Haberler

Makedonya'da "Afrika Pazarında İşbirliği Fırsatları Toplantısı"

Makedonya'da "Afrika Pazarında İşbirliği Fırsatları Toplantısı" düzenlendi- Toplantıda, Türkiye ile Makedonya'nın, Afrika ülkelerindeki pazarlarda birlikte yer alması için atılabilecek adımlar ele alındı Türkiye ile Makedonya'nın, Afrika ülkelerindeki pazarlarda birlikte yer alması için atılabilecek adımlar Üsküp'te düzenlenen "Afrika Pazarında İşbirliği Fırsatları" konulu toplantıda ele alındı.

Makedonya'da "Afrika Pazarında İşbirliği Fırsatları Toplantısı" düzenlendi- Toplantıda, Türkiye ile Makedonya'nın, Afrika ülkelerindeki pazarlarda birlikte yer alması için atılabilecek adımlar ele alındı Türkiye ile Makedonya'nın, Afrika ülkelerindeki pazarlarda birlikte yer alması için atılabilecek adımlar Üsküp'te düzenlenen "Afrika Pazarında İşbirliği Fırsatları" konulu toplantıda ele alındı.Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Makedonya Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği toplantıda, Makedonyalı şirket temsilcileri Türkiye heyetinin tecrübelerini dinledi, kendilerine özellikle Afrika pazarı hakkında sorular yöneltti.Makedonya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yelisaveta Georgieva, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Makedonya'nın en fazla ticaret yaptığı sekizinci ülke olduğunu belirterek, Makedonyalı şirketlerin Afrika pazarına açılmasına da yardımcı olabileceğini vurguladı.Afrika ülkeleriyle siyasi ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Georgieva, "Hükümetimiz, bir strateji oluşturarak bu pazara girmeli" dedi.DEİK Türkiye-Makedonya İş Konseyi Başkanı Hasan Hoşben de toplantıda Makedonyalı şirketlerin Afrika pazarına açılmasında DEİK'in nasıl katkı sağlayabileceğinin görüşüldüğünü belirterek, "Bundan sonraki amacımız, Makedon iş adamlarına DEİK'teki bütün olanakları kullandırıp, onları da Afrika ülkelerine açmak" ifadesini kullandı.DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyi Başkanı Tamer Taşkın ise 2002 yılından bu yana yapılan Afrika açılımıyla 25 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştıklarını vurguladı.Türkiye'den başta inşaat malzemeleri, otomotiv yedek parçaları, mobilya, sağlık ürünleri gibi 70 çeşit malın Afrika'ya ihraç edildiğini belirten Taşkın, "Bugün Afrika'da 40 büyükelçiliğimiz var. Türk Hava Yolları bizi 40 başkente ulaştırıyor. İş adamları olarak sürekli gidip geliyoruz. Bugün de buraya bütün tecrübelerimizi paylaşmaya geldik" ifadesini kullandı.Toplantıya ayrıca Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya Ticaret Odası Başkanı Branko Azeski, iş adamları ve diğer konuklar katıldı.Makedonya, 2013 yılında Afrika ülkeleriyle 36 milyon dolar olan ticaret hacmini, 2014 yılında 74 milyon dolara yükseltti. -Türkiye-Afrika İş Konseyi Başkanı Tamer Taşkın

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Türkiye Afrika Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title