Haberler

Son Dakika: Ünlü sanatçı Erkin Koray hayatını kaybetti

Güncelleme:

Son dakika: Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray'dan acı haber geldi. Kanada'da yaşayan Koray, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Usta sanatçı bir süredir akciğerindeki rahatsızlıklar nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

Bir süredir Kanada'da yaşayan Anadolu Rock müziğinin usta ismi Erkin Koray'dan acı haber geldi. Usta sanatçı, akciğerindeki rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

ERKİN KORAY YAŞAMINI YİTİRDİ

Uzun yıllardır hayatını Kanada'da devam ettiren Anadolu Rock müziğinin efsane isimlerinden 82 yaşındaki Erkin Koray'dan acı haber geldi. Akciğerindeki rahatsızlıklar nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören usta sanatçı 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Son Dakika: Ünlü sanatçı Erkin Koray hayatını kaybetti

İMAMOĞLU: BİR EFSANEYİ KAYBETTİK

Twitter hesabından taziye mesajı yayımlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: "Bir efsaneyi kaybettik. Vefat haberini aldığımız Erkin Koray'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve müzik dünyasına başsağlığı diliyorum."

Son Dakika: Ünlü sanatçı Erkin Koray hayatını kaybetti

ERKİN KORAY KİMDİR?

Türk rock, Hard Rock ve Anadolu rock sanatçısı Erkin Koray, 24 Haziran 1941 tarihinde İstanbul'da doğdu. Küçük yaşlarda, piyano öğretmeni olan ve Şerif Yüzbaşıoğlu, Ayhan Yünkuş ve Önder Bali gibi müzisyenlere eğitmenlik yapan annesi Vecihe Koray'dan piyano öğrendi, daha sonra gitar çalmaya başladı. İstanbul Alman Lisesi'nde eğitim gördüğü 50'li yılların ikinci yarısında, arkadaşları ile kurduğu amatör topluluk olan Erkin Koray ve Ritimcileri ile dönemin güncel parçalarını çalmaya başladı. Lise eğitiminin ardından 60'lı yılların başına dek çalışmalarını yarı amatör yarı profesyonel olarak sürdürdü. Özgün çalışmaları, doğu ve batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkilemiştir. Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzının en önemli eserlerini vermiştir. Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi geniş kitlelerin beğenisini kazanan Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rocka uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza atmıştır.

Son Dakika: Ünlü sanatçı Erkin Koray hayatını kaybetti

Haberler.com / Emre İliksiz - Magazin

Erkin Koray Kanada Magazin Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (9)

Lokum Ceto :

:(

44
5
yanıtYanıtla
Bakkal Market:

Büyük usta mekânın gül bahçesi olsun kral

10
1
yanıtYanıtla
Göktürk RizeSakarya:

Kişiliğini bilmem ama on numara müzik ve on numara ses harbi sanatçıydı , bugünün sözde kendini sanatçı diye tanımlayanlar bırak erkin abiyi gölgesinin yanından gecemezler...vesselam

5
1
yanıtYanıtla
abdullah Yurtseven:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah gerçekten bir ekoldü yeri dolmaz bir sanatçımızı daha kaybettik maalesef.

5
1
yanıtYanıtla
UZUNMUSTAFA:

Ozkan gitti, Erkin gitti bu yil bir cok guzel insani kaybettik.

2
1
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

ALLAH RAHMET EYLESIN !

0
1
yanıtYanıtla
Turgay Sak:

Rock camiasının başı sağolsun.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

0
1
yanıtYanıtla
Sabri Yalcin:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

0
0
yanıtYanıtla
habip polat:

Allah rahmet etsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title