Haberler

Makedonya'da "Hükümete Destek" Mitingi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, muhalefet partileri tarafından dün düzenlenen hükümet karşıtı protestonun ardından, bugün de hükümete destek mitingi düzenlendi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, muhalefet partileri tarafından dün düzenlenen hükümet karşıtı protestonun ardından, bugün de hükümete destek mitingi düzenlendi.

Makedonya Meclisi önünde, iktidardaki İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) tarafından düzenlenen mitinge, hükümeti destekleyen binlerce vatandaş katıldı.

VMRO-DPMNE'den yapılan açıklamada, muhalefet kanadı ülkeyi istikrarsızlaştırma senaryoları hazırlamakla suçlanırken, düzenlenen bu destek mitingiyle halkın muhalefete inanmadığı, iktidarı muhalefetin değil sadece halkın görevden alabileceği mesajının verilmek istendiği bildirildi.

Meclis binası önündeki iktidara destek mitingine, ülkenin farklı şehirlerinden vatandaşlar katıldı.

VMRO-DPMNE Genel Başkanı ve Başbakan Nikola Gruevski, "Makedonya Güçlüdür" sloganıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "bu akşam, her zamankinden daha kalabalık olduklarını" belirterek, "Bu halk, kendisini aldatmak isteyenleri tanımayı bilir" dedi.

Dokuz yıldır, Makedonya'yı daha iyi yaşanacak bir ülke yapabilmek için çabaladıklarını vurgulayan Gruevski, "Son aylarda bize karşı farklı senaryolar kurgulanıyor ancak pes etmeyeceğiz. Makedonya pes etmez. Makedonya güçlüdür. Makedonya Zoran Zaev de değildir, Nikola Gruevski de. Makedonya, bu halktır" şeklinde konuştu.

Gruevski, ana muhalefet lideri Zoran Zaev'in hükümet aleyhine yayınladığı ses kayıtlarını kastederek, iktidara montajlanmış ses kayıtları ile değil, kaliteli bir yaşam, ekonomi ve refah sunan kaliteli bir siyasi programla gelinebileceğini ifade etti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting, Başbakan Gruevski'nin konuşmasının ardından sona erdi.

Hükümete destek mitingine, geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden eski İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska da katıldı.

Mevcut hükümetin icraatlarından memnun olmayan ve hükümetin istifasını isteyen muhalefet partileri taraftarları da dün hükümet binası önünde protesto düzenlemişti.

Siyasi liderler bir araya geldi

Bu arada, Makedonya'daki önemli siyasi partilerin liderleri, ülkedeki siyasi krizi çözmek amacıyla ülkedeki ABD ve AB büyükelçilerinin arabuluculuğunda bir araya geldi.

Görüşmeye VMRO-DPMNE Genel Başkanı ve Başbakan Nikola Gruevsk, ana muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev, Demokratik Bütünleşme Birliği (DUI) Genel Başkanı Ali Ahmeti ve Arnavut Demokratik Partisi (DPA) Genel Başkanı Menduh Taçi katıldı.

Ülkedeki siyasi krizin çözümü için çalışma grupları kurulması teklifinin değerlendirildiği toplantıdan somut bir sonuç çıkmazken, liderler 26 Mayıs'ta yeniden bir araya gelme konusunda uzlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Nikola Gruevski Zoran Zaev Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title