Haberler

Orhan Gencebay'dan dikkat çeken dolar yorumu: 70'li yıllardaki sıkıntının yanında bu hiçbir şey

Güncelleme:

Telefonla bağlandığı canlı yayında döviz kurlarının artışından bahseden Orhan Gencebay, "Bu geçecek, abartmasınlar. Evet, sıkıntı var ama 70'lerdeki 90'lardaki sıkıntıların yanında hiçbir şey değil" dedi.

Usta sanatçı Orhan Gencebay, Beyaz TV'de yayınlanan Uyan Türkiyem programına telefonla bağlanarak dövizdeki hareketlilik hakkında konuştu. Bu konunun abartıldığını düşünene Gencebay, yıllar önce yaşanan ekonomik sıkıntıları örnek gösterdi.

"ART NİYET VE BİLİNÇSİZLİK VAR"

Gencebay, canlı yayında ekonomiyle ilgili şunları söyledi: "Bu kadar abartılı konuşulması, son derece rahatsız edici. Burada art niyet var, bilinçsizlik var. Doların ilk defa bu kadar çıktığını görüyor bazı insanlarımız. Yani yüzde 100 çıktı."

"YABANCILARIN PROJELERİ İÇİN KASITLI ÇIKARILDI"

"Bu, bana göre kasıtlı çıkarıldı. Yabancıların yapmak istedikleri planlarına, projelerine göre çıkmıştır. 90'larda, her yıl yüzde 100'e yakın çıkıyordu dolar. Biz bunları yaşadık. Yüzde 7 bin 500 faiz alınır mı? Alınıyordu. Türkiye faiz veren bir ülke durumuna sokuldu. Bizi soydular, sömürdüler. Türkiye bunları yaşadı."

"70-90'LI YILLARDAKİ SIKINTILARIN YANINDA BU HİÇBİR ŞEY"

"Evet, bir sıkıntı var, pandemi nedeniyle bütün dünya yangın yeri. Bu geçecek, abartmasınlar. Evet, sıkıntı var ama 70'lerdeki 90'lardaki sıkıntıların yanında hiçbir şey değil. 70'lerde can güvenliği bile yoktu. 3 yılda bir yurt dışına çıkılıyordu. Arabası olan 1 depo benzin alabiliyordu. Karneyleydi her şey. Kuyruklar, karneler. Can güvenliği yoktu."

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Orhan Gencebay Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500

Yorumlar (11)

SİNYOR ELNİNO:

gören duyan da o yıllarda sefalet içinde kalmış sanacak.gel bakalım orhancık 2825 tl.ile bir ay geçin nasıl abartılacak bişey var mı yok mu gör.kaç yaşına gelmişsin iktidarı yalamak yakışıyor mu göçüp gideceksin arkandan laf ettirme

110
28
yanıtYanıtla
İlker Güzel:

Tabi yılda milyonlari kazanan böyle konuşuyor ay sonu ewe ekmek götüremesin de böyle konuşacak mı

102
20
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

Her dönemin derdi farklı simdi bir de covid var, ekonomiyi çalışanı olumsuz etkiliyor, değerlendirme yaparken hepsine bakılmalı, sen böyle dedin diye cok rahatlayacak mı insanlar senin tuzun kuru

92
17
yanıtYanıtla
Hasan YILDIZ:

ORHAN BABA DOĞRU DİYOR, şu anda sıkıntı var yok değil, ama eski krizlerin yanında bugünkü sıkıntılar hafif kalıyor, Allah korusun eski krizleri yaşarsak, o zaman ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız, eskiden bir günde doların yüzde 150 arttığına şahit olduk,hayatta kalmak için para lazım oluyordu,10 liralık arabayı 5 liraya satmaya razı oluyor ama satamaz olmuştum. inşallah bugünkü sıkıntıları kolay atlatırız

17
73
yanıtYanıtla
Elaaosman :

Tuzu kuru seni.

69
10
yanıtYanıtla
Mümin Vatansever:

bizde bunu adamdiye dinliyorduk

49
15
yanıtYanıtla
quantum :

O dönemlerde ülke tarım konusunda kendi kendine yetiyodu. Sizin gibi samanı buğdayı dışarıdan ithal etmiyodu. Her ne kadar ekonomik sıkıntı olsada işçisi, asgari ücretlisi iyi kötü geçiniyodu. Şimdi bırak ay sonunu ay ortasını getiremiyoruz

58
5
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Aselsan ve Roketsan 70li yillarda kuruldu. Amerikan ambargosu yuzunden. Ama siz en vatansever, en milli oldugunuzdan haklisiniz, kuyruklar vardi yine ambargo yuzunden. Insanlarin nankorlugunu tarih yazacak supheniz olmasin.

40
3
yanıtYanıtla
kaso piro:

Bu adam milletin duygularıyla oynuyor farkında degil

30
5
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

Orhan baba! bu laflar babaligina yakismadi!!! bırak asgari ücreti, sana 5000 tl net maas vereyim, ve seni aylık kirası 1700tl olan sıradan bir daireye koyalım! ve sonra sen TEKRAR YORUM YAP ! OLURMU BABACIM !!! dip not: tabiiki 3 çocuğun da var yanında bakman gereken!!! ne dersin ? babacık.

28
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title