Haberler

Şarkıcı Azerin, Okan Bayülgen'in "Azeri Türkçesi" sözlerine tepki gösterdi

Güncelleme:

Azerbaycanlı sanatçı Azerin, Okan Bayülgen'in "Azeri Türkçesi" demesi üzerine sinirlenerek "Azeri demeyin, Azerbaycan Türkçesi deyin" diyerek tepki gösterdi.

Güçlü sesiyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan şarkıcı Azerin, Okan Bayülgen'in sunduğu Muhabbet Kralı adlı programa konuk oldu. Türk Dilleri hakkında konuşulan programda Bayülgen'in "Azeri Türkçesi" demesi Azerin'i kızdırdı.

"AZERİ DEMEYİN"

Muhabbet Kralı adlı programda Türk Dilleri konusu Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emine Yılmaz ve Prof. Dr. Nurettin Demir, Müzisyen İrfan Gürdal, Azerbaycan Türkü Şarkıcı Azerin ile konuşuldu. Okan Bayülgen'in Azeri Türkçesi demesi üzerine araya giren Azerin, "Azeri demeyin, Azerbaycan Türkçesi deyin" dedi. Okan Bayülgen'in olayın sebebini sormasıyla konuşan Azerin, neden Azerice değil de Azerbaycan Türkçesi denilmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı:

Şarkıcı Azerin, Okan Bayülgen'in 'Azeri Türkçesi' sözlerine tepki gösterdi

"BİZ TÜRKÜZ"

"Bu bir siyasi seceredir. Yani siyasetin bizi yönlendirdiği ve bizi bölmek için kullandığı bir şey. Bir ağacın dallarını düşünün; bu dallarda Kazak, Kırgız, Özbek, Azerbaycan ve Türkmen... Kızılderililerin bile dillerinde çok Türkçe kelime var. Dünya siyaseti bizi birbirimizden ayırdığı için biz coğrafyamızın adını taşımışız. Azerbaycan'da yaşayanlar Azeri olmuş ama bizim Azeri ile hiçbir ilgimiz yok. Biz Türküz, dilimiz de Türk."

AZERİN KİMDİR?

Azerin, 1971 yılında mayıs ayında dünyaya geldi ve Azerbaycan Bakü doğumludur. Azerin, 5 yaşında Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosu bünyesinde solist olarak çocuk şarkıları söyledi. 9 yaşına geldiğinde ise dünyaca ünlü Cücelerim Dans ve Müzik Topluluğunda solistliği üstlendi. 15 yaşında ise Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosu'nda Menekşe Korosu solisti oldu.

Şarkıcı Azerin, Okan Bayülgen'in 'Azeri Türkçesi' sözlerine tepki gösterdi

Almış olduğu eğitimlerin yanı sıra müzikal yeteneği ve bilgisi her geçen gün artan Azerin, bir çok dilde şarkı söylemeye başladı. Azerin kendi ana dili dışında, Kazakça, Özbekçe, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, İngilizce, Balkan dilleri, Rusça, ve Kırgızca bir çok eseri seslendirdi.

Azerbaycan Devlet Konservatuvarı Şan bölümünden mezun olan Azerin, 1990 senesinden günümüze yurt içi ve yurt dışı bir çok festival ve konserde sahne aldı. Ayrıca katıldığı televizyon programları ile de sesini tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor.

Şarkıcı Azerin, Okan Bayülgen'in 'Azeri Türkçesi' sözlerine tepki gösterdi

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Okan Bayülgen Azerbaycan Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

VATANSEVER:

okan biraz cahildir kusuruna bakma

47
3
yanıtYanıtla
m.t:

azebaycanlı kardeşlerimiz çok kültürlü bizdeki sanatçılara göre. .

44
2
yanıtYanıtla
ÖZKAN.:

Sen ne güzel bir insansın. Ne güzel bir vatanseversin. ne güzel Türksün. Ağzına yüreğine sağlık. Bizi birbirimizden ayırmak için çok şey yaptılar ama bağımız aksine güçlendi. Biz dost ülke değiliz, kardeş ülkeyiz. Ve bir gün buluşacağız Tanrı Dağında, Turan kurmuş olarak. . .

40
0
yanıtYanıtla
Ali Bildiren:

haberin başlığını okuyan da kavga ettiler zanneder.

26
1
yanıtYanıtla
Türk dünyası:

Sen niye rahatsız oluyorsun birader?Hayırdır!

yanıt0
yanıt15
Adınızı Yazın:

kadın Azerbaycan Türkçesi demiş, sen hala kazakça, özbekçe diye haber yapıyorsun

22
0
yanıtYanıtla
FB Lİ:

Allahına kurban valla. Ne mutlu TÜRKÜM diyene!

19
0
yanıtYanıtla
ADANALI TÜRK:

Helal olsun sana gardaşım TÜRK OĞLU TÜRKÜZ BİZ

18
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Ortada pek bir sinir göremedim. Gayet medeni iki insan gibi konuşmuşlar. Bizim insanımızın pek beceremediği bir şey ondan garip geldi herhalde

15
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Harika bir tesbit, harika bir yorum. . ne mutlu türküm diyene. . .

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title