Haberler

Oya Aydoğan Yoğun Bakımda, Hayati Tehlikeyi Atlattı

Güncelleme:

Ünlü oyuncu Oya Aydoğan, boğazına takılan patates kızartmasını çıkarmaya çalışırken damarını yırttı. Hastaneye kaldırılan Aydoğan, 12 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırıldı, hayati tehlikeyi atlattı.

Yeşilçam'ın yıldız isimlerinden Oya Aydoğan dün akşam evinde patates kızarması yerken boğazına takılan kızartmayı çıkarmak için yoğun çaba sarf edince aort damarını yırttı. Acil olarak Ulus'taki Liv Hospital hastanesine kaldırılan Aydoğan, 12 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Doktorlar ünlü oyuncunun hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı. Kötü haberi duyan sanatçının dostları hastaneye akın etti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Hastaneden yapılan açıklamada, Aydoğan'ın şiddetli sırt ağrısı, sol kolda güçsüzlük ve yüzde uyuşma şikayetleriyle hastaneye başvurduğu aktarıldı.

Yapılan tetkiklerde Aydoğan'ın aort damarının yırtıldığının tespit edildiği belirtilerek, sanatçının sağlık durumuna ilişkin şu bilgiler verildi:

"Sanatçının yapılan kontrolleri sonrasında, kalpten çıkan aort damarında yırtılma tespit edildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. Ahmet Özkara ve Op. Dr. Halil Hüzmeli tarafından, 12 saat süren açık kalp ameliyatıyla sanatçının yırtılan aort damarı suni damarla değiştirildi. Yoğun bakıma alınan Oya Aydoğan'ın durumu ciddiyetini korumaktadır."

ÜNLÜ İSİMLER HASTANEYE KOŞTU

Ece Erken, Lerzan mutlu, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Hande Yener, Merve Sevi, Nuri Alço, Oya Aydoğan'ı görebilmek için hastaneye geldi. Yakın arkadaşı Oya Aydoğan'ın ameliyatını değerlendiren Sevim Emre, "Allah onu bize bağışlasın, hemen yetiştirdiler sağ olsunlar, aynı zamanda tansiyonu da var, şu an yoğun bakımda kanaması da olmuş ama durduğunu söylediler, biz de haber bekliyoruz." dedi.

Kötü haberi duyan sanat camiası Oya Aydoğan'ın sağlık durumunu değerlendirdi:

Selahattin Alpay: Hepimize geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Bacım kadar sevdiğim bir insan. Dosttur. En bunaldığım anda bana her konuda manevi yönden yardım eden biri. Biraz önce aldım haberi.

Lerzan Mutlu: İçim kan ağlıyor. Herkesten dua istiyoruz. Doktoruyla konuştum. Allah şifa verecek. Bir şey yerken boğazına bir şey takılmış. Yüksek tansiyon hastası. Öksürürken damarı yırtılıyor. Kanamayı zor durdurmuşlar. Kanama durumunda tekrar ameliyata alınacakmış.

Serpil Çakmaklı: Hepimiz için geçmiş olsun. Haberi yeni aldım. Çok üzgünüm, şaşkınım. Yarına çıkacağımızın garantisi yok. Çok ciddi bir hastalık olduğunu duydum. Dualarımız onun için" şeklinde konuştu.

Ece Erken: Ünlü sanatçının durumunun iyi olduğunu belirterek, "Kanama durmuş. Ameliyattan çıkmış. Allah acil şifalar versin." dedi. Armağan Çağlayan: Haberler iyi. Kanamayı durdurmuşlar. Doktor daha iyi olduğunu söylemiş. Vücudunda bir hasar olup olmadığı bilinmiyor. İnşallah ayağa kalkar. Yanıma gelir çay içeriz, birlikte dedikodu yaparız.

OYA AYDOĞAN'IN OĞLUNDAN AÇIKLAMA

Oya Aydoğan'ın oğlu Gurur hastanede yaptığı ilk açıklamada 'Annem gece bir şeyler yerken boğazına kaçıyor, onu çıkarmak için bayağı uğraşıp damarı zorluyor ve damarı çatlatıyor, acil olarak hastaneye getirdik.' dedi.

Kötü haberi alan Orhan Gencebay, Nuri Alço ve Bülent Ersoy hemen hastaneye geldi.

AORT YIRTILMASI NEDİR?

Tıbbi adı "aort diseksiyonu" olan hastalıkta, yırtılan damarın içine giren kan, her kalp atımında ilerleyerek damar duvarının katmanlarını birbirinden ayırır. Böylece kanın aktığı 2 kanal oluşur. Biri gerçek, diğeri yalancı kanal. Kan akımı ikisinde de bozulmuştur ama yalancı kanalda çok daha kötüdür. Bu hengame içinde ana atardamardan çıkan damarlardaki akım da bozulabilir.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Liv Hospital Oya Aydoğan Ece Erken Ulus Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Sener Koruturk:

Patates kizartmalarinizi lutfen aorta damariniz ile yemeyiniz!. .

2
21
yanıtYanıtla
ANKARA:

EEEEE YOLUN SONU GÖZÜKTÜ. . . SINAV BİTİYOR SONUCU ÖĞRENME VAKTİ GELMEK ÜZERE OYA HANIM. . .

4
16
yanıtYanıtla
Gazzovic:

Bu dünyada kalmaya, senin garantin var galiba. .

yanıt8
yanıt0
Genco:

Senin ahiretin garanti galiba. .

yanıt2
yanıt0
nnnn:

aten patates kiarmalarini yememek gerekir yada iyi cignemek gerek mideyi bile yittar uclari cok sert oya da yemek yemeyi cok seviyor kilolarindan belli biraz dikkat onemli olan saglik

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title