Haberler

Uğur Yücel... 'EŞKIYA'DAN SONRA OYUNCULUĞU BIRAKTIM!'

Güncelleme:

Uğur Yücel, Yavuz Turgul'un yönettiği ve senaryosunu yazdığı, 1996 yapımı 'Eşkıya'da başrolü Şener Şen'le paylaşmıştı. Yönetmen ve müzisyen kimliğiyle de ön planda olan Yücel, Türk sinemasının ilk büyük gişe patlamasını yapan kült filmle ilgili çarpıcı bir itirafa izma attı.

11.si düzenlenen Brand Week Istanbul ilk gününde, 'Yıkmak ve Yeniden Yaratmak Arasında Sanatçı' başlıklı oturumda, etkinliğin onur konuğu Uğur Yücel'i ağırladı. 66 yaşındaki oyuncu, Yekta Kopan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

"EŞKIYA İZLERKEN AĞLADIM"

Yücel, eski filmlerini izlemediğini fakat tesadüfen açık havada denk geldiği Eşkıya'yı izlediğinde ilk defa ağladığını paylaştı. Sanatçı, kendi oyunculuğunu beğenmediğini ve o dönem oyunculuğu bıraktığını aktardı.

Uğur Yücel: Eşkıyadan sonra oyunculuğu bıraktım

"SANATÇILAR NORMAL İNSAN OLAMAZLAR"

Normal insanlar konformisttir, sanatçılar değil. Doğaları ve yaratımları gereği normal insan olamazlar; onlardan beklendiği gibi varlıklarını uyum içerisinde gösteremezler.

Uğur Yücel: Eşkıyadan sonra oyunculuğu bıraktım

"KONSERVATUARI BIRAKMAMA RAMAK KALMIŞTI"

Konservatuvar okurken Yıldız Kenter'e "Ben tiyatrocu olmak istemiyorum" dediğini itiraf eden duayen oyuncu, "halkı oynamak" isteğiyle konservatuvarı bırakmaya ramak kala Haldun Taner'in kendsiini "Aristofanes oynamazsan, Shakespeare bilmezsen iyi bir kabare oyuncusu olamazsın" sözleriyle ikna ettiğini anlattı.

"HAYATTA HİÇ ÜNVANIM OLMADI"

Cümle aralarında oyuncu olmadığını tekrarlayan Uğur Yücel, ünvanları kabul etmediğini vurguladı: Hayatta hiç ünvanım olmadı. Üsküdar'da Mehtap Düğün Salonu'nda davul çalarak para kazanmaya başladım.

Müzisyen, tiyatrocu, sinemacı, yönetmen, senarist... Bunların hepsini bana söyleyenler oluyor ama kendime ünvan olarak almıyorum. Tevazu olsun diye de söylemiyorum. Herkesin çok büyük ünvanları var; buna da gerek var mı bilemiyorum.

Uğur Yücel: Eşkıyadan sonra oyunculuğu bıraktım

"YAZI TURA ZAMANIN ÇOK ÇOK İLERİSİNDE BİR İŞ OLDU"

Senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönettiği işlerde bir yönetmen olarak oyunculuğunu, bir oyuncu olarak da kendi yönetmenliğini eleştirdiğini ifade eden Uğur Yücel, en iyi işinin 'Yazı Tura' olduğunu söyledi azı Tura en iyi sanat eseri diyemem ama zamanının çok çok ilerisinde bir iş oldu.

Ünlü isim, 'Alacakaranlık' dizisinde canlandırdığı komiser karakterini ise ayrı bir yere konumlandırdığını söyledi.

"ÇARESİZLİĞİ ÇOK HİSSETTİM"

Oyuncunun yaslanacağı bir yönetmen, bir çalışanın yaslanacağı bir yönetici aradığını fakat bulamadığını, kendi projelerinde bu duruma bir çare üretmeye çabaladığını dile getiren sanatçı, bu çabasının nedenini ise "Çaresizliği çok hissettim ben" sözleriyle açıkladı.

Kaynak: Magazinkolik / Magazin

Yavuz Turgul Yücel Yavuz Uğur Yücel Şener Şen Yönetmen Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title