Haberler

Malatyalı Çiftçiler Tarlalarını Kanalizasyonla Suluyor

Güncelleme:

Kuraklık yüzünden barajlardaki doluluk oranın düşmesiyle zor durumda kalan Malatyalı çiftçiler çareyi kanalizasyon şebekesiyle tarlaları sulamada buldular.

Malatya'da bu yıl yeteri düzeyde yağışın olmaması nedeniyle birçok yerde kuraklık baş gösteriyor. Barajların doluluk oranının da düşmesiyle çiftçiler tarlalarını sulayamayınca çareyi kanalizasyon şebekesinden buldu.

POLİSLER ÇİFTÇİLERİN ÖNÜNÜ KESTİ

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde yaklaşık 5 bin dönüm arazinin sulanamadığını ifade eden çiftçiler traktörleri ile bugün Malatya Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak ilçe çıkışında polis ekipleri tarafından durdurulan çiftçiler bu eylemlerinden vazgeçirildi.

KANALİZASYONLA SULAMA YAPTILAR

Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle arazileri ve ağaçları sulayamadıklarını belirten çiftçiler, milletvekillerini suçlayarak sorunları çözemediklerini söyledi. Başta kayısı ağaçları olmak üzere bütün ürünlerinin neredeyse kuruduğunu ifade eden çiftçiler, mecburen kanalizasyon şebekesini kırarak oradan gelen pis suyla domates patlıcan, biber gibi sebzeleri suladıklarını söyledi.

"MECBURUZ"

Halk sağlığı açısından oldukça tehlikeli olan bu yöntem karşısında çiftçiler mecbur kaldıklarını söylerken, yetkililerin bu konuda bir önlem almaması eleştiriliyor.

BÜYÜK TEHLİKE: KENTİN İHYACINI KARŞILIYORLAR

Kentin büyük bölümünün ihtiyacını karşılaya Battalgazi'de sebzelerin pis su ile sulanmasının ileride bir çok hastalığı da neden olabileceği belirtilirken çiftçiler su kaynakları konusunda yetkililerin gereken önlemi zamanında almadığını söylüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Battalgazi Malatya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (41)

/TABLE:

AKPLİLER YESİN BU TARLALARIN ÜRÜNLERİNİ :)))))

24
20
yanıtYanıtla
organik:

süper ya 0 organik

31
3
yanıtYanıtla
adanalı:

avrupada bir çok ülke bunu suyu arıtarak yapıyor türküyede de neden olmasın arıtılarak kullanılırsa kuraklığın önüne de geçilmiş olur

6
22
yanıtYanıtla
esas ataturrkcuyobaz112@gmail.com:

beyine bak, as kendini yasamayi hak etmiyorsun

yanıt0
yanıt0
HHHHHHHHHHHHH:

pıs erıfler onuda bıze yedırıyorlar

21
6
yanıtYanıtla
kamil ğalı:

hükümet akp olunca böle şeyler normal bea arkadaş

9
17
yanıtYanıtla
ülkücü61:

bu Malatyalılar ınsanmı sımdı

16
6
yanıtYanıtla
aha:

Bunun esansı tam olmuş..

14
4
yanıtYanıtla
nadir:

senelerdir zaten salçalık domatesleri kanalizasyonla sular vatandaş. sıkıntı olmaz. evinizin önünden geçen salçalık domatesçilerin getirdiği domatesler kanalizasyonla sulanmıştır. domates sattım bi aralar ordan biliyom. hem kanalizasyonla sulanan domates diğerlerine göre daha kırmızı ve büyük al benisi oluyor :D bende yerdim ölmedim şimdilik.

16
1
yanıtYanıtla
ha:

Malmısın malatyalımsın

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title