Haberler

Meral Okay'a Son Görev!

Güncelleme:

Sezen Aksu, akciğer kanserinden kaybettiği yakın arkadaşı Meral Okay'a son görevini yerine getirdi.

Sezen Aksu, geçtiğimiz hafta akciğer kanserinden hayatını kaybeden yakın arkadaşı Meral Okay için dün dua okuttu.

Okay'ın Baltalimanı'ndaki evinde okutulan duaya, ünlü senaristin; Dilara Endican ve Pelin Akat gibi yakın arkadaşları katıldı.

KENDİNE GELEMEDİ

Kanserle savaşı sırasında Okay'ı bir an olsun yalnız bırakmayan Aksu'nun hala kendine gelemediği öğrenildi. Minik Serçe'nin, acısı biraz hafifleyince, arkadaşının adını yaşatmak için farklı projeler hayata geçireceği söyleniyor.

OKAY'DAN TOLGA KAREL'E 'EŞEK SIPASI'

Ünlü oyuncu Tolga Karel, 2002 yılında Fransa'dan Türkiye'ye döndüğünde tanıştığı ilk isimlerden birinin Meral Okay olduğunu söyledi. "Meral Okay beni bir gün televizyon programına davet etti ve program sonrası bir uyarıda bulundu" diyen Karel, Okay'ın kendisine "Bana bak çoçuk, bana bak velet; bir gün çok büyük yerlere geleceksin. Bunu sen de biliyorsun, sende o ışık var. Ama bu ne haylazlıktır, ne fırlamalıktır be çocuğum? Eşek sıpası!" dediğini anlattı.

MERAL OKAY'IN KISA HAYATI

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu. Anıttepe Lisesi'nde liseyi bitirdi.

Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 1993'te, 41 yaşında kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık işlerinin yanı sıra Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı.

İkinci Bahar dizisiyle ünlenen Okay, DİSK'in 40. yılı kutlamalarında sahne aldı ve yine DİSK'in öncülüğünde başlayan 10 Aralık Hareketi'nin Politika Geliştirme Kurulu üyesiydi.

Petrol-İş Sendikası'nın "Sendikalı Ol" kampanya filminde rol aldı. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. Son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaristliğini yapıyordu.

9 Nisan 2012'de sabah saatlerinde evinde akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Tolga Karel Sezen Aksu Meral Okay Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title