Haberler

Mahkemeden MHP'ye Olağanüstü Kongre Kararı

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, "Gönül isterdi ki bu karar mahkeme kararıyla alınmasın, gönül isterdi ki 548 delegemizin imzasıyla huzura getirilmiş kongre talebi Sayın Genel Başkanımızın isteğiyle, onayıyla işleme konulsun. Ama Sayın Genel Başkan bunu işleme koymadı ve bize mahkeme kapılarını gösterdi.

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, "Gönül isterdi ki bu karar mahkeme kararıyla alınmasın, gönül isterdi ki 548 delegemizin imzasıyla huzura getirilmiş kongre talebi Sayın Genel Başkanımızın isteğiyle, onayıyla işleme konulsun. Ama Sayın Genel Başkan bunu işleme koymadı ve bize mahkeme kapılarını gösterdi. Mahkeme bugün adaletli bir karar vermiştir." dedi.

Oğan, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararına ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

"Biraz önce Türk milliyetçiliği hareketinin önünü açacak mahkeme kararı müspet neticelenmiştir" diyen Oğan, partilere, camialarına ve ülkeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kurultayın toplanması durumunda daha önce genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Oğan, "Gönül isterdi ki bu karar mahkeme kararıyla alınmasın, gönül isterdi ki 548 delegemizin imzasıyla huzura getirilmiş kongre talebi Sayın Genel Başkanımızın isteğiyle, onayıyla işleme konulsun. Ama Sayın Genel Başkan bunu işleme koymadı ve bize mahkeme kapılarını gösterdi. Mahkeme bugün adaletli bir karar vermiştir. Bu süreç içerisinde mahkememizi baskı altına alma girişimleri netice vermemiştir. Türk adaletine olan güvenimiz bir kez daha burada tecelli etmiş ve kendisini göstermiştir." diye konuştu.

"Ülkücü hareketi engellemeyiniz"

Bundan sonra yapılacak işlemler için çağrı heyetine görev verildiğini anlatan Oğan, "Çağrı heyetimiz mahkemenin kararını ve gerekçeli kararını alır almaz, bir an önce kurultayımızın toplanması için işleme başlayacaktır. Bir an önce listeler çıkarılacaktır, salonlar tutulacaktır ve Allah nasip ederse 3 Mayıs Türkçülük Bayramı'nı takip eden hafta içerisinde kurultayımızı toplayacağız." ifadelerini kullandı.

Partisinin genel merkezine çağrıda bulunan Oğan, şöyle konuştu:

"Birinci merhalede bu işi siz yapmadınız, mahkeme kararıyla bu iş oldu. Şimdi bu işi engellemek için 'temyize gideceğiz, Anayasa Mahkemesine gideceğiz' gibi gerekçelerle daha fazla bu hareketin önünü tıkamayınız, ülkücü hareketi engellemeyiniz. Ülkücü hareket kurultay istiyor ve ülkücü hareket kurultayını gerçekleştirecektir. Allah nasip ederse, bir ay içerisinde kurultayımızı gerçekleştireceğiz ve ondan sonra da iktidar yürüyüşünü inşallah başlatacağız."

"Tebligatı alır almaz bütün işlemler başlayacaktır"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Oğan, kurultayın tarihi konusunda, 3 Mayıs'ı takip eden hafta sonunun kurultay için gerekli işlemleri yapmak için yeterli bir süre olduğunu bildirdi.

"Genel Merkezin temyize gitmesi durumunda ne yapacaklarına" ilişkin bir soru üzerine ise Oğan, temyizin, bu kararın uygulanmasını ve harekete geçilmesini engellemediğini ifade etti.

Genel Merkezin temyize de gidebileceğini ancak bunun kurultay sürecini kesintiye uğratmayacağını belirten Oğan, "Çağrı heyetinin görevi o anlamda temyizden bağımsız olarak devam edecektir. Tebligatı alır almaz bütün işlemler başlayacaktır" yanıtını verdi.

