Haberler

Roman Vatandaşları Dolandırıp 100 Milyon Lira Vurgun Yapan 2 Kalpazan Kayıplara Karıştı

Güncelleme:

İzmir'de Roman mahallesindeki vatandaşlardan kar marjı vereceğim diyerek yaklaşık 100 milyon lirayı alan 2 kişi kayıplara karıştı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde iddialara göre A.Y. ve R.A. isimli şahıslar bulundukları Roman mahallesindeki vatandaşları yüksek kar marjı ile kandırarak, yaklaşık 100 Milyon TL'lik vurgunla kayıplara karıştı.

ÖNCE PARA ALDI, SONRA FAZLASIYLA İADE ETTİ

Dolandırıcılık olayı Karşıyaka ilçesi Örnekköy Mahallesinde yaşandı. İddialara göre mahallede yaşayan A.Y. ve R.A. mahalledeki insanları dolandırmak için akıl almaz bir yöntem kullandı. Çevresinden ve yakınından yüklü miktarda paralar alan A.Y., aldığı paraları daha sonra fazlasıyla iade etti.

600 AİLEDEN 100 MİLYON LİRA TOPLADI

İddialara göre bazı kişilerden 20 bin, 100 bin, 300 bine kadar para alan A.Y., insanları güvendirmek için bu oyunu uzun müddet sürdürdü. A.Y. ve R.A. mahallelinin güvenini kazandıktan sonra yaklaşık 600 aileden topladığı 100 Milyon TL ile kayıplara karıştı. Evini, arabasını satan Roman vatandaşlar mahallede bir araya gelerek mağduriyetlerini dile getirdi.

"PARALARINIZI ÇALIŞTIRACAK BİR SİSTEM BULDUM" DEYİP KANDIRDI

Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği Emin Karameşe, mahallelinin mağduriyetlerini dile getirerek bu olayın Örnekköy'le sınırlı olmadığını aktardı. A.Y.'nin Mahalle halkını yüksek kar marjıyla kandırıp mahallenin arabalarını evlerini aldığını söyleyen Karameşe, "İnsanlara yüksek kar marjıyla paralarınızı çalıştıracak bir sistem buldum, bu sistem içerisinde yüksek kar marjıyla paranızı geri alacaksınız deyip onları kandırdı.

100 - 150 MİLYON LİRAYA YAKIN KAYBIMIZ VAR

Ama geri dönüşü olmadı. İnsanlar bunun için evlerini, arabalarını, paralarını verdi. Her yere başvurmamıza rağmen hiçbir sonuç elde edemedik. İnsanlar o kadar çok mağdur ki artık evine yiyecek ekmek bile bulamıyorlar. 100-150 Milyon TL'ye yakın bir kaybımız var. Olay sadece Örnekköy olayı değil.

600 AİLEDEN EN AZ 60'ININ EVİ GİTTİ

Örnekköy halkı genellikle dışarıdan İzmir'e göç etmiş halk. Bu halk eşinden, doştundan, akrabasından para toplayarak borç alarak bu sistemin içine girdi. En azından ben kazanacağım bu işte para var deyip eşini-dostunu bu sisteme katan insanlarda var. Şuan ki mağduriyet Ege Bölgesini de aldı. Toplan 600 dolandırılan aile olduğunu tahmin ediyoruz. Bu 600 ailenin içerisinde en az 60 ailenin evi gitti ve borç alanlarda borçlarını ödemek için evlerini satmak durumunda kalacak" dedi.

"300 BİN LİRA DOLANDIRILDI"

Mahalleyi dolandıran A.Y.'nin komşusu olduğunu söyleyen ve A.Y. tarafında yaklaşık 300 Bin TL dolandırıldığını iddia eden mahalle sakini Gökhan Etkatmış ise mağduriyetini dile getirerek yetkililerden yardım istedi. A.Y.'nin mahallede yaşadığını söyleyen Etkatmış, "İlk finans dedi Kıbrıs'ta bir şirket var o şirkete kendisinin dahil olduğunu söyledi.

"3 - 5 KİŞİ BAŞLADIK BU İŞE"

Daha sonra bizlere sizi de oraya katayım şirketten yüzde 20'lik bir kar gelirinin olduğunu söyledi. Bizde buna inandık önce 3-5 kişi başladık bu işe. Daha sonra kimlikleri toplayıp fotokopilerini alarak bizleri o şirkete üye yaptığını söyledi. Çoğu kişiye kendini müteahhit olarak tanıttı. Şimdi sadece buradaki insanlar mağdur değil bunların akrabaları dostları da var.

"'GELİR GÜZEL' DEDİ PARALARI GERİ VERDİ"

Ben 300 Bin TL dolandırıldım. Dışarıdan alacaklı olnlarda buraya mahalleye baskı yapıyor. Çıkan kavgada 2-3 kişi yararlandı. Mahallemizin insanı olduğu için inandık. Dışarıdan gelecek insana kanacak halimiz yok. İlk üç ay bana dönüş yaptı ama tabi gelir güzel diye geri verdik paraları. Verdiklerinin de hepsini geri aldı bu şekilde zaten vermeseydi güven sağlayamazdı. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz; lütfen bunun üstünde durulsun" diyerek yardım istedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karşıyaka Örnekköy İzmir 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title