Haberler

Malatya Valisi Toprak, Esnafla Görüştü

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Ticaret Borsası yönetimi ve kayısı esnafıyla sorunları görüştü.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Ticaret Borsası yönetimi ve kayısı esnafıyla sorunları görüştü.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Toprak, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey'i ziyaretinin ardından Özbey ile Büyük Şire Pazarı'nı gezdi.

Burada esnaftan taşıyıcıya, işçiden ürününü

satmaya getiren üreticiye ve ihracatçıya kadar her kesimden vatandaşla görüşerek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Toprak, daha sonra pazarda toplantı düzenleyerek sorunlar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Esnaf ve üreticilerin talepleri, kayısıya taban fiyat belirlenmesi, kayıt dışı alıcıların engellenmesi, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından mali ve hijyen yönünden denetimlerin arttırılması, asayiş konusunda gerekli tedbirlerin alınması yönünde taleplerini dinleyen Vali Toprak, şöyle konuştu:

"Hepimiz kendimizde bir çıkarım yapmalıyız. Ben bu işin, bu olumsuzlukların neresindeyim diye kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Bizim üretici, satın alan toptancı, ihracatçı, kayıt dışı ya da kayıt içi kişiler, denetleyiciler olarak bu olumsuzlukların oluşmasında katkımız nedir bunu düşüneceğiz. Bunu düşünmezsek olumsuzlukları önleyemeyiz. Alıcının birisinin verdiği fiyata diğer alıcının düşük fiyat vermesi durumunda dengeyi kuramazsınız. Herkes kendini düzeltecek. Getiren, taşıyan, satan, aracılık eden, ihraç herkes kendine dikkat edecek. Herkesin hakkını hukukunu vermeye çalışacağız."

Vali Toprak, kendisine iletilen konularla ilgili en kısa sürede Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Vergi Dairesi Başkanı gerekirse defterdar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü, Emniyet Müdürü, ilgili belediyelerin zabıta müdürleri, Malatya Ticaret Borsası Başkanı, ihracatcı, alıcı, satıcı temsilcileriyle ilgili kişileri başkanlığında toplayarak herkesin sorunlarını çözmeye yönelik çalışma başlatacağını bildirdi.

Vatandaşlar da Şire Pazarı'nı ilk kez bir valinin ziyaret ettiğini ve kendileriyle bu kadar yakından ilgilendiğini belirterek teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Gürsel Özbey Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title