Oğan, bir gazetecinin " Yargıtay'dan durdurulması yönünde bir karar çıkabilmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceksiniz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Yargıtaya Genel Merkezin müracaat edeceği anlaşılıyor. Yargıtayın da bu süreç içerisinde yürütmeyi durdurmak için bir gerekçesinin olması lazım. Yani MHP'nin bütün toplam kurultay delegelerinin yarısı 'kurultay istiyoruz' diyor. Yargıtay, ülkücü iradenin kurultay talebini ne diye engelleyecektir? Mahkemenin yetkisizlik talebi o anlamda kabul görmemiştir, mahkeme kararını vermiştir. Daha önce Koray Aydın'ın da benzer bir davası söz konusuydu. Yargıtay kendisini o anlamda yalanlamayacaksa, Yargıtayın vereceği bir karar yok. Bu çerçevede Yargıtay daha önce bir karar vermiş durumdadır."

Bu sürece, hukuki açıdan hiç bir açık bırakmayacak şekilde hazırlandıklarına dikkati çeken Oğan, "Bizim ülkücü, milliyetçi avukatlarımızın hazırladığı bu süreç içerisinde hukuka tamamen uygun kararlar alınıyor. Yargıtayın içtihatlarına uygun kararlar alınıyor. Biz patrikhane avukatlarından görüş falan da istemedik bu çerçevede onu da ifade edeyim." değerlendirmesinde bulundu.

"Tek bir genel başkanla çıkacağız"

Oğan, MHP'nin demokratik bir yarışa sahne olacağını belirterek, genel başkanlığa aday olmanın herkesin hakkı olduğunu, birleşmelerin ikinci, üçüncü turda olacağını tahmin ettiğini kaydetti.

MHP tüzüğüne göre ilk turda salt çoğunluğa ihtiyaç olduğunu, ikinci turda da birinci turun benzer bir şekliyle devam edeceğini ve üçüncü turda en çok oyu alanın kazanacağını vurgulayan Oğan, "Dolayısıyla birleşmeler muhakkak olacaktır ama asıl birleşmeyi delege, kurultay salonunda yapacaktır. Devlet Bey'in kazandığı seçim de benzer bir şekilde olmuştu. Biz ülkücü iradeye güveniyoruz, kendimize güveniyoruz. Biz bu yarışa hazırlandık. Bu yarışın neticesinde de kurultaydan başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz." dedi.

Oğan, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den bir randevu taleplerinin olup olmadığına" ilişkin bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanım bu çerçevede bir randevu talebinden ziyade, bizim büyüğümüzdür, Devlet Ağabeyimizdir. Bu karardan sonra Devlet Ağabeyin bizi, bütün adayları çağırıp, sükunetle, suhuletle bir kongrenin yapılması için danışma mekanizması oluşturmasını bekliyoruz. Genel Merkezimizden böyle bir çağrı, Sayın Genel Başkanımızdan böyle bir çağrı geldiği takdirde, seve seve bunu kabul edecek ve kurultayımızı hep beraber gerçekleştireceğiz. Her ne olursa olsun biz kurultay salonuna çok adayla gireceğiz ama tek bir genel başkanla çıkacağız. Hiç kimse ülkücü hareketi bölmek, parçalamak gibi bir düşünce, bir beklenti içinde olmasın, kurultayımızda bir kavga bir dövüş asla olmayacaktır. Ülkücü harekete yakışır bir şekilde kurultayımızı yapacağız ve bundan sonra artık iktidar yürüyüşü için hazırlıklarımıza başlayacağız. "

MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de kararın parti ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek, "Sayın Genel Başkanın bu karara uymasını bekliyoruz. İnşallah bir problem çıkarmadan bu şekilde hallolur, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Oğan, toplantının ardından basın mensuplarına ve partililere baklava ikram etti.

Kaynak: AA / Politika

Alparslan Türkeş Sinan Oğan Yargıtay Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title