Haberler

Şarkıcı Kaan Tangöze de Sezen Aksu polemiğine dahil oldu: Bir cahillik etmişler yani, yasak elmayı yemediler mi?

Güncelleme:

Duman grubunun solisti Kaan Tangöze, konserinde Sezen Aksu'nun tepki çeken şarkı sözleri hakkında bir yorum da bulundu. Şarkıyla ilgili konuşan Tangöze, "Bir cahillik etmişler arkadaşlar. Yasak elmayı yemediler mi ya? Bir cahillik etmişler yani" dedi.

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Şahane Bir Şey Yaşamak adlı şarkısında söylediği "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" cümlesi nedeniyle, ülke gündemine oturdu. Desteklerin yanı sıra binlerce tepki alan Aksu'ya bir yorum da Duman grubunun solisti Kaan Tangöze'den geldi.

"BİR CAHİLLİK ETMİŞLER"

Konserinde Sezen Aksu'nun tepki çeken sözlerinden bahseden Tangöze, "Hz. Adem ile Hz. Havva'ya 'cahil' demiş. Biliyor musunuz, duydunuz mu? E bir cahillik etmişler arkadaşlar ya. Yasak elmayı yemediler mi ya? Bir cahillik etmişler yani. O kadar da olsun ya" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Şahane Bir Şey Yaşamak adlı şarkısında söylediği "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" cümlesi nedeniyle tepki çekmişti. Sosyal medya kullanıcıları, şarkı nedeniyle ünlü sanatçıya büyük tepki gösterirken dini değerlerin aşağılandığını ileri sürerek özür dilenmesi gerektiğini belirtmişti. Aksu'nun söz konusu şarkılarıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da Aksu'ya tepki gösterilerek, "Hz. Adem ile Hz. Havva bütün insanlığın müşterek değeri ve ortak atalarıdır" ifadelerine yer verilmişti.

AKSU: 47 YILDIR YAZIYORUM, YAZMAYA DA DEVAM EDECEĞİM

Tepkilerin ardından açıklama yapan Sezen Aksu ise "Öncelikle bireysel veya kurumsal olarak, ayrıca TV kanallarındaki açık oturumlarda, sağduyulu açıklamalarıyla farklı açılardan ele alıp konunun anlaşılmasına çalışan, destek mesajları veren, arayan soran, tanıdığım tanımadığım tüm dostlarıma teşekkür ederim. Malumunuz olduğu üzere konu ben değilim, konu memleket" diyen Aksu, 2010'da yazdığı "Hop Dedik" ve 21 Ocak 2022'de yazdığı "Avcı" isimli şarkılarının sözlerini paylaşarak "Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum… Yazmaya da devam edeceğim" demişti.

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Kaan Tangöze Sezen Aksu Magazin Haberler

500

Yorumlar (11)

ASD:

SENDE EDEPSİZLİK ETMİŞSİN YANİ. EDEBİNİ BİL

66
20
yanıtYanıtla
ali aydemir :

ASD, Sanırım siz bakmışsınız tefsirlere. Yüce Allah, halifeliği yeryüzünde kime vermiş, söylersen biz de bilgilenelim.

yanıt0
yanıt7
ASD:

ALLAH C.C. HİÇBİR PEYGAMBERE KÖTÜ BİR SÖZ SÖYLEMEMİŞTİR. CAHİL İŞTE BÖYLE OLABİLİR GİBİ YAKIŞTIRMA YAPMYA ÇALIŞANLARDIR. SANA TAVSİYEM SEN DE EDEBİNİ BİL ALİ AYDEMİR. HADDİNİ AŞMAMANI TAVSİYE EDERİM.

yanıt1
yanıt0
Hsn:

Yasak meyveyi yemek cahillik değildir hz Adem ve Havva bir anlık nefsine uymuştur ve sonra hatalarından derhal dönüp tövbe etmişler,eğer hatalarında ısrar edip tövbe etmeselerdi o zaman cahillerden olurlardı,kavramları bilmeden paldır küldür açıklama yapıyorsun kaan

51
18
yanıtYanıtla
OKUR:

ünlü olmak veya kasetiniz satılması için kutsallara sallamak sizin ahlaki derecenizi gösteriyor

39
17
yanıtYanıtla
ali aydemir :

Yüce Allah'ın ilmi karşısında, gelmiş geçmiş tüm insanların bilgi düzeyi hiç kalır. "cahil" sözcüğünün hakaret değil de "bilgisi yetersiz" anlamında kullanılmış olabileceğini de düşünmek gerekir. Değilse, tüm tek tanrılı dinlerce kutsal kabul edilen Hz Adem ve Hz Havva'ya hakaret amaçlı söylenebilecek hiç bir söz kabul edilemez.

45
4
yanıtYanıtla
ASD:

"BİLGİSİZ YETERSİZ" ANLAMINDA KULLANILMAMIŞ UYDURUP DURMA. ALLAH C.C. PEYGAMBERLERİNE SÖVMEZ, ÖVER. SENİN BU DEDİKLERİNİN BOZUK HOCALARIN KUR'AN-I KERİM TESFİRİNDE BİLE YOK.

yanıt2
yanıt2
bekir yapici:

bende bir vatandas olarak adalet ve icisleri bakanina sormak isterim 15 temmuz sehitleri platformu baskani oldugunu söyleyen biri ve grubu kameralar önünde habercilere yaptigi basin aciklamasinda sezen aksunun ve destekcilerinin beyinlerine kafalarina sikacaklarin söyleyerek insanlari tehtid eden ve halki kiskirtan bu kisi ve yanindakiler hakkinda sorumlu görevli biri niye bir islem yapmadi acaba ? bu acik ve net olarak yarginin tarafsizligini kaybettigini tek tarafa calistigini göstermezmi?

25
18
yanıtYanıtla
Soral :

Buna benzer bir çok şarkı türkü sözleri var neden buna taktınız. Mesela BANA EĞİLSİN MELEKLER MADEMKİ BEN BİR İNSANIM. Bu tür müzik sözlerine neden yorum olmuyor da sezen aksuya takıntı yapılmış anlamadım. Şunu da belirtmek isterim ki bu sözleri beğendiğimden veya taktir ettiğimden söylemiyorum. hoşnutta değilim. aksine tam karşıyım. ama 20 yılı aşkın olan bu bu tür şarkılar varken neden sadece sezen aksu müziğine takıntı olmuş

10
23
yanıtYanıtla
ali aydemir :

Azhap 72'de buyuruluyor ki: "Biz emaneti(halifeliği), göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir." Burada cahil diye belirtilen Hz Adem veya genel anlamda insanlık olabilir. Ancak şarkı sözü olarak kullanılması doğru değil.

9
19
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title