Haberler

Malezya Başbakanı'na Yolsuzluk Suçlaması

KUALA Malezya'da 700 milyon dolarlık kamu fonlarının Başbakan Necip Rezak'ın şahsi banka hesaplarına aktarıldığı iddiaları üzerine Malezyalı hükümet yetkilileri, Rezak'a suçsuz olduğunu kanıtlaması çağrısında bulundu.

KUALA Malezya'da 700 milyon dolarlık kamu fonlarının Başbakan Necip Rezak'ın şahsi banka hesaplarına aktarıldığı iddiaları üzerine Malezyalı hükümet yetkilileri, Rezak'a suçsuz olduğunu kanıtlaması çağrısında bulundu.

Malezya Başbakan Yardımcısı Muhittin Yasin, yaptığı açıklamada, iddiaların Malezya'nın dünya çapındaki imajını zedeleyebileceğini belirterek, Necip Rezak'ın, 11 milyar dolar borcu bulunan devlete ait 1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB) adlı yatırım şirketiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde 700 milyon dolarlık kamu fonunun şahsi hesaplarına aktarıldığı iddialarına açıklık getirmesini istedi.

Yasin, Merkez Bankasına, emniyet teşkilatına ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonuna, bu ciddi iddiaların soruşturulması konusunda gerekli adımları atması çağrısı yaparak, "Başbakan'ın daha ikna edici bir açıklama için kamuoyunun önüne çıkmasını talep ettiğini" bildirdi.

Malezya Başsavcısı Gani Patil iddiaların yer aldığı savunulan belgelerin soruşturulması için özel bir birimin görevlendirildiğini belirtirken, Savunma Bakanı Hişamuddin Hüseyin iddialar karşısında şok olduğunu ifade etti.

Hüseyin görevlendirilen birimin işini yapmasına izin vermeleri gerektiğini, soruşturmadan sonra kimin haklı kimin haksız olduğuna karar verebileceklerini söyledi.

The Wall Street Journal ve Sarawak Report adlı internet sitesinde cuma günü yer alan haberlerde, yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan 1MDB ile ilgili soruşturmada yer alan belgelerde, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak Başbakan Rezak'a ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığının gösterildiği ileri sürülmüştü.

Haberlerde 61 milyon dolarlık en yüksek meblağda para transferinin, Mart 2013'te düzenlenen genel seçimlerden iki ay yapıldığı iddia edilmişti.

Rezak, dün sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, herhangi bir kanıta dayandırılmayan bu iddiaları, Malezya'nın 29 yıl iktidarda kalan eski Başbakanı Mahathir Muhammed'in ortaya attığını savundu. Necip Rezak, Muhammed'in, "ülkenin demokratik yollarla seçilmiş başbakanını devirmek için siyasi bir sabotaj kampanyası" yürüttüğünü açıkladı.

Bu arada muhalefet partileri, iktidardaki Barisan Nasional koalisyonunun üyelerine ve sivil toplum kuruluşlarına, salı günü parlamentoda olağanüstü bir toplantı yapılması için kendilerine destek vermesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Necip Rezak Malezya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title