Haberler

Mahkûm Hasta Doktoru Darp Etti

İzmit ilçesindeki Seka Devlet Hastanesine tedavi için gelen bir mahkûm, psikiyatri doktorunu darp etti.

İzmit ilçesindeki Seka Devlet Hastanesine tedavi için gelen bir mahküm, psikiyatri doktorunu darp etti. Konuyla alakalı açıklama yapan Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz, "Mahküm hastaların tüm hastanelere eşit dağıtılmasını talep edeceğiz" dedi.

Kocaeli Tabip Odası, Seka Devlet Hastanesinde önceki gün bir mahküm hastasını muayene ettiği sırada çıkan tartışmada mahküm tarafından burnu kırılan psikiyatri doktoru Tuncay Saydanoğlu için hastane önünde basın açıklaması yaptı. Hastanenin Acil Servisi önünde düzenlenen basın açıklamasını Kocaeli Tabip Odası Başkanı acil tıp uzmanı Serkan Yılmaz okudu. İzmit Seka Devlet Hastanesinde yaşanan olaya tepki göstermek için Seka Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan doktorlar, saldırıyı kınayarak, mahkum hastaların hastanelere eşit dağıtılmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Kocaeli Odası Başkanı Serkan Yılmaz, "Mesleğimizin her günü bu tarz olaylarla karşılaşıyoruz. Bu şiddetin neden kaynaklandığını uzun uzun konuştuk. Daha fazla hasta baktırabilmek için bu olaylara maruz bırakılıyoruz. Çözüm için 'cezalar ağırlaştırılsın' diyorlar. Ancak, bu çözüm değil. Sağlıkta fabrika ayarlarına dönmemiz gerekiyor. Biz artık hastaların müşteri, hekimlerin tüccar olmadığı koşulları talep ediyoruz. Yoksa bu yaşadığımız şiddet azalacak değil. Kentte mahküm hastalara sadece Seka Devlet Hastanesi bakıyor. Kamu hastaneler birliği ve ceza infaz kurumuna bir yazı göndererek, mahküm hastaların tüm hastanelere eşit olarak dağıtılmasını talep edeceğiz. Biz, bir araya gelebilirsek başarabiliriz. Bu konuda bize büyük sorumluluklar düşüyor" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serkan Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title