Haberler

Ünlü Senarist Başar Sabuncu Alkışlarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Kansere yenik düşüp 71 yaşında hayatını kaybeden ünlü senaryo yazarı Başar Sabuncu, alkışlar eşliğinde son yolcuğuna uğurlandı.

İSTANBUL (İHA) – Kansere yenik düşüp 71 yaşında hayatını kaybeden ünlü senaryo yazarı Başar Sabuncu, alkışlar eşliğinde son yolcuğuna uğurlandı. Sabuncu'nun tabutu önünde eğilen oyuncu Müjde Ar, duygusal anlar yaşadı.

Sinemanın önde gelen isimlerinden olan ve birçok filmde oyun, senaryo yazarlığı, tiyatro ve sinema yönetmenliği, çevirmenlik ve sahne tasarımcılığı yapan Başar Sabuncu, 7 yıldır evinde gördüğü kanser tedavisi sonrası 71 yaşında hayata gözlerini yumdu. Başar Sabuncu için Teşvikiye Cami'nde düzenlenen törene, eşi Candan Sabuncu, ünlü oyuncular Müjde Ar, Menderes Samancılar, Berna Laçin, Mehmet Ali Kaptanlar ve Orhan Aydın ile çok sayıda oyuncu, sanatseverler ve vatandaş katıldı. Başar Sabuncu'nun eşi Candan Sabuncu cami girişinde taziyeleri kabul etti. Sabuncu'nun tabutunun başına gelen dostları dua ederek, başında bir süre bekledi. Sabuncu'nun tabutu önünde eğilerek başını yanaştıran Müjde Ar duygusal anlar yaşadı.

"DİK DURUŞUNDAN VE İNANDIĞI ŞEYLERDEN HİÇBİR ZAMAN TAVİZ VERMEDİ"

Oyuncu Müjde Ar, "Gerçekten çok büyük bir kayıp, hem Türk tiyatrosuna yaptığı unutulmaz hizmetler hem de sinemada yaptığı birbirinden güzel filmlerle. Biz Başar ile 1983 yılında Şalvar Davası filminin senaryosu için bir araya geldik. Daha sonra birlikte 4 tane daha film yaptık. Başar Sabuncu farklı bir insan farklı bir yönetmendi. Dik duruşuyla, inandığı şeyleri sonuna kadar savunan özgürlükçü bir ruhu vardı. Hiçbir zaman inandıklarından taviz vermedi. Onların dışında da hiçbir iş yapmadı" dedi.

Sabuncu'nun yerinin zor doldurulacağını belirten oyuncu Orhan Aydın da, "Türkiye sineması ve tiyatrosu gerçekten çok değerli ve usta birisini kaybetti. Ben her sene bu mevsimlere gelince korkuyorum. Bir sonbahardan bir de yaz başlangıcından korkuyorum. Uzun zamandır tedavi görüyordu ama maalesef yenik düştü. Hayata her anlamıyla tutkuyla sarılan ve hayatı değiştirmek için önce kendini değiştirmeyi düşünen, insan aklını zenginleştirmek için mücadele eden bir kişiydi. Yazdıklarını arkasından gelecek olan kuşaklara emanet etti. Yeri çok zor doldurulacak" diye konuştu.

"SANAT DÜNYASININ BİLGİ DEPOUSU VE ARŞİV TARİHİYDİ"

Oyuncu Menderes Samancılar da, "Başar ağabey yeri doldurulmaz bir insandı. Hem insan hem de yönetmen olarak son derece yüreği sevgi dolu ve sanat dünyasında bir bilgi deposuydu, bir arşiv tarihiydi. Hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Çok üzgün olduğunu kaydeden oyuncu Mehmet Ali Kaptanlar da, "Başar beyi kaybettik, çok üzgünüm. Onunla çalıştım ve Başar'ı biraz tanımış olmak gerçekten insana güç ve heyecan veriyor. İyi ki onu tanımışım" şeklinde konuştu.

"BU DÜNYAYA GELMİŞ BÜYÜK BİR KAZANCI UĞURLUYORUZ"

Oyuncu Berna Laçin ise "Ellerinde büyüdüğüm bir ailedir. Başar ağabey tabi ki, hem tiyatro için efsanevi tiyatro adamıdır ama onun dışında sinema, edebiyatta ve yazarlıkta devrimciliği çok özel bir ruh ve insandı. O yüzden bunu kayıp değil, bu dünyaya gelmiş büyük bir kazancı uğurluyoruz diye hissediyorum" dedi.

Başar Sabuncu için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Başar Sabuncu'nun tabutu alkışlar eşliğinde omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Camideki kalabalık da cenaze aracının arkasından alkış tutarak bir süre yürüdü.

Ünlü senaristin cenazesi daha sonra Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Menderes Samancılar Başar Sabuncu Müjde Ar Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title