Haberler

Özel Haberlerimizle Fark Yaratacağız

İbrahim Sadri ve Birsu Eren, Hafta İçi Her Gün Saat 06.

Onlar, hafta içi her gün 'Yeni Gün'e uyanıyor. Her sabah saat 06.00'dan 09.00'a kadar gündemden ve dünyadan gelişmelerle; Radyo Turkuvaz ve A Haber ortak yayınıyla hem radyoya, hem de ekranlara konuk oluyorlar. Seyirci de önce televizyonda, sonra da arabada radyosundan onları takip ediyor. Radyo Turkuvaz Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Sadri ve spor programlarıyla adını duyuran Birsu Eren, yeni programları 'Yeni Gün'ü ve nasıl bir ikili olduklarını anlattı...

DURAĞAN BİR KİTLEMİZ YOK!

Öncelikle nasıl bir araya geldiniz?

İBRAHİM SADRİ: Bu birliktelik, biraz kendiliğinden oluştu. Birsu Eren, A Haber yönetiminin önerdiği bir isimdi. Doğrusu beklentimizden daha da olumlu bir paylaşım söz konusu oldu. Bu tür formatlarda stüdyoda sunucuların birbirlerinin açığını kapatması ve aynı dili konuşabilmeleri çok önemli... O açıdan şanslıyız diyebilirim.

BİRSU EREN: Uzun zamandır spor programları yapıyorum. Diğer yandan sporun haricinde gündemdeki önemli gelişmeler, sanat, sağlık, tasavvuf ve yemek kültürü gibi aktüel diye tabir edebileceğimiz konulara karşı yoğun ilgim var; dolayısıyla kendimi bu alanlarda da ifade etmek istiyordum. İstediğim de oldu. Böyle bir programın içinde İbrahim Sadri gibi değerli bir isimle çalıştığım için çok şanslıyım.

'Yeni Gün'ün formatından ve içeriğinden bahsedebilir misiniz?

B.E.: Aslında İbrahim Sadri, çok uzun süredir sabahları radyoda program yapıyor. Şimdi ise hem radyoda, hem televizyondayız. Ekran önünde yaptığımız yayın, radyodan da dinlenebiliyor. İ.S.: Biz, televizyon- radyo ortak yayınının da önemli bir fark oluşturacağını düşünüyoruz. Çünkü bizim yayın saatimizde karşımızda durağan bir kitle yok. İnsanların pek çoğu önce evlerinde güne başlayıp sonra işlerine, okullarına gidiyor. İstedik ki, bizi sabah 6'da evlerinde izlemeye başlayan insanlar; trafiğe katıldıkları andan itibaren de radyodan dinlemeye devam edebilsinler... Bu yüzden ortak yayının bizim için önemli bir güç olduğunu düşünüyoruz.

HABER MERKEZİMİZ SAĞLAM

Seyirciye ve dinleyiciye ne vadediyorsunuz?

İ.S.: Ülkedeki ve dünyadaki gelişmeleri sıcağı sıcağına bizde bulabilecekler. Hem A Haber'in çok sağlam bir haber merkezi var, hem de bizim programın editoryal ekibiyle daha da kapsamlı bir haber akışı sağlayabiliyoruz. İddiamız odur ki, çok kısa bir süre sonra Türkiye'nin ilk kez 'Yeni Gün'de izleyip duyacağı özel haberler de geliştireceğiz; bunun için çalışıyoruz.

B.E.: Bütün bunları da samimiyet ve doğallıkla aktaracağız. Ayrıca İbrahim Sadri'nin eşsiz yorumuyla şiirler de yer alacak programda.

TÜRKÇEMİZ FARK EDİLİR OLMALI

İkiniz de düzgün Türkçe kullanımınızla diğer programcılardan ayrılıyorsunuz...

B.E.: Çok teşekkür ederim, bunun fark edilir olması çok önemli ve anlamlı. Her ikimizin de tiyatro geçmişi var. Ben Cüneyt Gökçer'in öğrencisiydim ve Türkçe'yi bir duayenden öğrenme şansım oldu. Elbette TRT'nin katkısını da unutmamak gerek. İ.S.: Evet, dili doğru kullanmak ve onun zenginliğinden yararlanmaya çalışmak bizim için çok önemli. Bunun oluşturacağı olumlu etkiye çok güvendiğimizi de söylemek isterim.

AKRABA OLDUĞUMUZU SANMAYIN

Pek bilinmiyor ama İbrahim Sadri'nin de soyadı Eren. Soyadlarınızın dışında da başka ortak noktanız var mı? Bu benzerliği nasıl yorumlarsınız?

B.E.: Aslında çok ilginç bir durum. Bu da bir işaret olabilir. Bence ikimizin en önemli benzerliği; iyi niyetli ve iş konusunda çok titiz ve çalışkan olmamız. Galiba biraz da konuşkanız...

KAPRİSİMİZ YOK!

İ.S.: Evet, bizi akraba sananlar oluyor tabii; oysa böyle bir şey yok. Buradan da duyurmuş olalım. Bizim ortak noktamız öncelikle hayata gülümseyerek bakabilmek... Daha da önemlisi, kapristen arınmış olmak diyebilirim. Bu bizi iyi bir program partneri yapıyor. Umarım böyle devam etmeyi başarırız.

İŞİMLE ÖNDE OLMAK İSTİYORUM

Birsu Hanım, sizinle ilgili yapılan yorumlarda güzelliğinizden bahsediliyor. Bu size ne hissettiriyor?

Güzellikle ilgili söylediklerinize çok teşekkür ederim. Beğenilmek çok güzel bir duygu ve kesinlikle bir zararı yok. Ama önce işinizde başarılı ve kalıcı olacak, işinizle adınızdan söz ettireceksiniz. Ben de hep bunun için emek harcadım ve harcamaya da devam edeceğim.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

İbrahim Sadri Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title