Haberler

Zaferin Rengi... FENERBAHÇE'NİN TARİHİ ASLINA UYGUN YENİDEN İNŞA EDİLDİ!

Güncelleme:

16 Şubat’ta vizyona girecek olan ve sezonun en iddialı sinema filmleri arasında olmaya aday Zaferin Rengi filmi için, geçmişin muazzam hatırasına bir saygı duruşu olarak Fenerbahçe’nin tarihine tanıklık etmiş mekanları film çekimleri için aslına uygun yeniden inşa edildi.

Filmde ana hikayenin geçtiği ve bir dönemin tarihine tanıklık etmiş 3 özel mekanın fotoğrafları ile orijinaline uygun şekilde inşa edilen yeni mekanların görüntülerini yayınlayan filmin yapımcıları ANS Prodüksiyon ve Evrensel Productions; döneme uygun mobilya ve aksesuarların bulunması, satın alınması, kiralama işlemleri ile mekan inşası için beş ay boyunca elli kişilik bir sanat ekibi ve teknik ekibin çalıştığını belirtirken, İzmit Seka Platosu'nda 20.000 metrekarelik bir alana Papazın Çayırı, Topçu Kışlası/Taksim Stadı, Kuşdili Lokali/ Fenerbahçe Kulüp Binası ve Gülistan Gazinosu'nun sıfırdan aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edildiğinin altı çiziyor.

Zaferin Rengi, sadece hikayesi, kadrosu ve oyunculukları ile değil; 1914-1932 yılları arasında Fenerbahçe'ye "Kulüp Binası" olarak hizmet veren "Kuşdili Lokali – Fenerbahçe Kulüp Binası", günümüzde Fenerbahçe Stadyumunun yer aldığı, 130 yıldır binlerce maça ev sahipliği yapan Papazın Çayırı ve son olarak 1922'de Fenerbahçe'nin zaferin rengini İstanbul'un bir yakasından diğerine taşımak için maça çıktığı tarihi boyunca pek çok unutulmaz ana tanıklık etmiş olan Taksim Stadı'nı film boyunca eşsiz bir gerçeklikle izleme şansını da sunacak.

ESKİ ve YENİ HALLERİ YAYINLANAN BU ÜÇ MEKANIN TARİHİ HAKKINDA

KUŞDİLİ LOKALİ-FENERBAHÇE KULÜP BİNASI:

3 Mayıs 1918 Cuma günü, tarihin en müthiş mutluluğuna sahne oldu. Kulüpten ayrılırken "Fenerbahçe'ye ebedi muvaffakiyetler temenni ederim" diyen Mustafa Kemal Paşa'nın sözünü emir telakki eden Fenerbahçeliler başarıdan başarıya koştular.

Fenerbahçe'ye 1914-1932 yılları arasında "Kulüp Binası" olarak hizmet veren "Kuşdili Lokali", 5-6 Haziran 1932 akşamı korkunç bir yangın felaketine kurban gitti…

Fenerbahçe'ye 18 sene boyunca kulüp binası olarak hizmet veren Kuşdili Lokali'nin resmi açılışı, 1914 yılının Mart ayında kalabalık bir davetli kitlesi huzurunda yapıldı. Dönemin Fenerbahçe Başkanı, Bayındırlık Bakanı Mehmet Hulusi Bey'di. O gün orada bulunanlar arasında devlet erkanında isimlerin yanı sıra, Hamit Hüsnü Kayacan, Salah Cimcoz ve Ahmet Rasim gibi dönemin meşhur simaları da vardı.

PAPAZIN ÇAYIRI:

Papazın Çayırı; daha sonraki adlarıyla Union Club, İttihat Spor Meydanı ve sonunda günümüzde Fenerbahçe Stadyumu'nun olduğu bölgedir.

TAKSİM STADYUMU:

zaferinrengi-taksimstadyum.jpg

Takvimler Ağustos 1922'yi gösteriyor… Fenerbahçe de zaferin rengini İstanbul'un bir yakasından diğerine taşımak için Taksim Stadyumu'na çıkar. 13 Ağustos 1922'de başlayan galibiyet serisi 29 Haziran 1923'e, Harington Kupası'na uzanacaktır… Milli Takım, tarihindeki ilk milli maçı Taksim Stadı'nda 26 Ekim 1923 günü Romanya'yla yapmıştı.

**TAKSİM STADI'NIN UNUTULMAYAN ANLARI**

*1921'de Taksim Stadı'nın avlusuna kurulan ringde ilk resmi boks müsabakaları gerçekleşti.

*1921'de sekizer kişiden oluşan takımlar arasında ilk halat çekme müsabakaları yapıldı.

*1925'te Taksim Stadı'ndaki atletizm pisti, Türkiye'nin ilk bisiklet pist yarışlarına sahne oldu.

"ZAFERİN RENGİ" 16 ŞUBAT'TA SİNEMALARDA

Abdullah Oğuz'un yönetmen koltuğunda oturduğu Zaferin Rengi, eşsiz dostluklar, benzersiz bir aşk ve tarihe damga vurmuş bir spor müsabakasının nefes kesen hikayesini; 1918-1923 döneminin işgal altındaki İstanbul'unda, düşman kuvvetlerine karşı örgütlenerek Anadolu'da başlatılan eşsiz bir direnişi, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor başarılarından biri olarak kabul edilen General Harington Kupası efsanesinin etrafında kurgulayarak beyazperdeye taşıyacak.

Filmin ana kahramanı, Fenerbahçe'nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey'i canlandıracağı yeni neslin yetenekli oyuncularından Kubilay Aka ve Peyker rolünde yer alan Gülper Özdemir'in yanı sıra filmde; ekranların ve sinemanın güçlü oyuncularından Nejat İşler (Sabri Toprak), Timuçin Esen (Topkapılı Cambaz), Yiğit Özşener (Mustafa Kemal Paşa), Gonca Vuslateri (Vera) ve Birce Akalay (Halide Edib Adıvar) da dönemin sembol siyasetçilerine, aydınlarına, askeri figürlerine ve Türk futbol tarihinin kahraman sporcularına hayat veriyor.

Kaynak: Magazinkolik / Magazin

Fenerbahçe Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title