Haberler

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları ve set çalışanları kötü çalışma şartlarından dolayı iş bıraktı

Güncelleme:

TRT ekranında yayınlanacak olan "Uyanış: Büyük Selçuklu" dizisinin oyuncuları ve set çalışanları zorlu çalışma koşulları ve ödemelerini alamadıkları için iş bıraktı. Konu hakkında bildiri yayınlayan çalışanların "Bize zorla bozuk yemek yedirmeye çalışıyorlar" demesi herkesi şaşkına çevirdi.

Büyük prodüksiyonlu bir dönem dizisi olan "Uyanış Büyük Selçuklu" dizisinin setinde kriz çıktı. Çekim ekibi ve oyuncuları gerekli koşulların sağlanamaması sonucu isyan etti.

İŞ BIRAKTILAR

Medya Radar'da yer alan habere göre: Henüz ekrana gelmeyen dizinin oyuncuları ve set çalışanları, zorlu çalışma koşulları ve ödemelerin alınamamasından dolayı iş bıraktı. Set çalışanları yaptıkları açıklamada, "Uzun süredir yapılmayan ödemeler vardı. Bu ödemelerle ilgili geçen hafta bir iş bırakma eylemimiz olmuştu, daha sonra paralarımızın haftalık olarak her salı yatacağı bildirildi. Fakat dün itibariyle paralar tekrar yatmayınca işi bıraktık. Dün 5'te herkes evlerine döndü, bu sabah tekrar geldik. Şu an itibariyle iş bırakmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

"ZORLA BOZUK YEMEKLER YEDİRİYORLAR"

Çalışanlar, konu hakkında bir de bildiri yayınladı. Yazılı metin şu ifadeler yer aldı: "28 Eylül 2020 Pazartesi günü TRT 1 kanalında yayına girecek olan, yapımı Akli Film tarafından üstlenilen 'Uyanış: Büyük Selçuklu' adlı dizinin Çekmeköy ormanındaki platosunda dekor ekibinde bulunan 260 kişiye yakın çalışan sette mobbing'e maruz kalıyor. 24 saat kesintisiz çalışmaya zorlanarak bozuk yemekler ısrarla çalışanlara dayatılıyor. Personel için tuvalet ve su ihtiyacı karşılanmıyor.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları ve set çalışanları kötü çalışma şartlarından dolayı iş bıraktı

"COVİD SÜRECİNDE HİJYEN YOK"

Giyinme odaları hijyenden uzak. Bunlara rağmen çalışmaya devam edip Covid-19 sürecinin getirmiş olduğu ekonomik zorlukların üstesinden gelmeye uğraşan set-dekor işçilerine haftalık yapılması gereken ödemeler de üç aydan beri sürekli aksamalar yaşanmıştır. Bu aksamalar beş haftadır ödemelerin hiç yapılmadığı bir duruma gelmiştir. Set-dekor işçileri 23 Eylül Çarşamba günü saat 17.00'de almaları gereken 5 haftalık ödemelerini alamadıkların için iş bırakma eylemine başlamıştır. Set-dekor işçileri çalışma koşullarının iyileştirilip, ödemelerini alana kadar eylemlerini devam ettirme konusunda sonuna kadar ısrarcı olacaklardır."

Henüz ekrana gelmeyen dizide Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi ünlü isimler yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Selçuklu Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (95)

Burak:

Dirilis kurulus uyanis....kurguya bak....sultan alparslan.....gelsin sigirlardan oylar

16
24
yanıtYanıtla
kurt:

Senden âlâ sığırmı olur

yanıt7
yanıt4
dadaşım:

şu altta yorumlarda böyle diziler hakkında ileri geri konuşanlar dedelerinizi kesildiğini görüyorsunuz yoksa ondan mı zorunuza gidiyor, siz gidin din ile dalga geçen tarıkların şabanların (ismine kurban olsun)zekilerin metinlerin filmlerini izleyin siz gidin insanların hayatlarına kötü örnek olan ahuların müjdelerin filmlerini izleyin ve çocuklarınıza onları izlettirin çünkü herkes kendi zihniyetine çalışır

26
12
yanıtYanıtla
Burak:

Her bolumde kilicla adam.kesilen diziyi cocuklara izletelim.senin dedin kim hangi arap onu soyle....

yanıt4
yanıt4
Burak:

Hirsizin tekisin dimi.

yanıt3
yanıt2
metehan:

milleti gaza getireceğiz diye çektirmedikleri dizi kalmadı! millet aç, ülke uçurumda bunlar oy peşinde. bir şeyin farkına varın artık. insanları açlığa sefalete işsizliğe sürüklerseniz kaybederseniz. tarihte böyleydi.

16
15
yanıtYanıtla
Ferçande:

Neyin eksik

yanıt2
yanıt2
Ilhan:

Nerede o ac olanlar piknik alanları her hafta dolup taşıyor.köyyerinde arabalardan karşidan karşıya geçemiyoruz

yanıt6
yanıt3
Cüneyt:

Millet uyandı,herkes aç,TRT ye hayır

10
20
yanıtYanıtla
dadaşım:

çalıştığım iş yerinde yemekhaneyi işleten müteahhit haftalardır 1 tane çalışan arıyor bulamıyor 2 kişi buldu git evraklarını getir dediler gidiş o gidiş diğerine de bıyıklarını kes demişler ben bıyığımı kesmem çalışmıyorum diyerek gitmiş, evet haklısın millet aç ama aç gözlülüğe aç

yanıt4
yanıt6
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title