Haberler

Hukuki süreç başladı! İnci Taneleri dizisi yayından kalkabilir

Güncelleme:

Dün akşam ilk bölümüyle ekranlara gelen İnci Taneleri dizisi, payvon sahneleri ile yankı uyandırdı. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin Ankara ve Ankara kültürünü yanlış yansıttığını belirterek, yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, başrollerini Hazar Ergüçlü'nün üstlendiği ve Dilber karakteriyle öne çıkan "İnci Taneleri" dizisinin kaldırılması için yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıkladı. Demir, dizinin Ankara kültürünü yanlış tanıttığını belirtti.

PAYVON SAHNELERİ İLE GÜNDEME GELDİ

Tanıtım videosunun yayınlandığı günden beri adından söz ettiren İnci Taneleri dizisi, dün akşam ilk bölümüyle izleyicilerin beğenisine sunuldu. Dizideki pavyon sahneleri ve danslar ise büyük yankı uyandırdı. Bu durum ise bazı kesimlerin tepkisini çekti.

PAYVON SAHNELERİNİN KÖTÜ ÖRNEK OLDUĞUNU VURGULADILAR

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, pavyon görüntüleriyle dizi reklamı yapıldığını, ana karakterin fragmanda giydiği elbisenin bir internet sitesine koyulduğunu ve aynı gün tükendiğini belirtti. "Pavyon dansları kursu" açılmasına da tepki gösteren Demir, bu durumun genç kızları özendirdiğini ve Ankara için bir utanç olduğunu vurguladı.

Hukuki süreç başladı! İnci Taneleri dizisi yayından kalkabilir

"YAYINDAN KALDIRILMASI İÇİN KANUNİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"

Durakmedya'ya konuşan ve dizinin yayından kaldırılması için harekete geçtiklerini belirten Demir, "Pavyon kültürü Ankara için övünülecek, ön plana çıkarılacak bir konu değildir. Hatta Ankara denilince akıllara pavyonun gelmesi bu başkentimiz Ankara için bir utançtır. Pavyonlar ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın, çürümüşlüğün merkezleridir. Dizilerle filmlerle ön plana çıkarıp allayıp pullayarak özendirecek başka şey bulamayan zihniyetler! Milli Mücadelenin merkezi olan Ankaramızın pavyon kültürü ile değil, bir ülkenin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli unsuru olan, Oğuz kültürünün bugünlere kadar gelmesine ve yaşanmasına vesile olan SEYMENLİK kültürü ile anılması için elimden geleni yapacağım. Dizinin yayından kaldırılması için kanuni haklarımızı arayacağım."

Kaynak: Haberler.com / Magazin

İnci Taneleri Ankara Dizi Magazin Haberler

500

Yorumlar (88)

ali ihsan çakır:

Kızıl Goncalar'ı neden yayından kaldırmıyorlar? Direkt ve alenen dine saldırı yapılıyor. Birkaç suistimalci tarikatı bahane edip içindeki dine karşı olan öfkelerini kusmak ve bunu rtük ün gözü önünde yapmak akıl alır şey değil.

327
567
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

islam dininde tarikat diye bir şey yok tarikatları eleştirmek dine laf etmek anlamına gelmez ..nerede tarikatlara laf etmeyin günaha girersiniz diye ayet ve hadis var ? ...ama Allaha eş koşanın İslamı kullanarak çıkar ve menfaat sağlayanın İslam dinine ait olmayan kural ve kaideleri İslam dinine aitmiş gibi göstermenin,kendini üstün bir varlık gibi gösterenin gideceği yeri gösteren çok ayet ve hadis var bilmem anladınmı

yanıt619
yanıt100
ayten sağdıç:

gerçekler neden işinize gelmiyor :D

yanıt316
yanıt79
mahmut:

ayten sağdıç, gerçekler de travestiler genel evler bar da disko da olan bitenleri de gör o zaman kötü şeyleri ulu orta ve çocuklara örnek olacak şekilde yaymak mı gerek ?

yanıt159
yanıt79
AYHAN TURAN :

BOŞ KONUŞUYORSUN ALİ. UYAN BİR BAK ÜLKE NE DURUMDA....

yanıt101
yanıt30
ayten sağdıç:

MAHMUT evet onlarda gerçek herkesin kendi hayatı milletin tercihleri veya yönelimleri beni alakadar etmez senide etmez. çoçuğumu pavyona bara diskoya götürecek halim yok herhalde. çoçugunuza izletmezseniz sorun kalmaz cocuk kiliti uygulamarı bosuna yok herhalde. herkes sanamı kanalize olcak mahmut

yanıt82
yanıt105
Yıldız SOYAK:

Neyin mücadelesini veriyordunda dizi engel oldu

yanıt54
yanıt13
Fikret Uludağ:

Ülkenin gerçeklerinin sadece yüzde biri bile kullanılan dizi zoruna mı gitti,

yanıt10
yanıt4
alpaslan ak:

Sanırım rahatsız eden sahnelere yabancı değilsin. Ayrıca tek tarafı eleştirmiyor dizi her iki tarafıda eleştiriyor yanlış olan her iki tarafta da yanlıştır.

yanıt2
yanıt2
ARDE:

Ankara deyince aklıma gelenler....1-Başkent oluşu 2-Anıtkabir 3-Pavyonlar

457
40
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title