Haberler

Uşak'ta 60 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Uşak'ta 2007-2008 Öğretim Eğitim Öğretim Yılının Sona Ermesiyle 60 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı. Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlköğretim Okulu'nda Düzenlenen Karne Töreninde Konuşan Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Öğrencilerin Aldıkları Karnelerin Birer Ayna Olduğunu Belirterek, Sorunsuz Bir Eğitim Öğretim Sezonu Geçirdiklerini Söyledi.

Uşak'ta 2007-2008 öğretim eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 60 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, öğrencilerin aldıkları karnelerin birer ayna olduğunu belirterek, sorunsuz bir eğitim öğretim sezonu geçirdiklerini söyledi.

Törene, Uşak Vali Kahyan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, öğrenci ve öğretmenler ile öğrenci velileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, törende yaptığı konuşmada, " Öğrencilerimizin aldığı bu karneler sadece ders notlarını içermemektedir. Bu karneler bir ayna gibi görülmeli anne ve babalar da aynaya bakıp gerekli önlemleri almalıdır. Kırık notlar yüzünden öğrencilerin gereğinden fazla sıkıntıya sokulmasını istemiyoruz. Çünkü kırık notlu karnelerden sadece öğrencinin sorumlu tutulmaması gerekmektedir. Uşak olarak eğitimde her türlü teknik donanım ve bilgi birikime sahibiz. Proje üretmeye yönelik eğitim anlayışına önem vermemiz gerekiyor. Pazar günü yapılacak ÖSS sınavına katılacak öğrencilerimize başarılar diliyoruz. " dedi.

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, 2007-2008 eğitim öğretim sezonunda AB Gençlik ve TÜBİTAK Projeleri bakımından başarılı olduklarını da söyleyerek, " Gün ışığı ve Bu benim eserim" gibi projelerimiz eğitime katkı sağlamıştır. 2007-2008 eğitim öğretim sezonu sonunda 64 ilköğretim okulunda 42 bin öğrenci, 17 ortaöğrenim okulunda ise 14 bin öğrencimiz ve 4 bin anaokulu öğrencimiz karne sevinci yaşadı" dedi.

Karne töreninde Vali Kayhan Kavas, törende öğrencilere tatil boyunca dinlenmelerini sinemaya gidip bol kitap okumalarını tavsiye etti. Törenin ardından öğrencilere karnelerini Vali Kayhan Kavas ve protokol üyeleri dağıttı.

(KY) 13.06.2008 12:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title