Haberler

Mahkeme, Otomobili Silah Sayarak 8 Polise Beraat Verdi

Güncelleme:

Geçen yıl kavgaya karışan V.A., otomobiliyle kaçarken polisi ezdi. Polis, V.A'ı vururken, mahkeme, otomobili "silah" sayarak 8 polisi beraat verdi.

2013 yılının ekim ayında bir kavgaya karışan Veysel Albayrak isimli şahıs otomobiliyle kaçmaya çalışırken bir polisi ezdi. Polis de Albayrak’ı vurdu. Mahkeme, otomobili "silah" sayarak 8 polisi beraat etti.

3 NOKTA POLİSLER HAREKETE GEÇTİ

Geçen yıl 4 Ekim’de, iddiaya göre, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir barda kavgaya karışan Veysel Albayrak (43) yanında bulunan Moldova uyruklu Tatiana Dinçer (32) ile otomobile binerek kaçtı. Gebze’de ters istikamete giren Albayrak’ı polis takibe başladı. Ekiplerin uyarılarına rağmen İstanbul istikametine doğru kaçmaya devam eden otomobili durdurmak için Kartal, Maltepe ve Tuzla’da bulunan polis ekipleri harekete geçti.

POLİSE ÇARPTI

Ekipler, 04.00 sıralarında D-100 Karayolu Kartal mevkisinde yolu trafiğe kapatarak gelen Albayrak’ı durdurmaya çalıştı. Otomobilini üzerlerine süren Albayrak, polis memuru Önder Özkul’u ezdi. Albayrak kaçarken polislerin açtığı ateşle otomobil, bir polis otosuna çarparak durdu. Albayrak çeşitli yerlerinden ağır şekilde yaralandı. Tatiana Dinçer de bacağından yaralandı. Albayrak hastanede hayatını kaybetti. Ezilen polis Özkul da hastanede tedaviye alındı.

"OTOMOBİL SİLAH YERİNE GEÇTİ"

Olaydan sonra Kartal Asayiş Ekipleri’nde görevli 8 polis hakkında, Anadolu Adliyesi 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, meşru müdafaa ve silah kullanma sınırı aşmaktan dava açıldı. Davanın geçen ay görülen duruşmasında savcı olayla ilgili Albayrak’ın bir polisi ezdiğini diğerini de ezmek isterken öldürüldüğünü belirtip “Otomobil silah yerine geçmiştir. Dolasıyla polisler beraat etmelidir” dedi. Davanın 25 Haziran’daki son duruşmasında mahkeme heyeti, 8 polis hakkında beraat kararı verdi. Albayrak’ın yakınları, mahkemenin kararını temyiz edeceklerini bildirdi.

"EMSAL KARAR OLABİLİR"

POLİS memurlarının avukatı Tolga Yurdakul verilen kararı şöyle özetledi:

"Mahkeme savcılık mütalaasına uyarak 7 sanığın doğrudan beraatine, 1 tanesine de TCK27/2’ye göre meşru müdafaa sınırını; heyecan korku panikle aştığına kanaat getirerek cezaya yer olmadığına karar verdi. Bu karar Yargıtay’dan onandığında emsal teşkil edilecektir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Darıca Kartal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

hg:

hayret nasıl ki böyle karar vermiş .normalde polis suçlu olması lazım yolu keşmiş adam ekmek almaya gidiyordu

43
6
yanıtYanıtla
gezici genç serseri0m@hotmail.com:

polislere ölüm..hepicini gebertin, gitsin...

yanıt0
yanıt0
DOĞRU.:

Gayet doğru bir karar..

39
4
yanıtYanıtla
ALAADDİN:

böyle hakimleri yargıtayın ve anayasa mahkemesinin başına getirmek gerekir. Kararını çok güzel vermiş.adam arabayla polisimizi ezecek polis silah kullanmayacak.o adamı yurtdışında böyle bir hareketinde öldürürler.zaten amerikada polis dur deyince kımıldadığın veya kaçmaya kalktığın takdirde anında vuruyor seni.polisin vur yetkisini niye tartışıyoruzki. bi adamı polis yaparken iyice test et ondan sonra polis yap.polisine güvenmessen kime güveneceksinki.

34
1
yanıtYanıtla
M.C:

Dogru bir karar.Ornek teskil eder.

27
1
yanıtYanıtla
ALAADDİN:

Ayrıca mahkemelerde amerikadaki gibi halktan jüri oluşturmamız lazım.hakimlerede artık güvenemiyoruz.Paralel yapı çıktı çıkalı hakim fetullahçımı, sol cumu,sağcımı kafamız şaşırdı.en azından sanıklar hakkında jüri karar verir mahkeme uygular.

15
1
yanıtYanıtla
doktr20:

çok güzel. birde molotof ve havai fişekler suç aleti sayılsa

6
0
yanıtYanıtla
tayfa:

molotof suç aleti olurmu sen ne kouşuyorsun, molotof onların naımusudur. :D...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title