Haberler

Mahalle Halkı Okul Müdürlerini Geri İstiyor

Güncelleme:

Malkara İlçesi'nde Roman vatandaşların yaşadığı Gazibey Mahallesi'nde bulunan Hacıilbey İlköğretim Okulu Müdürü Sedat Parapan'ın görevden alınmasını protesto etti.

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde Roman vatandaşların yaşadığı Gazibey Mahallesi'nde bulunan Hacıilbey İlköğretim Okulu Müdürü Sedat Parapan'ın görevden alınmasını protesto ederek, toplayacakları imzaları Başbakanlık ve valiliğe göndereceklerini belirtti.

Gazibey Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşlar, Hacı İlbey İlkokulu Müdürü Sedat Parapan'ın yerine başka bir müdürün atanmasına tepki göstermek amacıyla bir düğün salonunda basın açıklaması yaptı. Hacıilbey İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkan Onur Uydacı, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, okul müdürü Parapan'dan çok memnun olduklarını ve değişmesini istemediklerini söyledi. Parapan'ın okulda her türlü sorunu çözdüğünü savunan Uydacı, Müdürümüz, 4 yıllık süreçte okulda devamsızlığı yüzde 70'ten, yüzde 3'e düşürdü. Çocuklarımız da biz de eskiden ürkerek gittiğimiz okula şimdi sevinerek, gülerek, daha rahat bir şekilde gitmeye başladık. Dört yıl önce hiçbir şeyi olmayan okulumuz çok donanımlı hale geldi. Biz okul müdürümüzden çok memnunuz. Gerekirse 286 öğrencimizi okula yollamayacağız'dedi.

Malkara Romanlar Derneği Başkanı Ayhan Işık da mahalle halkına destek verdiklerini ve okul müdürünü geri istediklerini, gerekirse müdürün geri dönmesi için yürüyüş yapacaklarını dile getirdi. Ayhan Işık, öte yandan mahalle halkı olarak imza toplayacaklarını ve toplanan imzaları Başbakanlık ve Tekirdağ Valiliği'ne göndereceklerini söyledi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Işık Tekirdağ Malkara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title