Haberler

İlyas Salman "Akılsız halkın seçtiği Cumhurbaşkanından ödül almam" sözleri için hakim karşısında! Kendini böyle savundu

Güncelleme:

Oyuncu İlyas Salman sosyal medya hesabından 25 Ocak 2021'de Türk milletini aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan aktör İlyas Salman üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek "Ben muhalif bir insanım. Muhalif tavrımı belli etmeye çalıştım. Hakaret etmedim, hükümete oy veren halkı uyarmak istedim" dedi.

İlyas Salman, 25 Ocak 2021 tarihinde katıldığı YouTube programında kullandığı ifadeler nedeniyle mahkemelik olmuştu. O programda "Recep Tayyip Erdoğan, bana dünyanın en büyük ödülünü verse, yanına da dağlar dolusu para koysa ben gidip, Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almam. Çünkü o ödülü, bu akılsız halkın verdiği oylarla aldı zaten. Ama ödülü kötü kullandı." sözlerini sarf eden Salman, bu yayını bir de sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Salman hakkında, "Türk milletini aşağılayıcı ifadeler" kullandığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında ise Salman savunma yaptı.

"BİZİM İŞİMİZDE GELİR BELLİ OLMAZ"

Anadolu 54. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık İlyas Salman katıldı. Duruşmada Salman'ın avukatı da yer aldı. Salman kimlik tespiti yapıldığı sırada aylık ortalama geliri sorulunca "Bizim işimizde gelir hiç belli olmaz. Bir ay gelir 100 bin kazanırsın, bir ay gelir hiç kazanamazsın" şeklinde cevap verdi.

Türk milletine hakaret ettiği iddia edilen İlyas Salman hakim karşısında: Ben muhalif bir insanım

"MUHALİF TAVRIMI BELLİ ETMEYE ÇALIŞTIM"

İlyas Salman üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek "Sanat hayatın kendisi olmasa da hayatın kendisi gibi olduğunu düşünüyorum. Ben muhalif bir insanım. Muhalif tavrımı belli etmeye çalıştım. Bunu gerçekleştirirken de hiçbir şeyden yılmamak gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle halkla hakaret etmedim. Mevcut hükümete oy veren halka uyarı mahiyetinde eleştiren söz söyledim. Günümüzde açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca insanlar vardır. Beni ceza vererek de el sallayarak de uğurlayabilirsiniz. Ben istediğim düzene kavuşsam bile o zaman da eleştirmeye muhalif kişiliğime devam edeceğim. Çünkü güzelin de güzeli vardır" ifadelerini kullandı.

Türk milletine hakaret ettiği iddia edilen İlyas Salman hakim karşısında: Ben muhalif bir insanım

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık avukatı müvekkilinin savunmasını katıldığını, suça konu konuşmanın tam olarak incelenmediğini kaydederek suçun unsurlarının oluşmadığını öne sürdü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde sanatçıların daha fazla ifade özgürlüğüne sahip olduğuna dair kararlar olduğunu hatırlatan avukat, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Avukat, İlyas Salman'ın duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme Salman'ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Salman'ın 25 Ocak 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Türk milletini aşağılayan ifadelerde bulunduğu öne sürülüyor. İddianamede İlyas Salman'ın "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.

"BEN GÖREVİMİ YAPMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM"

Duruşma salonundan çıkmasının ardından konuşan Salman, "Ben muhalif bir sanatçı olarak görevimi yaptım. Ben görevimi yapmaktan dolayı mutluyum. Sanatçı yapısı gereği muhaliftir. Hangi düzen gelirse gelsin onun eleştirisini yapar, alkışına kulak asmaz. Çok fazla söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

"ATEİSTİM, CENAZEMİ TÜRKÜ SÖYLEYEREK UĞURLASINLAR"

Ünlü sanatçı Salman, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir programda ateist olduğunu belirterek "Başıma ne alevi dedesi, ne Sünni hocası, ne haham ne de papaz gelmesin" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Salman ayrıca sadece dostlarının kendisini türküler eşliğinde son yolculuğuna uğurlamasını talep etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

İlyas Salman Haberler

500

Yorumlar (37)

delidolu :

O aşagıladığı halk sayesinde para kazandığını birisi hatırlatsın şuna

218
84
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Türkiye'nin tamamı AKP ye oy vermedi dikkatini çekerim. Senin bu yaptığın laf ebeliğine, boş lakırdıya girer.

yanıt31
yanıt60
ALP ALP:

Sen Asla Bir Kemal Sunal Bir Şener Şen edemezsin ve edemeyecek sin......

180
100
yanıtYanıtla
Harun Bir:

Neden ? Cumhurbaskanini yalanda olsa sevse iyi bir kimsemi olurdu. Neden herkesin fikrine sayginiz yok. Sevsin sevmesin inansin inanmasin onun problemi neden dert ediyoruz ?

yanıt62
yanıt57
HAKAN ARSLANOĞLU:

Geçmişte adamın dibi dediğimiz İlyas Salman meğer kazan dibiymiş.

192
73
yanıtYanıtla
Hsn:

Zatın kibrine bak,karşısındaki insanı aşağılayan aptal sanıp kendisini çok akıllı falan filan zanneden insanlara acıyorum

168
97
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

sen kendine acı

yanıt41
yanıt42
baklavacı çeto :

bütün halk enayi bir tek sen akıllsın öyle mi ateist bilo. filmlerde Şener Şenin yerinde olsaydım eşek sudan gelinceye kadar seni döverdim.

180
66
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

bütün halk oy vermedi AKP ye bunu bir düşün

yanıt21
yanıt41
kadir aker:

türkülerle uğurlasınlar diyor yani türkü eşliğinde yakılmasını istiyor ateistmiş .senin gibi bir sanatçıya yazıklar olsun

136
77
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title