Haberler

Whatsapp… KANAL ÖZELLİĞİ NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Güncelleme:

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Türkiye kullanıcılarına "Kanallar" özelliğini erişime açtı. İlk olarak Kolombiya ve Singapur'da kullanıma sunduğu Kanallar özelliğini 150 ülkede daha erişime açıyor. Türkiye'deki kullanıcılar, artık kendi kanallarını oluşturabiliyor.

Birçok kişi tarafından kullanılan mesajlaşma uygulamasının yeni özelliği erişime açılmasıyla birlikte merak edilmeye başladı. Artık dileyen her kullanıcı, kendi özel WhatsApp kanalını oluşturabilecek. Bu özellik, kullanıcıların duyuru ve haberleri paylaşmalarını sağlayan yeni bir iletişim yolu olarak görülüyor. CEO Mark Zuckerberg yeni özelliği "Takip ettiğiniz kişi ve kuruluşlardan güncellemeler almanız için yeni ve özel bir yol" olarak tanımladı. İşte Whatsapp kanal oluşturmaya dair detaylar...

WHATSAPP KANALLAR ÖZELLİĞİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

WhatsApp'ın kanallar özelliği, kurumların ve kuruluşların kullanıcılarıyla daha etkili bir şekilde iletişim kurmasını amaçlar. Bu yeni özellik, kurumların takipçilerine doğrudan ve hızlı bir şekilde bilgi aktarmalarını sağlar. Özellikle haber ajansları, bu kanalları okuyucularına hızla haber ve güncellemeler sunmak için kullanabilir. Bu, kullanıcıların sevdikleri markalarla veya kuruluşlarla daha dinamik ve etkileşimli bir ilişki kurmasına olanak tanır.

Whatsapp Kanallar nasıl kullanılır Whatsapp Kanal oluşturma nasıl yapılır, nasıl silinir Whatsapp Kanallar kapatma, kaldırmaWHATSAPP KANAL OLUŞTURMA NASIL YAPILIR?

Güncelleme alan cihazlarda 'Durum' alanının altında 'Kanal' kısmında açılıyor. WhatsApp'ta kanal oluşturmak isteyen bir kullanıcının yapması gereken tek şey, "Güncellemeler" sayfasında yer alan Kanallar bölümüne girip "+" butonuna dokunmak olacak. "Kanal oluştur" seçeneğine dokunan kullanıcı, ilk aşamada bir uyarı ile karşılaştıktan sonra kanalı ile ilgili bilgiler sağlayacak ve "Kanal oluştur" butonu ile işlemi tamamlayacak.

Whatsapp Kanallar nasıl kullanılır Whatsapp Kanal oluşturma nasıl yapılır, nasıl silinir Whatsapp Kanallar kapatma, kaldırma

Whatsapp Kanallar nasıl kullanılır Whatsapp Kanal oluşturma nasıl yapılır, nasıl silinir Whatsapp Kanallar kapatma, kaldırma

WhatsApp Web üzerinden kanallar özelliğini kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

WhatsApp Web sitesine gidin ve oturum açın.

Öncelikle WhatsApp'ı son sürümüne güncelleyin.

Ardından uygulamaya girin ve üst kısımdan "Güncellemeler" sekmesine dokunun.

Sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayın.

Ana menüden 'Kanallar' sekmesini bulun ve üzerine tıklayın.

Açılan sayfada "+" simgesine dokunun ve 'Kanal Oluştur' butonunu seçin.

İstenilen bilgileri girerek kanal isminizi, simgenizi ve kısa bir açıklamayı ekleyin.

Bilgileri doldurduktan sonra 'Devam' butonuna basın ve yönergeleri takip edin.

Tüm adımları tamamladıktan sonra 'Kanal Oluştur' butonuna tıklayarak kanalınızı aktif hale getirin.

Bu adımların ardından oluşturduğunuz kanal kullanıma hazır olacaktır.

WHATSAPP KANALLARDAN ŞU İÇERİKLER PAYLAŞILABİLİYOR:

Metinler

Görseller

Çıkartmalar

Bağlantılar

Videolar

Whatsapp Kanallar nasıl kullanılır Whatsapp Kanal oluşturma nasıl yapılır, nasıl silinir Whatsapp Kanallar kapatma, kaldırmaWHATSAPP KANAL BULMA NASIL YAPILIR?

Kanalı oluşturduktan sonra bazı ayarlar yapabilecek, kanal bağlantısını kolayca bulup, paylaşabileceksiniz. Kullanıcılar, kanal adını arayarak veya bağlantı aracılığıyla kanala bağlanabilecekler. Kanala kişiler tek tek eklenebileceği gibi bir URL bağlantısı göndererek de eklenebilecek. Kanal listesini incelemek için:

WhatsApp ana ekranında 'Güncellemeler' sekmesine tıklayın.

Sağ üst köşede yer alan '+' simgesine dokunun.

'Kanal Ara' seçeneğini seçin.

Açılan sayfada, katılmak istediğiniz kanalları görebilir ve arama yapabilirsiniz.

Ayrıca, kanal isimlerinin yanında bulunan 'Yeşil onay işareti', WhatsApp tarafından doğrulanmış ve güvenilir kabul edilen kanalları temsil eder.

Bu adımları takip ederek ilgilendiğiniz kanalları kolayca bulabilir ve katılabilirsiniz.

WHATSAPP KANALLAR ÖZELLİĞİ KAPATMA VE SİLME ADIMLARI

Eğer WhatsApp'ta oluşturduğunuz kanalı artık kullanmak istemiyorsanız silebilirsiniz. WhatsApp'ın verdiği bilgiye göre, kanal silme kalıcı bir işlemdir ve silinen kanalda bir daha güncelleme paylaşılamaz. Ayrıca takipçiler kanalı görmeye devam edebilir ve geçmiş gönderileri de görüntüleyebilirler. Kanalı sildikten sonra, kanala ait tüm veriler, yani mesajlar, medya dosyaları ve diğer bilgiler silinecektir. Kanalın takipçileri artık kanal güncellemelerini alamayacak ve kanala mesaj gönderemeyecektir.

WhatsApp uygulamasını açın.

Sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayın.

Kanallar'a dokunun.

Kapatmak istediğiniz kanalın adına dokunun.

Sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayın.

Kanalı sil'e dokunun ve onaylayın.

Uygulamayı komple kaldırmak içinse aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Öncelik Whatsapp uygulamasını açın.

Ardından sağ üst köşedeki dik konumda bulunan üç noktaya tıklayın

Devamında en aşağıda bulunan ayarlar bölümüne dokunun.

Bu kısımdan hesap isimli bölümü bulun ve dokunun.

Eğer sizde bu bölüm açıksa hesap güvenliği isimli bir yer göreceksiniz. Oraya tıklayın.

Bu kısımda beta özellikleri yazan yere dokunun.

Bu kısımdan kanalların betasını kaldır diyerek kaldırabilirsiniz.

Kaynak: Magazinkolik / Magazin

Kolombiya Singapur Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title