Haberler

Türk Moda Dünyasında Kardeşlik Zamanı

Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de moda tasarımcılığı alanında başarıyı yakalamış pek çok kardeş var.

Herkesin hayatta en çok güvenebileceği, sırtını dayayabileceği kişiler kardeşleridir. Dünyada, özellikle de moda sektöründe bu avantajı kullanarak başarılı işlere imza atan pek çok kardeş var. Türk moda dünyasında da birlikte bir moda markası yaratan, hatta bu markayı sadece Türkiye'de değil dünya çapında tanınır hale getiren kardeş modacılar hayli fazla. Selin Öksüz, moda sektöründe adından söz ettiren, birbirlerine duydukları güvenin de katkısıyla başarı grafiklerini her geçen gün yükselten kardeşleri Şamdan Plus'ın sayfalarına taşıdı.

AYÇA-ZEYNEP SADIKOĞLU (OYE)

MAYOKİNİLERİNİ STARLAR GİYİYOR

İkiz kardeşler Ayça ve Zeynep Sadıkoğlu, 2006'da kurdukları 'Oye' adlı mayo-bikini markasıyla, isimlerini dünya çapında duyurdu. Amerika'nın en ünlü dergilerinden Shape'in kapağında mayokinilerinden biri sergilendi. Aynı zamanda Vogue, Allure, UsWeekly, InTouch gibi dergilerde de tasarımlarıyla yer aldılar. Jennifer Lopez ve Eva Longoria gibi dünyaca ünlü starlar onların tasarımlarını giyiyor. Markanın Türkiye'de de müdavimleri var.

AYŞE-ECE EGE (DICE KAYEK)

DÜNYACA ÜNLÜ BİR MARKA YARATTILAR

İlk koleksiyonlarını 1992'de hazırlayan Ayşe ve Ece Ege, 1994'te Paris'te kurdukları tasarım şirketiyle 'Dice Kayek' markasını dünya moda literatürüne soktular. Dice Kayek kısa sürede, hem Avrupa'da hem de ABD'de birçok ünlünün tercih ettiği bir marka oldu. Ece Ege 2003 yılında Fransa'da moda alanında 'Femme en Or' (Altın Kadın) ödülüne layık görüldü. Ege kardeşler, Türkiye'de Ayaydın Grubu ile Machka markasını da yarattı.

HANDE-DUYGU GÜLŞEN (2WINS)

TURİZM OKUYUP TASARIMCI OLDULAR

Hande-Duygu Gülşen moda dünyasının başarılı ikiz tasarımcılarından. Sekiz sene turizm alanında eğitim aldıktan sonra, bir yıl tekstil tasarım eğitimi aldılar. Çok geçmeden de kendi markaları '2wins'i hayata geçirdiler. Giyim markalarının yanında ayakkabının eksikliğini hissettikleri için de, küçük sandalet koleksiyonları da hazırladılar. Sempatik olan her şeyden ilham aldıklarını her fırsatta dile getiren ikiz kardeşlerin Nişantaşı'nda bir butikleri var.

NİL UYGUNER-BEGÜM BENTÜRK (BN)

ÇANTALARI ÇOK BEĞENİLİYOR

Cemiyet hayatının en sevilen simalarından olan Nil Uyguner ile kardeşi Begüm Bentürk, çanta tasarımı alanında kendilerini kabul ettirdiler. Tasarımını yaptıkları çantalar, cemiyet hayatının tanınmış isimleri tarafından da büyük ilgi gören kardeşler, bir dönem 'Yomnia' adı altında da deri ve kürk haute couture tasarımlar da yapmışlardı.

EMEL-YAZ KURHAN (YAZBÜKEY)

İSİMLERİNİ BJÖRK'LE DUYURDULAR

'Yazbukey' markasının yaratıcıları Emel ve Yaz Kurhan kardeşler, ilk koleksiyonlarının hepsini ünlü şarkıcı Björk satın alınca, isimlerini duyurdular. Koleksiyonları her seferinde farklı bir hikayeyi anlatan bir dizi aksesuvardan oluşuyor. Isabelle Huppert, Gwen Stefani, Selma Blair, Courtney Love, Mick Jagger, Kylie ve Danii Minogue gibi dünyaca ünlü isimler onların aksesuvarlarını tercih ediyor.

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title