Haberler

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar, Bodrum'da gürültü kirliliğine isyan etti

Güncelleme:

Tatil cenneti Bodrum'da yaşayan Müjde Ar, gündüz plaj konserleri, akşam ise canlı müzik konserlerinin gürültüsü nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi. Ar, Bodrum Belediye Başkanı'na da konuyla ilgili şikayet mektubu ilettiğini belirtti.

Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'da yaşayan Müjde Ar, ilçedeki ünlü bir restoran ve bir otel tarafından düzenlenen gündüz plaj konserleri, akşam ise canlı müzik konserlerinin yarattığı gürültü kirliliği nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi. Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Ar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a mail yoluyla şikayet mektubu gönderdi.

"MÜZİK YOK AMA SES KULAĞIMIZDA KALIYOR"

Kızılburun mevkisindeki ünlü bir otel ile restoran tarafından düzenlenen gündüz plaj konserleri, akşam ise canlı müziğin yarattığı gürültü kirliliği nedeniyle kendisi ve komşularının rahatsız olduğunu dile getiren Ar, tepki gösterdi. Ar, "Sakin olduğu için buraya yerleştik. Bu otel, 5-6 yıl önce buraya yapıldı. Otelle ilgili sıkıntılarımız vardı ama gittikçe kantarın topuzu kaçtı. Yaklaşık 2 aydır müzik gürültüsünden uyuyamıyorum. Sesler duyuyorum. Müzik 01.00'da bitiyor. Ama ben saat 04.00'de müzik sesi duyarak uyanıyorum. Müzik yok ama o ses kulağımızda kalıyor. Müziği çok seven biriyim. Bunu yüzlerce insanı nefes aldırmayacak, balkonda konuşturamayacak hale getirdiğiniz vakit yasaya karşı çıkıyorsunuz. O zaman uyarmak bizim görevimiz, takip etmek adli makamların birinci dereceden belediyenin görevi. Belediye başkanı bunları kapatacağını sözlü olarak bildirdi. Bunların ruhsatları yok, işletme belgeleri yok. Gündoğan'ın yanı sıra Gümüşlük ve Bitez sessiz alan ilan edildi. Burada eğlence yerleri belli. Çok bayılan, sabaha kadar müzik dinlemek isteyen oralardan ev alıyor. Bizim gibi huzur bulmak isteyenlerde böyle yerlerde yaşıyorlar" dedi.

"RUHSATSIZ MÜZİK YAPTIKLARINI ÖĞRENDİK"

Bodrum büyüdükçe sorunların da büyüdüğünü söyleyen Ar, şöyle devam etti: "Belediye başkanının ben bunları karşılarım diye göreve başlaması gerektiğine inanıyorum. Bodrum'un sorunları çok, yazlık nüfusu kaldırmıyor. Altyapı sorunları var."Müjde Ar'ın eşi Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş da, "Öğlen 13.00'den akşam 18.00'a kadar plaj konserleri ve akşam bizzat ses sanatçılarının çıktığı konserleri duyuyoruz. O kadar duyuyoruz ki burada konuşamıyoruz. Müzik evin içerisinde çalıyor. Gerek çevre yasası gerek yönetmelik, gerek ceza yasasına göre hiç birisi ister ticari ister ticari olmayan, kimse komşusunu rahatsız etme hakkına sahip değil. Burada gürültüden oturamıyoruz. Belediyeye başvurduk. Ruhsatsız ve izinsiz müzik yayını yaptıklarını öğrendik" diye konuştu.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar, Bodrum'da gürültü kirliliğine isyan etti

"BELEDİYE SORUMSUZCA DAVRANIYOR"

