Haberler

"Varolmak Haktır"

Yonca Evcimik Önderliğinde Yürütülen "Varolmak Haktır" Projesine Destek Amacıyla Birçok Ünlü İsim, Barınak Hayvanlarıyla Fotoğraf Çektirdi.

Hayvana karşı işlenen şiddet ve tecavüzün kabahatler kanunundan çıkarılıp suç olarak kabul edilmesini sağlamak ve hayvan haklarına saygılı, duyarlı bir toplum yaratmak amacıyla yola çıkan Yonca Evcimik imza kampanyası ile başlayan; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış görüşmesiyle devam eden çalışma sürecine devam ediyor.

Hayvanların korunması için öncelikle Anayasanın işler hale gelmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yonca Evcimik Haytap ile birlikte "Varolmak haktır" adıyla sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Evcimik ve hayvansever İstanbul'dan başlayarak Türkiye genelinde her belediyeyi bizzat ziyaret edecek, hayvan barınaklarının hayvan bakımevleri olarak iyileştirilmesi çalışmalarını yürütecekler. Ayrıca gidilecek her beldede belediyenin öngördüğü spor ya da konser salonunda civardaki öğrencileri bir araya getirilerek interaktif tiyatro ve barkovizyon desteğiyle bilinçlenmeleri sağlanacak.

Proje kapsamında Fotoğraf Sanatçısı Tamer Yılmaz; Yonca Evcimik, Fi Yapı Sahibi Fikret İnan, Haytap Başkanı Ahmet Şenpolat, Nasuh Mahruki, Demet Akbağ, Pascal Nouma, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Mehmet Aslantuğ ve oğlu Can Aslantuğ, Özcan Deniz, Fırat Çelik, İbrahim-Demet Kutluay ve kızları İrem Kutluay'ın barınaklardan gelen konuklarla fotoğraf çekimini gerçekleştirdi.

Yakında bilboardla yer alacak fotoğrafların çekimi sırasında barınak hayvanlarıyla eğlenceli vakit geçiren hayvan dostlarından Sezen Aksu kalçası kırık bir kediyi evlat edindi. Fi Yapı Sahibi ve projenin sponsoru Fikret İnan ise barınaktan getirilen yavru bir köpeği sahiplendi.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title