Haberler

İstanbul'da Tasarım Okulu Açacağım

Ünlü modacı Faruk Saraç: Ben alaylıyım, bu işin okuluna gitmedim ama bilgilerimi aktarmaya çok önem veriyorum. İstanbul'da bir tasarım okulu açacağım.

Meslek yaşamında 32 yılı geride bırakan ünlü modacı Faruk Saraç, a Haber'de Şirin Sever'in sunduğu 'Jurnal' programına konuk oldu. Saraç, programda yeni projelerini anlattı:

PARA ALMIYORUM

Kamu kurumları ve bakanlık görevlilerine kıyafet tasarladım. Bu kurumlara hizmet vermek bir ayrıcalık. Para için yapmıyorum bunları. 'Sarı Zeybek Koleksiyonu'nu da karşılıksız yaptım. Genç nesle Atatürk'ün ne kadar şık giyindiğini göstermekti amacım.

200 METRE DİBE İNDİM

Ben sadece tasarım yapıyorum; o tasarımı yapmak için araştırma yapıyorum. Madenciler için çalışma yapacağım zaman yerin 200 metre altına girip onları gözlemledim.

ERKEĞİN TABULARI VARDIR

Kendime göre bir çizgim var. Bana göre erkek, erkek olarak kalmalı. Erkek giyimini uç noktalara götüren bir modacı değilim. Erkeğin belli tabuları vardır.

Tasarım alanında eleman yetiştirmek çok zor. Bursa'da açtığım Tasarım Meslek Yüksek Okulu'nda sektöre ara eleman yetiştiriyorum. Okulda tek başıma değilim; sekiz akademisyenim var. Piyasada iğnenin hakkını veren insan sayısı çok az.

FABRİKAYI OKUL YAPTIM

Ben alaylıyım; bu işin okulunu hiç görmedim ama bilgiyi aktarmak ve insan yetiştirmek çok önemli. 1852 yılında kurulmuş bir fabrikayı; kendi çabamla, hiç kimseden yardım almadan okula dönüştürdüm. Şimdiki planım, İstanbul'da da bir moda tasarım okulu açmak.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Faruk Saraç İstanbul Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title