Haberler

Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a devredecek

Güncelleme:

Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Rasim Öztekin, Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu, oyuncu Şevket Çoruh'a teslim edecek. Öztekin 20 Eylül'de yapılacak törenle kavuğu devredecek.

Kel Hasan Efendi'den sonra sırasıyla geleneksel Türk tiyatrosunun ve tuluat sanatının önemli isimlerinden İsmail Dümbüllü, Münir Özkul ve Ferhan Şensoy'un taşıdığı kavuk, Şensoy tarafından 2016 Mayısı'nda Rasim Öztekin'e devredildi.

"KALBİM KAVUKLU OLARAK TİYATROYA YAPMAMA İZİN VERMİYOR"

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre kavuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) desteğiyle 20 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek törende yeni sahibinin olacak. Kavuğu, Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle ustası Ferhan Şensoy'dan teslim alan Rasim Öztekin, yaşadığı kalp rahatsızlığı yüzünden tiyatro yapamadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu, Şevket Çoruh'a devredecek

"Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritm problemleri de eklenince, doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, kavuklu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Projeyi, senaryosunu, çalışma koşullarını seçebildiğim, yorulduğumda dinlenebildiğim sinema ve dizi projelerinde yer alarak sanatın içinde bir şekilde var olarak moral buldum. Durum böyle iken, kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim."

Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu, Şevket Çoruh'a devredecek

KAVUK ŞEVKET ÇORUH'A

"Büyük özverilerle Baba Sahne'yi kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh'a Türk tiyatrosuna bugüne kadar yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim."

Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a devredecek

Kaynak: AA / Magazin

Rasim Öztekin Ferhan Şensoy Şevket Çoruh Haberler

500

Yorumlar (11)

barak:

başka adam bulamadınmı verecek bana verseydin keşgem

9
23
yanıtYanıtla
Sakaryalı hatun:

Ali Sunal olabilirdi.

4
26
yanıtYanıtla
YAVUZ:

Kavuğu bu bölücü hayranına verme Rasim usta. . .

7
13
yanıtYanıtla
Sinan:

Dümbüllünün kavuğu ailesinde. Bu külah. Saçmalamayın artık. İsteyen aileye ulaşıp sorsun.

4
9
yanıtYanıtla
Kavuklu:

Ne diyon la değüşük

4
6
yanıtYanıtla
Merve:

Bağa virme. Pislik içindedir o.

3
5
yanıtYanıtla
yarcan:

hakkıyla taşıdı diyeceğim ama oyun oymayamadıki, yani bence bu dört sene kavuk fetret devrindeydi.

4
0
yanıtYanıtla
Merve:

:))))

yanıt2
yanıt0
deryam366:

ya ne kadar duyarsız sanat düşmanı yorum yapanlar var rasim öztekin büyük tiyatrocu ve dizi ve sinema oyuncusudur adam neen devrettiğini açıklamış ala yok fetret devrindeymiş yok hak etmemiş yok şöyle yok böyle ne diyeyim size bilmem ki

2
0
yanıtYanıtla
İDİLLİ KIRO:

O da kim lo? Adını ilk defa duyurem.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title