Haberler

Malatya Spor medyasının hakemlerden çektikleri

Güncelleme:

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde Malatya TSD İl Temsilcisi Vahap Güner ve Gazeteci İsmail Karataş, hakemler için bazı açıklamalarda bulundu.

Güner, yaptığı açıklama'da "Malatya amatör küme maçların da görev yapan basın mensubu arkadaşlarımız, diğer yöneticiler tarafından çeşitli engeller ile karşılaştığını öğrenmemiz talebinde bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde kaldık. Malatya'da basın mensupları PTT 1. Lig müsabakaların da her türlü kolaylığı sağlanmak suretiyle karşılaşmaları izlemektedirler. Bu güne kadar gazeteci arkadaşlarımız her hangi bir zor durumda kalmadıklarını biliyoruz. Fakat amatör maçlarda özellikle yardım etmek amacıyla giden, basın mensubu arkadaşlarımıza özellikle hakemlerin saha içerisinde dışarıya çıkarılmaları, bazı maçlarda gazetecileri maçın ortasın da uzaklaştırmaları, hakemlerin bu tür eylemde bulunmaların dan çok üzüntü duyuyoruz. Basın mensupları hakemlerinde gelişmesi hakemlerinde daha iyi maç yönetmeleri için ellerinden gelen gayreti sarf etmektedirler. Son musabakalar da özellikle genç hakemlerin bazı hatalarını görüntülemek isteyen basın mensuplarına ve bunu kendilerine engel gördüklerini düşünmeleri çok üzücü bir durumdur. Bu nedenle merkez il hakem kurulunun da bir takım tedbirler alarak, hem basın mensupları hemde cefakârca fedakârca mücadele ve spor kluplerini ayakta tutmak isteyen emek sarfeden futbolcuların ve yöneticilerini mağdur etmemeleri konusun da, üzerine düşen görevlerini yapmaya davet ediyoruz."dedi.

Bu açıklamaların ardından gazeteci İsmail Karataş hakemlerin yaptığını protesto etti. Karataş'ın açıklamarı şöyle "Sevgili meslektaşlarım bizler özveriyle işlerimizi yapmaktayız. Profesyonelin yanında amatör sporun tüm maçlarına gitmeye çalışıyoruz. Özellikle amatör sporda son yıllar da yaşadığımız, bazı kendini öne çıkaran kişiler genç hakemlerin üzerinde kurmuş oldukları baskıyla, spor basınına yer bulma uğraşında bulunduğu düşüncesiyle, tekrar bu işin ortaya çıkması, bizleri üzdü. Bu olayın tekrar yaşanmaması için TSE'de İl Sorumlumuz ve arkadaşlarımız ile bu basın toplantısını yapma gereği duyduk. İl hakem kurulundan öncelikle yok olma aşamasına gelen hakemlerin, iyi hakem olmaları konusunda eğitiminin arttırılmasını istiyoruz. Son yıllar da maçlar da yaşanan hakem hatalarının olmasını istemiyoruz. Yeni bir hakemin gazeteciler üzerinden prim yapmasını asla müsade etmeyeceğiz, ve şahsım olarak da etmeyeceğim. Hakemlerin öncelikle yaptıkları görevin layıkıyla yerine getirmeleri ve bir kamu görevi yaptıklarını unutmayacak, gazetecilerinde bir kamu görevi yaptıklarını unutmayacaklar. Bu nedenle basın üzerinde oynanan oyunlara müsaade etmeyeceğiz ve şahsım olarak da etmeyeceğim.Tek dileğimiz hakemlerin sadece görevlerini yapmalarını rica ediyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Karataş Malatya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title