Haberler

Makro, Yeni Kadrosuyla Büyük Hedefe Koşuyor

Türkiye'nin en büyük 6. perakende grubu Makro, yeni atamalarla organizasyon yapısını güçlendirmeye devam ediyor.

İK'dan lojistiğe kadar pek çok önemli departmana yeni isimler atandı.

Anadolu'da başlayan perakende yolculuğunu bugün ulusal marka olarak sürdüren Makro, kuruluşunun 20. yılında yaptığı yeni atamalarla yönetim ve altyapı kadrosunu güçlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde 150. mağazasını açan Makro, İstanbul'da 2 olan mağaza sayısını 6 ayda 15'e yükseltme hedefine doğru koşarken, kadrosuna önemli atamalar yaptı.

Makro, atamalara İK departmanından başladı

Makro'da İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Mete Kurt, 2011 yılı Ağustos ayı itibariyle İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1959 doğumlu Kurt, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Ardından yurtiçi ve yurtdışında birçok sertifika eğitim programına katıldı. 2000–2005 yılları arasında, enerji sektöründe faaliyet gösteren MET Grup bünyesinde İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetim Sistem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2006'da Makromarket A.Ş.'de İnsan Kaynakları Müdürü olarak göreve başlayan Kurt, 2007'den beri aynı şirkette AR-GE Koordinatörlüğü görevini de yürütüyordu.

Finans departmanına yeni isim

İzmir'de faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük cıvata üreticisi olan

Norm Cıvata'da Grup Genel Sekreteri olarak görev yapan İlhan Kılınç, 23 Ağustos

2011 tarihinde Makro Mali İşler Direktörlüğü'ne getirildi. 1961 doğumlu Kılınç,

Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü mezunu ve mali müşavirlik

belgesine sahip. Kılınç daha önce Moskova'da Temprus adlı şirkette Finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, Ekspres Kargo'da Finans Grup Başkanlığı ve

Tesco Kipa'da Mali İşler Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Satın Alma ve Pazarlama departmanı yeni direktörüyle büyüyecek

Organize perakende sektörünün farklı dallarında uzun yıllar kıdemli yöneticilik yapmış olan Ahmet Yontar, Makro'da Satın Alma ve Pazarlama Direktörlüğü görevine getirildi. Ahmet Yontar 1989 yılında başladığı perakende yolculuğunda yurt dışında Metro, Tesco, Sainsbury's, Aldi ve Carrefour gibi şirketlere hizmet verdi ve Türkiye'deki kaliteli Private Label pazarının ilk uygulamalarını gerçekleştirdi. Ahmet Yontar, Türkiye'de konserve ürünlerini ilk kez cam kavanoza koyan ve közlenmiş kırmızıbiber konservesi ürünü ile bir ilke imza atan Penguen Gıda'da tüm pazarlama ve pazarlama iletişim operasyonunu yönetti.

1999'da Kipa'da Satın Almadan Sorumlu Ticaret Müdürü olarak göreve

başlayan Yontar, Kipa'da başlattığı Private Label projesi performansıyla

Türkiye'de başarılı çalışmalar gerçekleştirdi.

Ahmet Yontar, Türkiye'de ilk kez uygulanan bir operasyonun yöneticiliğini üstlenerek PERDER'e üye toplam 74 marketin katılımıyla eşit hisseli ve 11 milyon sermayeli Fayda A.Ş.'nin kuruluşuna imza attı. Ahmet Yontar'ın yeni göreve başladığı Makro'daki ilk hedefi mevcut çalışmalarını geliştirmek ve sektöre yeni yöneticiler kazandırmak üzere tecrübelerini aktarmaktır.

Lojistiğe taze kan

Netlog Lojistik

Grubu'nda Lojistik Operasyon ve İş Geliştirme departmanlarında yönetici olarak

görev alan Polat Özcan, Makro'da Lojistik Direktörlüğü görevine atandı. İTÜ

Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun olan Özcan, daha önce Migros ve

Tansaş'ta lojistik departmanlarında depo ve nakliye süreçlerinin yazılması, sözleşme ve fiyatlandırma kriterlerinin yaratılması ve stok yönetimi gibi önemli görevlerde bulundu. Özcan Makro'daki yeni görevinde Ankara ve diğer bölgelerin lojistik planlama ve organizasyonlarından sorumlu olacak.

Satış departmanına yeni yönetici

Real Mağazaları'nın

Ankara, Bursa ve İstanbul'daki şubelerinde İşletme Müdürlüğü yapan Hüseyin

Bozkurt, önümüzdeki dönemde Makro'da Satış Direktörü olarak görev yapacak.

Kariyerine Praktiker Yapı Marketi'nde Müdür

Asistanı olarak başlayan ve Almanya'da mağaza eğitimi alıp Metro Akademi'yi

bitiren Bozkurt, Ankara, Gaziantep, Adana, Kartal ve Ümraniye mağazalarında

İşletme Müdürü olarak görev yapmıştır. Bakü, Katar, Kırgızistan, Kuzey Irak'ta

mağaza danışmanı olarak mağaza kuruluşları yapan Bozkurt 1970 Ankara doğumlu ve

Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title