Haberler

Mahallelilere Yardımcı Olmak İçin 3 Dil Öğrendi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'nin muhtarı, çok sayıda yabancı uyruklu kişinin yaşadığı mahallede, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendi.

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'nin muhtarı, çok sayıda yabancı uyruklu kişinin yaşadığı mahallede, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendi.

Maliyeden emekli olduktan sonra 2009 yılında muhtarlık seçimlerine katılarak Güneykent Mahallesi'nin ve Gaziantep'in ilk kadın muhtarı olan Hatice Hortoğlu (62), AA muhabirine, 2 dönemdir 45 bin nüfuslu mahallenin muhtarlığını yaptığını söyledi.

Güneykent'in Gaziantep'in en büyük mahallelerinden biri olduğunu anlatan Hortoğlu, mahallelerinin kent merkezi ve Gaziantep Üniversitesi'ne yakınlığı dolayısıyla farklı ülkelerden çok sayıda insana ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Hortoğlu, "Her gün Türkçe bilmeyen çok sayıda insanla muhatap oluyorum. Yabancı üniversite öğrencileri var, Suriyeliler var. Bu nedenle derdimi anlatabilecek seviyede Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendim. Fransızca'yı da okulda öğrenmiştim." dedi.

Mahallede yoğun bir Suriyeli nüfusunun bulunduğunu, bu nedenle onlara yardımcı olabilmek adına Arapça öğrendiğini belirten Hortoğlu, "Muhtarlığa gelip konuşuyorlardı, bir şeyler istiyorlardı ama anlamıyordum. Şimdi Arapça öğrendim. Ne dediklerini anlıyor, onlara yardımcı olabiliyorum. Bazıları da sadece Kürtçe konuşuyorlar. Kürtçe de konuşabildiğim için kolaylıkla anlaşabiliyoruz." diye konuştu.

Muhtarlığı severek yaptığını, insanlarla hizmet etmeyi sevdiğini vurgulayan Hortoğlu, mahallelinin de kendisinden memnun olduğunu, seçimlerde en yakın rakibine 3 bin 500 oy fark atmasının da bunun kanıtı olduğunu söyledi.

"İşimi severek yapıyorum"

Ailesinin de her zaman kendisine destek olduğunu ifade eden Hortoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eşim vefat etti. 2 oğlum da evli. İşimi severek yapıyorum. Ancak muhtarlığımıza ait bir yerimiz yok. Kendi imkanlarımla kiraladığım bir garajı muhtarlığa çevirdim. Ne ısıtma sistemi ve ne soğutma... Kendi imkanlarımla biraz düzenlemeye çalıştım. Memur gibi sabah 08.00-17.00 saatleri arasında sürekli buradayım. Aslında burası 45 bin kişinin yaşadığı bir mahalleye yakışacak bir yer değil. Bu konuda Şahinbey Belediyesi ve Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'ndan destek bekliyorum."

Mahalleliler de muhtar Hortoğlu'ndan çok memnun olduklarını belirterek, Hortoğlu'nun güler yüzü ve kibarlığıyla kendilerine her zaman yardımcı olduğunu belirterek, teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Güneykent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title