Müjde Ar'ın komşusu Hakan Tangut da, "Market yok, bakkal yok, herkes buraya kafa dinlemeye geliyor. Dört yaşında çocuğum var, burada gürültüden uyumuyor. Gürültüden dolayı birçok kişi burada evini satılığa çıkarıyor. Oraya kesinlikle belediye başkanının veya bir üstünde olan kişinin gelip denetlemesi lazım. Bence belediye başkanının da bu durumda parmağı var. Bir şekilde su gürültü sorununu çözmesi lazım. Kimsenin burada yaşayanları rahatsız etmeye hakkı yok. Saat 01.00'e kadar müzik çalıyor, halaylar çekiliyor. Bodrum'da bu durumdan herkes çok rahatsız. Ben belediye başkanıyla görüştüm ama şikayetimle ilgilendiğini zannetmiyorum. Onun otel yetkililerine yakın olduğunu düşünüyorum. Belediye sorumsuzca davranıyor" dedi.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar, Bodrum'da gürültü kirliliğine isyan etti

"BELEDİYEYE ŞİKAYET ETMEMİZE RAĞMEN DEVAM EDİYOR"

Pelin Özkan ise, şu ifadeleri kullandı:

"Tatil için özellikle sessiz bölge aradım. Köşede var olan otel öğlen civarı müziği başlatıyor, gece sesi yükselterek defalarca jandarmaya, belediyeye şikayet ettiğimiz halde devam ediyor. Yaşadığım hayal kırıklığının sebebi; sessiz bir bölgeyi tercih etmeme rağmen aşırı gürültülü olması ve belediye yetkililerinin defalarca uyarılmasına rağmen önleminin alınmaması."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Müjde Ar Bodrum Haberler

500

Yorumlar (112)

ŞAHİN ARKACI:

YAHU SENİN BİR AYAĞIN ZATEN ÇUKURA DÜŞMÜŞ DURUMDA NİYE UĞRAŞIYORSUNKİ ELALEMİN ZEVKİNLEN ( AĞIR ROMAN DAKİ SAHNENİ HİÇ UNUTAMIYORUM)

6
27
yanıtYanıtla
İspirlidadas:

Bodrum çok da güzel bir yer değil oraya gidenler eğlenmek için gidiyorlar dinlenmek için değil, başka bir yerde dinlen sende. Bunlar hep gündemde kalmak için yapılan hareketler. Ahın gitmiş vahın kalmış, bu yaştan sonra bir ayağın çukurda gitte yaptığın onca günahın tevbesini yap, tabi eğer inanıyorsan.

18
14
yanıtYanıtla
Burak:

Eğlenmek için oaraya gidenler de günahlarının tevbesini yapmaya başlasınlar mı sayın hocam, yoksa bir ayakları çukura girip ahı gidip vahları kaldı yaşlarının gelmesini bekleyip öyle mi tevbe etsinler?

yanıt9
yanıt1
yorumcu:

bodrum zaten eğlencenin gürültünün fazla olduğu bir yer, dinlenecek, kafa dinleyecek yer değil kesinlikle. . .

18
11
yanıtYanıtla
Vatandas:

Ama olmali

yanıt9
yanıt3
Neva:

Keske biz de gitseydikde sabaha kadar uyumasaydik.Tatil yoresi normaldir muzik sesi.Artik yas kemale ermis yaylalar sessiz olur.

8
19
yanıtYanıtla
Harbi:

Senin görüntü kirliliğin var buna ne demeli

2
24
yanıtYanıtla
:

Seninde yorum kirliliğin var buna ne demeli

yanıt12
yanıt1
MÜJDE SEN HİÇ GENÇ OLMADIN MI YAV:

1960 li yıllarda sizde yeşilçam partileri düzenlerken yaşlıların kafasıda çekmiyordu dans edip içip eyleniyordunuz herkes şikayetçiydi eden buluyor böle işte şimdide sana kimler beddua ettiyse seninde yaşın kemale erince kafan çekmiyor bu gürültüyü

9
14
yanıtYanıtla
müjde:

Olurmu beyefendi neyin içmesi 1979, da hacca gittim o tarihten sonra alkol ve içki hayatımdan çıkmıştır

yanıt5
yanıt2
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title