Haberler

Hayatımın En Zor Rolüydü

Ünlü komedyen Ata Demirer "En zorlandığım rol bu filmdeki 'Ayhan Kaplan'dı" dedi ve ekledi: Bu rol müthiş bir fiziksel aktivite gerektiriyordu.

Ata Demirer'in hem senaryosunu yazdığı, hem de başrolünü üstlendiği üçüncü filmi 'Berlin Kaplanı' cuma günü vizyona girdi. Filmdeki 'Ayhan Kaplan' karakteri için bir ay boks eğitimi alan Demirer; gişe kaygısı yaşasa da kriterinin izleyiciyi mutlu etmek olduğunu söyledi.

boks çekici bir konu

Daha fragmanlar yayınlanır yayınlanmaz filme yoğun ilgi oldu. Siz bu ilgiyi bekliyor muydunuz? Sanırım bekliyordum. Açıkçası fragmanı seyretsem, ben de merak ederdim! Boksun zaten spor olarak bir çekiciliği, her şeyden önce bir reytingi var. Sinema sinema olalı, boksör hikayeleri insanların hep ilgisini çekmiştir.

'Ayhan Kaplan'ın, 'Eyyvah Eyvah'taki 'Hüseyin Badem' kadar ilgi çekip çekmeyeceği konusunda endişeleriniz oldu mu? Şüphesiz endişelerim var ama bu endişelerin toplamına zaten 'hayat' diyoruz. Ömrüm boyunca 'Hüseyin Badem'i yapamam ki! O zaman 'Hüseyin Badem'den başka bir şey canlandıramaz hale gelirim.

Bu karakter sizi zorladı mı? 'Ayhan Kaplan' hayatımda oynadığım en zor karakterdi diyebilirim. Müthiş bir fiziksel aktivite gerektiriyor. Normalde benim kilomda insanların eğilip çorabını yerden alması problem olurken, bu kiloyla saatlerce çalışmak çok zordu. Allah yardım etti sakatlanmadan, bir sorun yaşamadan filmi bitirdik.

Ne kadar süre boks eğitimi aldınız peki? Boks eğitimini bir ay aldım ama çocukken tekvando yaptığım için altyapım vardı. Yine de çok zorlandım ama böyle olmak zorundaydı. Dünya çapında yapılmış filmlere bakarsanız; bizim çalışmamız onların yanında mütevazı kalır. Adam altı ay çalışıyor, 20 kilo veriyor filan. Ben bir komedyenin yapması gerektiği kadarını yaptım açıkçası.

Rol için şive çalışması yaptınız mı? Aksan çalıştım ama Almanya'da birçok aksan var. Çorumlular gurbetçi aksanını başka türlü konuşuyor, Karadenizliler başka... Şimdiden "Biz böyle konuşmuyoruz" diyenlerle karşılaşacağımızı tahmin ediyorum. Aksan meselesini çok ciddiye almasınlar...

Çekimlerde aklınızda kalan komik bir olay var mı? Çok komik olaylar yaşadım. Bir gün üç kişi asansöre bindik. Ben 140 kiloyum, beni hazırlayan koç 125 kilo, beni döven adam Carlos ise 135 kilo... Asansör kükredi, hareket etti. Bir kat sonra durdu. 70 yaşlarında Alman bir kadın, bizi görünce "Felaket" dedi ve asansöre binmedi. Gülmekten krize girdik.

Kilo verdiniz mi? Şu anda 'Ayhan Kaplan' ile benim aramda 12 kilo var. Ben işi tersinden yapıyorum. Karadeniz damarım hopladı, sonrasında verdim.

Boksa devam mı peki? Spor yapıyorum; tercihim yüzmek ve kum torbasına vurmaktan yana. Boks denirse, boks yapıyorum.

ÇOCUK VE OYUNCAKLARI

İzleyicinin hangi karakterleri sevebileceğine dair öngörünüz var mı? 'Hüseyin Badem' gösterimde en sevdiğim karakterdi, ona film yazdım. 'Ayhan Kaplan' 'Tek Kişilik Dev Kadro 2'nin parlak çocuklarındandı. Onu da karakter olarak kullandım. Çocuk ve oyuncakları durumu var yani... Sevdiğim şeyleri, seyirci de seviyor. Yoksa "Şöyle adam yaratırsam seyirci sever" gibi düşüncem yok. 70 milyonun ne izlemek istediğini bildiğini iddia etmek çirkin bir kapitalist düşünce.

#Sayfa#

KRİTERİM GİŞE DEĞİL SEYİRCİNİN MUTLULUĞU!

Gişe kaygınız var mı? "Gişe kaygısı yaşamıyorum" diyen yalan söyler. Kimse size geçmişte yaptıklarınızdan dolayı yüksek payeler vermez. Benim çocuğum olsa ve çocuğumla filme gitmek istesem, sevdiğim komedyenlerden birinin filmini tercih ederim. Ama filmi beğenmezsem, yakınımdaki insanlara "Gitmeyin!" derim. Bu konuda acımasız olurum.

Sizce 'Berlin Kaplanı', 'Eyyvah Eyvah' serisinin gişesini geçer mi? Bunlar çok izafi şeyler, bilemiyorum. İlk 'Eyyvah Eyvah'ı izleyen arkadaşımız "500 bini görürse, bana şampanya alırsın" demişti. 2.5 milyon oldu. İkincisi de 4 milyon oldu. Herkes yanılgıya düşer. Kriter seyirciyi mutlu etmek olmalı. Bizim amacımız; izleyicilere hoşça iki saat geçirtmek.

ikincisi olmayacak

Filmin ikincisini yapmayı düşünüyor musunuz? Hayır, düşünmüyorum. Film gerektiğinde devam etmelidir. 'Berlin Kaplanı' ne kadar sevilirse sevilsin, devam etmesi yönünde bir hissiyatım yok! Bilgisayarımda çok film dosyası var. Bunlar arasında beni heyecanlandıran bir şey olursa değerlendirebilirim. Film yaparken gezmeyi seviyorum. Belki başka bir hikaye yaparım, trenle gezeriz.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Ata Demirer Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title