduğu tempoyu gözler önüne serdi. Artık Şahlanan At geri dönmüş gibi duruyor.

    Mercedes : Lewis Hamilton, 2 / Nico Rosberg, 3

    Güvenlik aracı altında pit yapmasalar bile Mercedes’lerin galibiyeti alabilecek tempoya sahip olup olmadığı konusu bir soru işareti. Hamilton sürekli Pazar günü aracının denge eksikliğinden yakındı, Rosberg ise stratejik açıdan pit alanında Hamilton’ın arkasında kalmasının Mercedes’ini trafiğin ortasına attığını düşünüyor.

    Şöyle bir gerçek var, Hamilton ve Rosberg güvenlik aracı altında dışarıda kalsalardı bile geriye düşebilirlerdi. F1 W06 Hybrid bu havada lastiklerine gereğinden sert davranınca galibiyet ellerinden kaçtı. İki ve üçüncü sıra ile gelen 33 puan bile Mercedes için çok iyi bir sonuç olmalı.

    Williams: Valtteri Bottas, 5 / Felipe Massa, 6

    Bottas Maldonado tarafından ilk turda çok zaman kaybetti ve gerilere düştü. Ancak güvenlik aracından sonra iyi bir yarış çıkartan Fin pilot sonradan Massa’yı yakaladı. Massa aracından istediği performansı alamadığını belirtti ve Brezilya’lı pilot Bottas’a dayanamayarak yarışı altıncı sırada tamamladı.

    Toro Rosso: Max Verstappen, 7 / Carlos Sainz Jr, 8

    Toro Rosso’nun çaylakları birbirleriyle mücadele ettikleri harika bir yarış çıkarttılar – Aslına bakarsanız pistteki diğer pilotlarla da iyi mücadele ettiler – ve takıma puan kazandırmayı başardılar. Max Verstappen 17 yıl 5 ay ve 27 günlük olarak tarihin en genç pilotu oldu – Bu saatten sonra yapacağı her hareket bir rekor olacağı gibi – ve Sainz’da takımına iyi bir yarış çıkartarak takımına puan kazandırdı.

    Red Bull: Daniil Kvyat, 9 / Daniel Ricciardo, 10

    Zaman nelere kadir ! 2013’te Red Bull ikilisi galibiyet mücadelesi vermiş hatta Multi 21 olayı ile uzun süre dillerden düşmemişlerdi. Hafta sonunda ise Kvyat ve Ricciardo yarışı Vettel’in bir tur arkasında 9. ve 10. olarak tamamladılar. Bu yavaş kalmalarının bir etkisi olarak Kvyat’ın Hülkenberg ile teması ve Ricciardo’nun ilk virajda yaşadığı olay düşünülebilir. Ama bütün bunların dışında RB11 tempo olarak hala çok zayıf.

    Lotus: Romain Grosjean, 11 / Pastor Maldonado, 47. Turda Yarış Dışı – Fren Problemi-

    Sıralamalarda sağlam bir gün geçirmelerinin ardından Lotus Pazar gününü mutsuz bir şekilde tamamladı. Grosjean bir ara ilk 10 içerisinde devam ediyordu ancak lastik kullanımı problemi onu puan barajının dışında bıraktı. Maldonado ise ilk turda lastik patlattı ve gene savaşların içerisinde kaldı. Onu yarı yolda bırakan sebep ise yaşadığı fren problemiydi.

    Sauber: Felipe Nasr, 12 / Marcus Ericsson, 4. Turda Yarış Dışı -Spin-

    Ericsson ilk viraja gelirken Hülkenberg’e atak yapmaya çalıştı, ancak aracını kontrol altında tutmayı başaramayan İsveç’li pilot kendini çakıl havuzunda buldu ve yarış dışı kaldı. Sıralamalarda geride kalan takım arkadaşı ise finişe 12. sırada geldi. – Kendi görüşüm olarak Ericsson’u zaten Sauber’de görmekten hoşnut değilim. Bence Van Der Garde yerine yarışsa çok daha iyi sıralarda kendine yer bulabilirdi. Hatta ve hatta üst sıralarda yer bulmayı geçtim böyle bir hatayı hiç bir şekilde yapmazdı ki Serhan Acar’da belirttiği gibi GP3 araçlarıyla yapılan bir hata gibiydi. –

    Force India: Sergio Perez, 13 / Nico Hülkenberg, 14

    Perez ve Hülkenberg ikilisi Pazar gününü diğerleriyle inceleme altına girerek geçirdiler. Grosjean ile temas yaşayan Meksikalı pilot 10 saniye pit stop cezası aldı, Alman pilot ise benzer bir harekete Kvyat’a yapınca aynı cezaya maruz kaldı. Hülkenberg güvenlik aracı altında pit stop yapmamayı tercih edenler arasındaydı. Ama tempo olarak yaşadığı problemler ve aldığı ceza onu puanların dışına itti.

    Manor (Marussia): Roberto Merhi, 15 / Will Stevens, Yarışa Çıkamadı

    Stevens 3. antrenmanlar öncesi aracında oluşan benzin pompası problemi ne sıralamalara katılabildi nede yarışa. Merhi ise kendi klasmanında temiz bir yarış çıkarttı ve takımına 2015’in ilk finişi 15. sırada getirdi ve takımın araç hakkında deneyim kazanmasını sağladı. Bir kıyaslama yaparsak – Bunu McLaren ile kıyaslayabilirsiniz ama tempo olarak değil – takımın kış testlerine katılmadığını ve motoru bu hafta sonu çalıştırdığını düşünürsek çok yüksek sıcaklara rağmen finiş çizgisini görmeleri bile takım için bir başarı.

    McLaren: Jenson Button, 41. Turda Yarış Dışı -Turbo / Fernando Alonso, 22. Turda Yarış Dışı- ERS Soğutma Sistemi

    Belki iki McLaren pilotu da bir takım problemlerden ötürü yarışı tamamlayamadılar ancak hem Alonso hemde Button orta sıraların gerisinde verdikleri mücadeleden dolayı mutlu olduklarını belirttiler. Belki hayal kırıklığı yaşıyorlar ama Melbourne’den beri takımın hala öğrenme sürecinde olduklarını unutmamak lazım.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Sebastian Vettel Lewis Hamilton Mercedes Malezya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title