Haberler

Nagehan Kaşıkçı'dan şok iddialar: Necati Şaşmaz 8 yaşındaki oğlumu tarikata soktu, veliaht gibi görüp elini öpüyorlar

Güncelleme:

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz'ın eski eşi Nagehan Kaşıkçı'nın boşanma dosyasındaki iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Kendini mehdi olarak gördüğünü iddia ettiği Necati Şaşmaz'ın Kadiri tarikatındaki bir zikir videosunu da dosyaya ekleyen Kaşıkçı, 8 yaşındaki oğlunun da bu tarikatın veliahttı olarak görüldüğünü ileri sürdü.

Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz ile 2 çocuğunun annesi Negahan Kaşıkçı 17 Mayıs'ta sessiz sedasız evliliklerini bitirdi. 2012 yılında görkemli bir düğünle evlenen çiftin boşanma davasına Kaşıkçı'nın Şaşmaz'a ait zikir görüntülerini sunması gündem oldu.

"8 YAŞINDAKİ OĞLUMU LİDER OLARAK GÖRÜP ELİNİ ÖPÜYORLAR"

Davada geçen zikir ve mehdi konularını Sözcü'deki köşesine taşıyan İsmail Saymaz, Şaşmaz'ın babası Abdülkadir Şaşmaz'ın Harput merkezli Kadiri tarikatının şeyhi olduğunu ve oyuncunun da babasının müridi olduğunu söyledi. Öte yandan Şaşmaz'ın 8 yaşındaki oğlunu da kendi müridi olarak gördüğü ileri sürüldü. Şaşmaz'ın kendini mehdi olarak gördüğünü söyleyen Kaşıkçı, 8 yaşındaki oğlunun tarikatın gelecekteki lideri olarak kabul edildiğini ve yaşlı müritlerin oğluna "Ağabey" diye seslenerek elini öptüğünü söyledi.

KÜÇÜK ÇOCUK GÖRDÜKLERİNİ ANLATTI

Saymaz, yazısında tarikat olayının ardından İstanbul 2. Aile Mahkemesi sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve pedagogdan yardım alındığını ve 8 yaşındaki çocuğun; babasının kendisini büyük insanların bulunduğu kapalı bir yere götürdüğünü, orada çevresinde büyük insanların toplandığını, insanların birtakım hareketlerde bulunduğunu, bu hareketlere anlam veremediğini, ortama kendi isteği dışında gittiğini, uzun süre kaldığını, çok sıkıldığını ve yorulduğunu, ancak durumu babasına söylemekten korktuğunu, babasının kendisini her aldığında bu ortama yine götürdüğünü söylediğini yazdı.

Heyetin 7 Ağustos 2020'de tamamlayarak mahkemeye sunduğu raporda çocukların anneyle yaşaması önerildi. Görülen boşanma davasında iki çocuğun velayeti de anneye verildi.

Nagehan Kaşıkçı'dan şok iddialar: Necati Şaşmaz 8 yaşındaki oğlumu tarikata soktu, veliaht gibi görüp elini öpüyorlar

ŞAŞMAZ'IN AVUKATI TARİKAT İDDİASINI REDDETTİ

Duruşmada Şaşmaz'ın avukatı, zikir görüntüsünü kabul ederken "Tarikat iddiası doğru değildir. Müvekkilin babası kanaat önderidir. Zararlı eylemi yoktur. İslam diniyle ilgili faaliyette bulunmak ve iyi bir insan yetiştirmek ne zamandan beri suç olmuştur" ifadelerini kullandı.

ANNE KAŞIKÇI: OĞULLARIMIN TARİKATA BULAŞMASINI İSTEMİYORUM

Çocuklarının tarikat merkezlerine götürülmesine karşı olduğu ve bu durumdan endişeli olduğunu belirten anne Nagehan Kaşıkçı, "Benim oğlum bu tarikatın veliahttı. Ben insanlık dışı birçok uygulamasını gördüğüm, bu tarikata oğullarımın bulaşmasını asla istemiyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Nagehan Şaşmaz Necati Şaşmaz Haberler

500

Yorumlar (20)

Elif Gündoğdu:

Sanki kötü bişey yapıyorlar zikir çekiyorlar kişi cahil olunca böyle oluyor demekki.

220
187
yanıtYanıtla
Nizâmülmülk Hace:

ortada bir sabi subyan var ve eli falan da öpülmüyor. ayrıca ben tanıdığım, akrabam olan küçük çocukların tamamının elini öperim. ne var bunda. bu kadar hayasızlık-ahlaksızlık içinde sabi subyan'ın elinden temiz ne var dünyada.

173
158
yanıtYanıtla
ice ice:

tinerci mi olsun ?

115
87
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

yani tinerci olmayacaksa tarikatcı mı olsun. kendini ona buna mı kullandırtsın. adam olsun, iyi insan olsun, ahlaklı olsun .bu olmaz mı, bu yetmez mi?

yanıt38
yanıt15
ice ice:

neresini opselerdi? peki ne var yani?

98
96
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

tarikat üyesi isen evleneceğin insana bunu söyleyeceksin. ya da her ne isen. sonradan anlaşmazlık kaçınılmaz olur. sonradan o yola girdinse de eşine de saygı gösterip ona zoraki bişeyleri dayatmamalısın. ayrıca 8 yaşındaki çocuğun tarikatta işi ne elinin öpülmesi ne? islam bu değildir. bu tip gereksiz ve kişisel tercihler islam olarak algılandığı için insanlar islamdan soğudu. islam, imandır, namazdır, oruc ve hacdır, zekattır. ahlaklı insan olmaktır. gerisi islam değil KİŞİSEL TERCİHTİR

160
33
yanıtYanıtla
Mehmet Ali Can AKARSEL:

Bu nasıl bir saçmalık. Tarikat ehli olan bir adam yarı çıplak birisi ile evleniyor çocuğu oluyor sonrada veliahd gösteriyor Allah size hidayet nasip etsin

160
18
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

size tarıkatların gercek yuzunu anlatayım ama burası yerı degıl.tarıkatalar bu ulkeden derhal cıkarılmalıdır.bır cok tarıkatın ıcınde bulundum bır cok sacma sapan hurafelerlen ınsanları kandırıyorlar ve aynı dın,aynı ıslam aynı peygamberımız ama bır tarıkatın söylediği diğer tarıkatla tam zıt.ve sacma sapan hadisler var ben onlara o hadıslerin anlamsız ve sacma oldugunu anlatıgımda benım dogru oldugumu anlayıp buyuklerıme danısayım derlerdı..ve tarıkatlar bırbırlerını sevmezler.bu baslıca sorun.

111
65
yanıtYanıtla
Kayhan Dede:

maşaAllah süphanAllah

113
62
yanıtYanıtla
Serkan Elpeze:

O yaşta kızları bir yerlerde sıkıştırsa çapkın oğlum der gururla paylaşırdın, değil mi?

94
65
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title