Haberler

Makedonya?da Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı 10 Müellif 10 Motif Sergisi

Makedonya'da Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı 10 Müellif 10 Motif sergisiEyüp SALİH Ohri, 4 Aralık(DHA)- Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Yunus Emre Enstitüsü ve Makedonya Fotoğrafçılar Birliğinin iş birliği ile Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı 10 Müellif 10 Motif sergisi açıldı.

Makedonya'da Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı 10 Müellif 10 Motif sergisi

Eyüp SALİH Ohri, 4 Aralık(DHA)- Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Yunus Emre Enstitüsü ve Makedonya Fotoğrafçılar Birliğinin iş birliği ile Çağdaş Türk Fotoğrafçılığı 10 Müellif 10 Motif sergisi açıldı. Tarihi Çifte hamamda sergilenen fotoğraflar büyük bir beğeniyle izlendi.

Üsküp'ten sonra Ohri'i ziyaret eden konuk Türk fotoğrafçıları gördükleri manzaralara hayran oldular. Ohri gölü sahilinde fotoğraf çekerken gördüğümüz Türk fotoğrafçılarıyla bir söyleşi yapma imkanı bulduk.

DHA'ya konuşan Tuna Akçay, Makedonya'da hem Türk fotoğrafçılığını hem de Türk arkeolojisini olba kazılarını anlatmak için burada olduğunu ifade etti. Üsküp Yunus Emre Enstitüsü'nün davetlisi olarak geldiklerini ve 10 fotoğrafçıdan oluşan 10 tane konuyu içeren bir fotoğraf sergisi gerçekleştirdiklerini söyledi. Makedon sanatseverlere, Türk fotoğrafseverlere, Arnavut fotoğrafseverlere sundukları serginin büyük beğeni aldığını vurguladı.

Tuna Akçay, biz İşkodro'yız, biz Üsküp'üz,biz Bosna Hersek'iz diyerek tek bir medeniyetin farklı kolları olduklarımızı dile getirdi. Birçok kişinin Ohri'yi görmelerini önerdikleri için Ohri'ye geldiklerini ve burada soğuk günde sıcak ilişkiler kurduklarını, 16 sene fotoğrafçılıkla ilgilenen bir kişi olarak da gönül coğrafyasında Balkanlar'da fotoğraf çekmenin keyfini, mutluluğunu, huzurunu, güzelliğini yaşadığını söyledi.

Mustafa Gümüş, Makedonya'ya fotoğraf sergisi için geldiklerini, kuratörlüğünü Tuna Akçay hocanın yaptığı Üsküp Yunus Emre ve Makedonya fotoğrafçılar işbirliğiyle 10 motif 10 müellif isimli serginin açılışını yaptıklarını söyledi.

İstanbul'dan katılan Cemil Şahin, serginin muazzam geçtiğini, inanılmaz bir ilgi gördüğünü ifade etti. Türkiye'yi,Üsküp'ü,Ohri'yi çok iyi tanıtmalıyız ve Türkiye olarak her zaman yanınızdayız dedi.

Hamit Yalçın, Anadolu fotoğrafçıları olarak ülkenin çeşitli konularını, kültürünü ve fotoğraf anlayışını Makedonya'lı dostlarımıza ve Makedonya'lı sanatçılarına tanıtmak amacıyla geldiklerini söyledi. Burdaki fotoğraf severlerle,fotoğraf sanatıyla çok ortak yönlerin, tarafların var olduğunu dile getirdi. Makedonyalı fotoğraf sanatçılarıyla Türkiye'de bir proje uygulamak istediklerini açıkladı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü müdür vekili Fuat Korkmaz, Makedonya Fotoğrafçılar birliği ile Çağdaş Türk fotoğrafçılığı 10 motif 10 müellif fotoğraf sergisini hayata geçirdiklerini söyledi. Anadolu'nun farklı mozaiklerini, motiflerini, kültürel zenginliğini gösteren fotoğraf sergisinin Makedonya'da çok büyük bir beğeni aldığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Akçay Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title