Haberler

Mahalle Sakinleri Baz İstasyonlu Evi Bastı

Güncelleme:

Eskişehir'de bir apartmanın çatısına kurulan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri, komşularının evini bastı.

Eskişehir'de mahalle sakinleribir, apartmanın çatısına kurulan baz istasyonunu koyan komşularının evini bastı. Baz istasyonu kurduran vatandaş, komşuların yanında yetkililer arayarak, istasyon kaldırılmasını istedi.

20 MAHALLELİ APRTMANIN ÖNÜNE TOPLANDI

Emek mahallesi Anayurt sokak üzerinde bulunan 3 katlı bir apartmanın çatısına baz istasyonu kuruldu. Kurulan baz istasyonu ardından baca şeklinde saklandı. Evin çatısına baz istasyonun kurulduğunu öğrenen mahalle sakinleri duruma tepki göstererek, yetkililere şikayette bulundu. Bunun üzerine baz istasyonu yetkililer tarafından mühürlendi. İstasyonun mühürlenmesi de mahalle sakinlerinin sinirlerinin geçmesine yetmedi. Sabah saatlerinde evin önünde toplanan yaklaşık 20 mahalle sakini, baz istasyonun olduğu evin önüne geldi.

ZARASIZ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Ev sahibinin aşağıya inmesini isteyen mahalle sakinleri, yoksa içeri gireceklerini söyledi. Ardından ev sahibi aşağıya inerek, baz istasyonu yetkililerini aradı. Baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen ev sahibi, durumdan komşularının da rahatsız olduğunu söyledi. Komşularına karşı kendini savunan adam, baz istasyonun zararsız olduğunu iddia etti.

"ÇOCUĞUMU TOPRAĞA MI VEREYİM?"

Baz istasyonuna karşı tepkili olan mahalle sakinlerinden Şenay Kaya, "Ben hamileyim. Ben çocuğumu doğurmadan toprağa mı vereyim? İnsanların sağlığını hiç mi düşünmüyorlar? Her şey para mı bu dünyada? Parayı alalım gerisi ne olursa olsun düşüncesi var. Bu halkın sonu ne olacak. Bu kanser olduktan sonra götürüp gömelim. Her şey para demek değildir. Dört kuruş için getirmiş buraya baz istasyonu dikmiş. Değer mi bu kadar insanın vebaline girmeye" dedi.

"O PARAYI ALACAK BİZDE ÇİLESİNİ ÇEKECEĞİZ"

Bir diğer mahalle sakini Esma Özdemir ise, "Buraya baz istasyonu kurmuş. Bizim çocuklarımıza zararı olur. Ama bize 'zararı yok' diyor. O parayı alacak da biz de çilesini mi çekeceğiz? Biz kesinlikle istemiyoruz. Kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Eskisehir26:

Baz istasyonunun zararlarini tartisacak bir durum yok zaten bu acik bir sekilde ortada.ayrica baz istasyonunun verdigi zararlarla uğraşmaktansa telefonumun çekmemesini tercih ederim.belki de basiniza gelmedigi icin bu kadar rahat konusuyorsunuz.insanlarin bunu istememeleri en dogal haklari

2
0
yanıtYanıtla
MALATYALI44:

Bu baz istasyonunu çok abartıyorlar. Elindeki cep telefonunun, evindeki televizyon ve kablosuz internetin ondan ne farkı var. Bunların hepsi elektromanyetik dalga yayıyor. Madem sağlığını bu kadar düşünüyorsun onları da kullanma!

1
1
yanıtYanıtla
yorumcu:

telefon çekmeyince küfrederler, baz istasyonunu kurunca vuaa.

1
1
yanıtYanıtla
SABRİ SARIOĞLU:

NEMDEN

0
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

hepsinin en az bir cep telefonu vardır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title