Haberler

Tarkan'a tepki gösterip mehter marşı çalan Hakan Ural'ın asker kaçağı olduğu ortaya çıktı

Güncelleme:

Tarkan'ın Geççek şarkısına tepki olarak Neler Oluyor Hayatta programında mehter marşı çaldıran ve milliyetçi yorumlar yapan Hakan Ural'ın 1998 yılında "Askerlikten kaçmak için hile yapmak" suçuyla on ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Ünlü şarkıcı Tarkan'ın Türkiye'nin gündemine oturan yeni şarkısı Geççek, siyasi mesajlar içerdiği iddiasıyla bazı kesimlerden tepki görmüştü. Gündeme dair konu ve kişiler hakkında iddialı ve sert yorumlar yapan Hakan Ural da Tarkan'ı eleştirdikten sonra programda mehter marşı çalarak tepkisini ortaya koymuştu.

MİLLİYETÇİ YORUMLAR YAPMIŞTI

Mehter marşı çaldırırken milliyetçi yorumlar da yapan Hakan Ural hakkında 10 ay hapis cezası verilmesine neden olan bir haber yıllar sonra ortaya çıktı.

Tarkan'a tepki gösterip mehter marşı çalan Hakan Ural'ın asker kaçağı olduğu ortaya çıktı

ASKER KAÇAĞI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Hakan Ural'ın 1998 yılında "Askerlikten kaçmak için hile yapmak" suçundan on ay hapis cezası aldığına ilişkin haber Hürriyet'in internet sitesinde şöyle yer aldı:

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, ünlü sanatçı Sibel Can'ın kocası Hakan Ural'ı, "Askerlikten kaçmak için hile yapmak" suçundan on ay ağır hapse mahkum etti. Ural'ın, "Çürük raporu" alarak, askerlikten kaçtığı ihbarı üzerine dava açılmasının hemen ardından Van'da askerliğini yapmasının suçu ortadan kaldırmayacağı bildirildi.

10 AY HAPİS CEZASI ALMIŞ

1968 doğumlu Hakan Ural, 21 Mart 1989'da, İstanbul'da oturduğu halde, Ankara Cebeci Askerlik Şubesi'nden sahte bir yazı ile sevk yaptırarak, GATA'dan "Sara hastası olduğu ve askerliğe elverişli bulunmadığı" şeklinde rapor aldı ve askere gitmedi. 1994'te Ural'ın sahte sevkle rapor aldığı ihbarı üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı harekete geçti ve dava açtı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi de dünkü duruşmasında, Ural'ın suçunu sabit görerek, on ay ağır hapse hükmetti. Cezanın kesinleşmesi halinde, Ural, 1989'da çıkarılan 3713 sayılı Şartlı Tahliye Yasası'ndan yararlanarak cezasının beşte birini çekecek ve iki ay hapis yatacak."

Tarkan'a tepki gösterip mehter marşı çalmıştı! Asker kaçağı olduğu ortaya çıktı

Kaynak: Snob Magazin / Magazin

Neler Oluyor Hayatta Hakan Ural Sibel Can Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (31)

Demir Acer :

simitci hakana ver gazi

304
53
yanıtYanıtla
heider khan:

şu adamın tipine bakınca zaten içini görebiliyorsun, sabahları ev hanımlarını tv karşısında zehirlemekten başka bir şey yapmıyor.

288
34
yanıtYanıtla
Haydar:

Askerden kaçmak için sahte çürük raporu düzenle hapis cezası al.Sonra mehter marşı eşliğinde ekranda aslanlar gibi askerliğini yapmış, servetinin yarısını yoksullara bağışlamış hayır sever dürüst merhametli vatansever Tarkanı eleştir.İnsan önce aynada bi kendini sorgular.

203
21
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Ayarlar şimdi abileri silerler cezasını :) Sahte Milliyetçi :)

179
24
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Aaaaa, yeni mi duydunuz? Gü-nay-dıııın... Yani yeni bir bilgi hiç değil kendileri de, o yüzden hani. Versiyonunuzu güncellemek lüks galiba, zira bunu yıllar yıllar önce sağır Sultan duymuş, kör Hamza gördüymüştüydü...

153
16
yanıtYanıtla
Mehmet Anıl Mete:

Kim ahlak bekçiliği yapıyorsa bilin ki en ahlaksız odur...

59
1
yanıtYanıtla
davut yılmaz:

hakan ural ile 1995-96 yıllarında hatay serinyol ve vanda birlikte eskerlik yaptık nasıl asker kaçağı oluyor onu anlayamadım.

12
46
yanıtYanıtla
RAMAZAN T.:

bu ülkenin en büyük sorunu okuduğunu anlayamaması.sahte raporla askerlikten kaçmaya çalıştı ama ihbar üzerine 10 ay hapis cezası onanda cezanın 5/1 ini yani 2 ayını yattı.o sırada askere gitmiş olması cezadan kaçmaya yetmedi diyor.bunu anlayacak kapasite yok mu?okumuyor musunuz?okuduğunuzu anlamıyor musunuz?

yanıt65
yanıt4
ÖMER ÇELİK:

Vatan haini

38
6
yanıtYanıtla
Beşik TAŞ:

20 yaşında insan cahillik yapabilir hakan bey şuan gayet olgun bir kişilik aynı hatayı şimdi yapacağını sanmıyorum,tarkanda bedelli askerlik yaptı bunu da unutmadık.

7
29
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title